🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 11:31
שלום וברכה,
ידוע לי שהנושא חרוש כאן הרבה, לא מצאתי מענה על השאלות שלי אחרי שהשתמשתי ב-'המשקיעה' בגוגל.
הוריי בגיל פרישה, אבא מפעיל את הפנסיה בימים אלו ואימי עדיין עובדת.
נתוני הדירה:
נבתנה בשנת 1990,
איזור גוש דן,
96 מ"ר,
קומה ראשונה.
ההצעה שקיבלנו:
- תשלום חודשי של 95 ש"ח
- כיסוי של עד 7,000 ש"ח לכל מטר
- כיסוי כולל של 300,000 ש"ח
- יגיע איש מקצוע להעריך, אם השווי נמוך יותר נקבל החזר על החלק היחסי בתשלום
שאלותיי:
1. השאלה הכי חשובה לאבא שלי - אם מכונת כביסה או מקרר מתקלקלים, באמת מבטחים בלי בעיות? זה לא כלכך מסתדר בהיגיון כי יש ביטוח של המוצר עצמו. הסוכן גמגם על השאלה הזאת.
(ואם חודש אחד הלכה מכונת הכביסה ובחודש הבא המקרר? מבטחים את שניהם ללא תלות בהפעלה הקודמת של הביטוח?)
2. לא היה לנו ביטוח דירה כל השנים, האם יש בכך באמת צורך?
3. מה לגבי בעיות ריאליות כמו צנרות וכדומה, האם ביטוח יעיל? (חבריי גם מהפורום מעידים על שירות קלוקל דרך הביטוח)
4. אמא מתנגדת, אבא תומך, מהי הסיבה הכי הגיונית לשכנע אותה?
5. האם ההצעה אטרקטיבית בהתחשב בנתונים שציינתי על הוריי? היכן משיגים הצעות אטרקטיביות יותר?
6. עד כמה קריטי להתחשב בשאלה איזה מבטח אמין ויעיל יותר בעת מימושי הביטוח השונים? (עד כדי כך שזה מצדיק תשלום שוטף יקר יותר)
ידוע לי שהנושא חרוש כאן הרבה, לא מצאתי מענה על השאלות שלי אחרי שהשתמשתי ב-'המשקיעה' בגוגל.
הוריי בגיל פרישה, אבא מפעיל את הפנסיה בימים אלו ואימי עדיין עובדת.
נתוני הדירה:
נבתנה בשנת 1990,
איזור גוש דן,
96 מ"ר,
קומה ראשונה.
ההצעה שקיבלנו:
- תשלום חודשי של 95 ש"ח
- כיסוי של עד 7,000 ש"ח לכל מטר
- כיסוי כולל של 300,000 ש"ח
- יגיע איש מקצוע להעריך, אם השווי נמוך יותר נקבל החזר על החלק היחסי בתשלום
שאלותיי:
1. השאלה הכי חשובה לאבא שלי - אם מכונת כביסה או מקרר מתקלקלים, באמת מבטחים בלי בעיות? זה לא כלכך מסתדר בהיגיון כי יש ביטוח של המוצר עצמו. הסוכן גמגם על השאלה הזאת.
(ואם חודש אחד הלכה מכונת הכביסה ובחודש הבא המקרר? מבטחים את שניהם ללא תלות בהפעלה הקודמת של הביטוח?)
2. לא היה לנו ביטוח דירה כל השנים, האם יש בכך באמת צורך?
3. מה לגבי בעיות ריאליות כמו צנרות וכדומה, האם ביטוח יעיל? (חבריי גם מהפורום מעידים על שירות קלוקל דרך הביטוח)
4. אמא מתנגדת, אבא תומך, מהי הסיבה הכי הגיונית לשכנע אותה?
5. האם ההצעה אטרקטיבית בהתחשב בנתונים שציינתי על הוריי? היכן משיגים הצעות אטרקטיביות יותר?
6. עד כמה קריטי להתחשב בשאלה איזה מבטח אמין ויעיל יותר בעת מימושי הביטוח השונים? (עד כדי כך שזה מצדיק תשלום שוטף יקר יותר)