⬅ חזרה לאינדקס

שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי

🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 11:31
שלום וברכה,

ידוע לי שהנושא חרוש כאן הרבה, לא מצאתי מענה על השאלות שלי אחרי שהשתמשתי ב-'המשקיעה' בגוגל.

הוריי בגיל פרישה, אבא מפעיל את הפנסיה בימים אלו ואימי עדיין עובדת.

נתוני הדירה:

נבתנה בשנת 1990,

איזור גוש דן,

96 מ"ר,

קומה ראשונה.

ההצעה שקיבלנו:

- תשלום חודשי של 95 ש"ח

- כיסוי של עד 7,000 ש"ח לכל מטר

- כיסוי כולל של 300,000 ש"ח

- יגיע איש מקצוע להעריך, אם השווי נמוך יותר נקבל החזר על החלק היחסי בתשלום

שאלותיי:

1. השאלה הכי חשובה לאבא שלי - אם מכונת כביסה או מקרר מתקלקלים, באמת מבטחים בלי בעיות? זה לא כלכך מסתדר בהיגיון כי יש ביטוח של המוצר עצמו. הסוכן גמגם על השאלה הזאת.

(ואם חודש אחד הלכה מכונת הכביסה ובחודש הבא המקרר? מבטחים את שניהם ללא תלות בהפעלה הקודמת של הביטוח?)

2. לא היה לנו ביטוח דירה כל השנים, האם יש בכך באמת צורך?

3. מה לגבי בעיות ריאליות כמו צנרות וכדומה, האם ביטוח יעיל? (חבריי גם מהפורום מעידים על שירות קלוקל דרך הביטוח)

4. אמא מתנגדת, אבא תומך, מהי הסיבה הכי הגיונית לשכנע אותה?

5. האם ההצעה אטרקטיבית בהתחשב בנתונים שציינתי על הוריי? היכן משיגים הצעות אטרקטיביות יותר?

6. עד כמה קריטי להתחשב בשאלה איזה מבטח אמין ויעיל יותר בעת מימושי הביטוח השונים? (עד כדי כך שזה מצדיק תשלום שוטף יקר יותר)
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 12:08
לא, הביטוח בבסיסו הוא עבור המבנה וכיסוי צד ג'. ניתן להרחיב לביטוח תכולה אבל לא מדובר בביטוח כנגד תקלות, זה בעיקר כנגד גניבות. בד"כ גם מרחיבים את הכיסוי כנגד נזקי מים, זה לא עולה הרבה. כשמכשיר חשמלי מתקלקל אז יהיה לכם הרבה יותר זול להחליף מאשר לבטח אותו.

לדעתי כן, ולו לטובת כיסוי נזקי צד ג'. אני גם מוצא שביטוח נזקי מים נותן הרבה שקט נפשי, לא פעם הפעלתי את המוקד כשהייתי צריך אינסטלטור בדחיפות. בדירות בבניינים משותפים אני מבטל את הכיסוי כנגד רעידות אדמה, לדעתי זה סוג של בלוף, יש לי כיסוי כנגד נזקי רעידות אדמה רק לבית פרטי.

לי יש ניסיון טוב עם הפניקס.

אני לא מכיר את הדינמיקה שלכם אבל לדעתי בד"כ עדיף לא לנסות לשכנע. אפשר לסייע באיסוף וסידור המידע ובהתעסקות מול הספקים, אבל לא הייתי נכנס לתמיכה בצד כלשהו לזוגיות אפילו (בייחוד?) אם מדובר בהורים.

אני משלם בערך חצי מזה על כיסוי מבנה 520K, כיסוי נזקי מים 10K, צד ג' 1.2M, ללא נזקי רעידות אדמה. אבל - זה דרך סוכנות שאני עובד איתה עשורים ומבטחת עוד דברים עבורי, ובתשלום אחד שנה מראש.

ברור שזה חשוב אבל אני לא יודע לכמת לזה יחס עלות תועלת.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2026 18:23
תודה רבה מקרב לב על התגובה המושקעת. תמיד טוב להיזכר שאנשים טובים כבר שנים מצויים כאן בפורום 3>