⬅ חזרה לאינדקס

איך מגרדים עוד 10K בשנה

🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2026 11:56
שלום לכולם,

אנחנו זוג + 1 + 2 חתולים.

אנחנו לקראת מעבר דירה וההוצאות התאספו ל 20K (הובלה + צביעה + תיווך),

ואחנו מחפשים את להתייעל כספית בשנה/שנתיים הקרובות כדי למזער את ההוצאה חד הפעמית הזו.

בת הזוג כרגע לא עובדת, אבל השתדלנו מאוד כדי לא ליפול למלכודת 2 המשכורות, דבר שהוכיח את עצמו לשמחתי.

המטרה, בגדול, זה לייעל 10K נוספים בשנה, בזמן שעדיין מצליחים לחיות בלי להתכלב, מעבר להתייעלות שכבר עשינו.

חשוב לציין: אנחנו בדרך לקניית דירה ואמורים לבחור דירה ולהתחיל לשלם בחודשים הקרובים. לצורך זה יש לנו בערך 1M בקרנות כספיות ושאר החיסכון במניות.

מה כבר עשינו:

1. הכנסות: העלאת שכר של 40K ברוטו (נשאר כ-18K נטו). בת הזוג מחפשת עבודה ומחלטרת בינתיים באימוני כושר.

2. רכב: מכרנו רכב אחד. נשארנו עם רכב בן 5 שנוסע מעט (מעדיפים תחב"צ).

3. ביטוח רכב: סקר שוק אגרסיבי חסך 2,000 ש"ח בשנה.

4. ילד: מעבר ממטפלת לגן בספטמבר (חיסכון של כ-4,000 ש"ח בחודש).

5. צריכה: צמצום אכילה בחוץ (-400 ש"ח בחודש), ביטול נטפליקס, וצמצום קפה בחוץ (-1,500 ש"ח בשנה).

6. בנקאות: 0 עמלות עו"ש וכרטיסי אשראי לשנינו.

במחסנית:

1. סקר שוק למכוני כושר אחרי המעבר - מקווה לחסוך 200 בחודש

2. מעבר לחברת גבייה אחרת של החשמל - לא משמעותי מאוד אבל עוד משהו

מה שאני עדיין מנסה לשכנע את בת הזוג:

1. ביטול של מנוי הטלויזיה ולהישאר רק עם אינטרנט

מה שאי אפשר להתפשר עליו - אוכל לחתולים. אנחנו קונים להם אוכל רפואי.

אני ממש מנסה לחשוב מאיפה עוד אפשר לחסוך בסביבות 830 בחודש ואשמח לעצות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2026 12:03
החזר מס?
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2026 12:04
כתבת יפה כל מה שחסכתם אבל לא כתבת על מה אתם מוציאים וכמה מוציאים :)

על פניו מכיוון בת הזוג מחפשת עבודה - אז ברגע שתמצא היא תרוויח הרבה יותר מה10K שאתם רוצים לחסוך בשנה..

הייתי מוריד אפליקציה לניהול הוצאות כמו רייזאפ ודומיו בשביל להבין איפה יש הכי הרבה "בשר" שאפשר לחתוך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2026 12:06
שנתי?

הכי חכם שיש

במקום כמה? כמה הרכב שווה?

מדהים..

אתם מסוגלים ללא שתרגישו שאתם מדי מהדקים חגורה?.

זה דווקא הכי משמעותי כי חסכת בדבר שלא משנה לך ברמת החיים!!!!!!!!!!
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2026 12:27
אני ביטלתי מזמן, יותר מעשור, את שירותי הטלוויזיה בכבלים. יש אנטנה פשוטה (חוט מהמרפסת) שקולטת עידן פלוס. יש נטפליקס בתשלום (אחרי שכמה שנים התעלקנו על קרוב משפחה).

סדרות ותכניות אפשר תמיד לראות בשירותי סטרימינג חינמיים ("כאן box" למשל מותקן על הטלויזיה).

מה לגבי צמצום בקניות המכולת השבועיות? לרוב יש שם הרבה מקום לשיפור
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2026 14:06
בת הזוג, מהיותה בעלת עסק זעיר, עובדת עם רואה חשבון ומגישה כל שנה.

אני עובד באותו מקום ברצף יותר מעשור, אז לא ממש רלוונטי לי.

האמת שקיבלתי עצה לנסות לבקש החזר על עבודה מהבית ודחיתי את זה. נראה לי שאבדוק את האופציה הזו שוב.

אנחנו אכן לא עוקבים אחרי ההוצאות ברמת השקל ומכיוון שהפיננסים שלנו מופרדים זה די קשה. אני יותר חיפשתי עצות איפה עוד אפשר למצוא שומן.

אם זה היה חודשי לא הייתי כותב כאן :)

הרכב שווה בערך 75. נתנו לנו הצעות מסביב ל5.5 והצלחנו להוריד ל3.6

אני קצת מתבייש לכתוב כמה אנחנו אוכלים בחוץ, אז 400 בחודש זה שווה ערך לארוחה אחת בשבוע. בפשרה ביני לבת הזוג, זה מה שהגענו אליו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2026 15:05
לא כל כך הבנתי את עניין הדיור, כבר קניתם דירה והיא זו שאתם עוברים אליה? את ספק החשמל החלפתם בדירה הנוכחית או בזו שאליה אתם עוברים?
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2026 19:01
אנחנו עוברים לשכירות

עוד לא התחילו לבנות את הדירה, לכן אנחנו מתחילים לשלם רק כאשר תתחיל ולפי התקדמות - אז הכסף עבור זה נזיל בקרנות כספיות.

אנחנו נחליף ספק בדירה שאליה נעבור ששם יש מונה חכם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2026 19:43
אז אם אני מבין נכון יהיו לכם במקביל תשלומי שכירות ותשלומי משכנתא? אם כן אז -

- נראה לי מיותר לשלם דמי תיווך לדירה בשכירות, כבר התחייבתם אז אין מה לעשות אבל זה כסף מבוזבז

- בעיקרון יש לכם זמן די קצוב עד לקבלת הדירה אז אולי בכל זאת כדאי לכם להתכלב, לפחות קצת

- מקווה שזו דירה עם דוד שמש...
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2026 19:46
מדוע במקום לחשוב איך אתה מקטין יותר הוצאות אתה לא חושב להגדיל הכנסות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 08:12
שקל שנחסך = שקל שלם שנשאר אצלך, כנראה שלא צריך להשאר יותר שעות בעבודה, לא מבקשים מאף אחד...

שקל שגדל בהכנסות = 30~50 אג' הולך למדינה, אחרי שנשארת שעות נוספות או ביקשת מהמנהל (ואת זה הוא כבר עשה)
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 10:52
בשביל שיהיה לך מה לחסוך אתה צריך להגדיל הכנסות.

10,000 בשנה זה אומר עוד 840 שקל לחודש.

זה לא הרבה. נקודה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 11:09
- ביטוחים: האם הכל נחוץ ?

- חוגים / ספורט שניתן לקצץ?

- קניות סופר: האם יעיל?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 12:09
כדי שאני אגדיל שכר ב - 840 שח בחודש, אני צריך לבקש העלאה של 2,000 (פלוס מינוס)

ובל נשכח שכאשר המשכורת תעלה, כנראה שגם ההוצאות יעלו גם כן, כי אנשים מתאימים את ההוצאות שלהם להכנסות.

כשאתה משתכר 20,000 בחודש, אתה לא אוכל/ קונה בגדים/ מבלה כמו כאשר השתכרת 10,000 שח. לפחות רוב האנשים.

לעומת זאת, אם כיום אני חי מ - 20,000 שח ובסוף החודש רואה שנשאר לי 4,000 שח לחסוך... אני צריך למצוא איך לחסוך בסוף החודש 4,840 שח.

אפשרות ראשונה שהייתי מנסה - לשים בחסכון 5,000 כבר בתחילת החודש וללמוד לחיות עם 15,000.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 12:11
הרעיון יפה אבל חלקי

הפות"ש נראה מאוד מחושבן וחסכן כך שיכול לבקש העלאה קצת יותר גבוהה מה 840
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 12:20
אם ההגדלה היא ע"י תוספת הכנסה כעוסק פטור אז יש 30% הוצאות מוכרות והגדלת חיסכון דרך גמל/השתלמות
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 12:27
זאת צורה מאד מוזרה להתחשבנות לדעתי.

בחודש הבא תצטרכו 5K ש"ח לרכישת מכשיר שהתקלקל - גם עליו תעשה התחשבנות כזאת?

זאת כבר ליגה בפני עצמה - לבוא לבקש טיפים להקטנת הוצאות בלי שיש לך (ובטח לנו) מושג כמה אתם מוציאים על כל סעיף (לפחות הערכה)?

תתחיל מציון מדויק של:

1. הכנסות נטו חודשיות למשק הבית ( בערך כי היא עצמאית, ולא לשכוח אם יש עזרה כספית נוספת מההורים או גורם אחר).

2. איך ההכנסות האלו מתאפסות כל חודש (להוצאות וחיסכון), ועדיף לפי סעיפים ככל האפשר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 12:29
פותש כתב שהחסכון הנוסף של 400 ש"ח בחודש על אוכל בחוץ לא באמת ממצה את מידת החסכון הפוטנציאלי על ההוצאה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 12:47
חסכן=פירושו אדם שמוציא על מה שרוצה/צריך בצורה מושכלת וחסכנית

קמצן =מי שלא מוציא על מה שחשוב/נצרך כי לא מסוגל להוציא כסף

למי שחשוב אוכל בחוץ {וזה הרבה מאוד אנשים נורמלים} וחסך 400 זה יפה מאוד!!!

לשיטתך לחסוך באמת זה לקחת זריקות נגד תיאבון :roll: :roll: :roll: :roll:
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 13:26
תלוי אם הוא חסך מ-800 או מ-4000.

למי שחשובה הבריאות והשליטה על תזונה מיטבית, אוכל בחוץ הוא תבלין נדיר, לא המזון העיקרי.

זה שהרבה אנשים בימינו לא מבינים את זה (או מבינים אבל מתעצלים) אומר שזאת הנורמה, אבל לדעתי זה פסיכי :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 14:05
שעולה 1000 ש"ח.

אני אוהב מתמטיקה שלא קשורה למציאות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 14:06
מספיק להחליף נורות לאנשים שלא יודעים לעשות זאת בעצמם ולגבות מהם כסף.

זה לא חייב להיות במסגרת העבודה הנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 14:20
יש הכל באינטרנט. לא באמת צריך טלויזיה. מומלץ להגביל את זמן המסכים באופן כללי (כולל בטלפון), מה שיפנה לכם זמן לדברים פרודקטיביים יותר.

תבדקו אפשרות להחזר מס -גם לך כשכיר וגם לה כעצמאית, 6 שנים אחורה. אפשרי כנראה לעשות את זה לבד בעיקרון, אבל אולי זה יהיה עם יותר כאב ראש. יש חברות שמציעות את השירות הזה, תעשו סקר שוק, כי העלות שלהם יכולה להגיע לאחוזים גבוהים מההחזר.

אם אתם לחוצים על כסף, היא תצטרך להתפשר ולקחת פחות או יותר כל עבודה, גם אם זה לא במקצוע שלה.

לגבי אימוני הכושר, תחשבו איך אפשר להציע אותם גם לקהלים אחרים. תפתחו את השירות שלה-למשל לעשות וובינר ולמכור בהנחה תוכנית של X מפגשים. או להציע שירותים נוספים, למשל יעוץ שאפשר לתת בזום או בטלפון וכו' (אלה רק הצעות כמובן, אל תתפסו אותי במילה).

''צאו מהקופסה'' כדי להרוויח יותר.

כמו שכתב יובל-לחסוך בקניות בסופר. לקנות את המותג הפרטי של הסופר, שהוא בדרך כלל, אם לא תמיד, זול יותר ובאותה איכות (אף פעם לא הרגשתי שינוי באיכות וגם ככה מדובר במוצרים גנריים כמו פסטה, שאין בה שום דבר מיוחד חוץ מהמותג שמשלמים עליו (לדוגמה פסטה ממותגת תעלה יותר מפסטה לא ממותגת). חבל לשלם יותר על אותו מוצר. כנ''ל תבלינים, נייר טואלט וכו'. לדוגמה שיבולת שועל לא ממותגת בסופר מסויים-5 שח ל-500 גרם. שיבולת שועל ממותגת עולה 10-20 שח לאותה כמות. אותו מוצר בדיוק...

נכון זה לא ממש כיף, אבל חשוב. רוב ההוצאות מן הסתם מרוכזות בכרטיס אשראי, אז או שתחחברו לאתר של חברת האשראי או שתורידו את האפליקציה ותבדקו את ההוצאות שלכם. חברת האשראי גם מחלקת את ההוצאות לקטגוריות אז תוכלו לראות על ''גרף'' על מה הולך רוב הכסף ואיפה אפשר לקצץ.

לגבי חברת חשמל-פעם היה משהו שנקרא ''תעריף תעו''ז''- כדאי לברר בחב' חשמל- אם זה עדיין קיים תהיה עלות חד פעמית של החלפת מונה ובשיטה הזאת החשמל מחושב לפי שעות גאות ושפל. זאת אומרת שאם אתה משתמש בחשמל (למשל מכונת כביסה) בשעות הערב, תשלם פחות מאשר מה שהיית משלם בשעות היום, שהן יותר יקרות.

תשווה בין זה (מצאתי תוצאות בגוגל לחיפוש ''תעריף תעו''ז חשמל'' אז כנראה שזה עדיין קיים) לבין חברות אסקפת החשמל הפרטיות.

במזגן אפשר לחסוך - מצב ''טיפות'' יכול לחסוך עד עשרות אחוזים בחשבון חשמל (במקום מצב קירור רגיל).

מהנסיון שלי, עוסק קטן\זעיר לא צריך רו''ח שלוקח כמה מאות ש''ח בחודש. מצאתי חברת פמילי אופיס שגובה ממני בתור עוסקת פטורה 50 שח+מעמ לחודש, ובמחיר הזה יש לי יועצת מס (יעוץ שוטף), שליחת חשבוניות בווטסאפ (בשביל דו''ח שנתי) יועצת עסקית (פעם אחת בלבד כנראה) ודו''ח שנתי. אם אתה מעוניין, כדי לא לעשות כאן פרסומת, תפנה אלי בפרטי ואכתוב לך את שם החברה.

בכללי יש כל מיני אתרים שמוקדשים לחסכון כספי. אולי תמצאו שם עוד טיפים לחסכון.

אם לא עשיתם סקר שוק, כדאי מאוד. יש המון חברות של הובלות.

כנ''ל צביעה. האם אתם חייבים לצבוע עכשיו או שתוכלו לדחות את זה?

האם אתם צריכים את כל הרהיטים שלכם או שיש דברים שאתם יכולים למכור\למסור? (האם אתם עוברים לדירה ריקה? או חצי מרוהטת?)

האם תוכלו לעשות לפחות חלק מההובלה ברכב שלכם או בעזרת חבר עם טנדר למשל?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 14:27
אנחנו מכירים?...
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 19:13
את מה?מי?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 20:39
הסבר לחדשים:

אתה לא מכיר אותה אז אל תפרשן את מה שהיא כתבה ואל תכניס לה למקלדת מילים שהיא לא כתבה.

שמחתי לעזור.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 22:46
הפוסט הזה קצת ברח ממני.

את צודקת. זה מוזר ואני בנאדם מוזר. אז מה?

העבודה שלי זה התייעלות ואני מנסה להביא את גם לחיים האישיים שלי - תתבעי אותי.

אני לא מחפש "טיפים" איך לקנות פחות או דברים שאני לא אוהב או לריב עם בת הזוג שלא תעשה טיפול פנים - תודה, אבל בזה אני מסתדר לבד.

חיפשתי להבין האם יש אספקטים שלא לקחתי בחשבון - והאמת שההודעה הראשונה כאן ממש עזרה כי מהתייעצות זריזה עם חבר ברשות המיסים הבנתי שאני ככל הנראה יכול לדרוש ולקבל בסביבות 8000 החזר מס על עבודה מהבית.

אני מסכים - זוגתי עדיין לא עברה לצד שלי בנושא הזה. :)

החזר מס היא עושה כל שנה.

בדקתי ולי לא רלוונטי על הכנסה (לפי ה 106ים שהעליתי לאתר אני חייב להם שקל).

אני כן בתהליך לדרוש עבור עבודה מהבית.

לא לחוצים על כסף. כמו שכתבתי, חיים על משכורת אחת עם חסכונות.

אני ממש מעדיף שתחפש עבודה שהוא מעוניינת בה ותוכל להתמיד בה - גם אם זה אומר לחפש עוד חודשיים שלושה.

אני אבדוק איתה כמה היא משלמת. אשלח הודעה אם רלוונטי. תודה!

אנחנו בדיוק בתוך התהליך. ההובלה תהיה לא פחות מ4000 - וזה אחרי שאנחנו נפטרים מהמון דברים + מתכננים לקחת חלק מהדברים לבד.

מחוייבים חוזית לצבוע את הדירה שאנחנו עוזבים - זו דירה ישנה (מאוד) ורקובה בתל אביב. אנשי מקצוע עושים פרצוף כבר דרך הטלפון.

כבר לא בגיל להטריח חברים/משפחה עם מעבר - כמו שהם לא מבקשים ממני.

זו הפשרה שהושגה עם בת הזוג. האם אפשר לחסוך כאן יותר? בהחלט. האם אני רוצה להפוך את זה למריבה? לא. ¯\_(ツ)_/¯

ביטוחים - עברנו על הר הביטוח ולא ראינו משהו שאנחנו רוצים לוותר עליו - אנחנו כרגע עם ביטוח על הרכב, ביטוח בריאות (קטסטרופות לנו ולילד) וביטוח שיניים דרך ביטוח קולקטיבי של אחד ההורים שיוצא מאוד משתלם.

חוגים - המטרה זה לא לרדת באיכות החיים, רק לקצץ שומן. עם זאת, החלפת חדר כושר זה הדבר הראשון ב TODO LIST שלי אחרי מעבר הדירה.

קניות - נראה שזה הולך להיות ה Next Frontier שלי - למרות שאוכל אצלנו לא הולך לפח, לדעתי אני יכול למצוא שם איזה 200 שקל בחודש במבצעים/החלפת מותגים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2026 00:42
נשמע שכבר קיצצתם את הרוב הגדול של מה שאתם יכולים לקצץ, ואתה בשלב ה"לעבוד קשה יותר עבור עלות שולית פוחתת."

הכסף הגדול שבו עוד לא נגעת בצד ההוצאות הוא זה:

אם אתם נוסעים מעט וגם אתה וגם אשתך מעדיפים תחב"צ, וגם זה נוח לכם באופן יחסי להתנייד עם הילד בתחב"צ, וגם לא אכפת לכם לשכור רכב מדי פעם כשצריך (טיולים משפחה שבתות וכו'), אז הנה ה-10K השנתי שלך - תמכרו גם את הרכב השני.

או כמובן, בצד ההכנסות, שבת הזוג תתחיל לעבוד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2026 01:28
מחר על הבוקר, בלי נדר...
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2026 01:41
אני לא מכיר את ההוצאות שלכם, אבל לפי רמת הפירוט שהגעת אליה אני יוצא מנקודת הנחה שכרגע מה שנשאר לך זה הקצוות.

אם זה המצב, לדעתי כל דבר שתחסוך יפגע לך יותר ברמת החיים משיחסוך.

לדוגמא, מעבר לחדר כושר רחוק יותר וזול יותר ב50 שקל, אתה מרוויח 40 ברוטו, החסכון הזה שווה לך את הטרטור והזמן?
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2026 08:17
כמה ארוחות בחוץ בשבוע אוכלים?
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2026 18:05
מניסיוני עם קיצוץ ההוצאות של בעלי - אכילה בחוץ זה סעיף שנראה נורא קטן אבל בתכלס אפשר לגלח בכיף ממנו כמה אלפים לחודש. במקום לאכול בחוץ תנסו חודש אחד להזמין ארוחות מוכנות/תבשילים או להזמין באפליקציה אוכל אבל פיקאפ (חוסך את כל הטיפים והאקסטרות כמו שתייה) ותראו מה ההפרש ואם שווה לכם.