⬅ חזרה לאינדקס

התיק של טיילור לארימור

🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2017 15:10
טיילור לארימור הוא אחד התותחים המובילים של פורום הבוגלהאדס כבר הרבה שנים ונחשב בפורום לאורים ותומים בתחום ההשקעות מחקות מדדים. התיק עליו הוא ממליץ בלהט כל השנים מורכב ממניות מדד ארה"ב, מניות בינלאומיות ואג"ח.

האיש הוא בן 93 שנים והוא חי מהתיק שלו ( ומהביטוח הלאומי) כבר עשרות שנים. בטוח שאפשר ללמוד מהניסיון שלו על שלב הפרישה: איך חיים מתיק השקעות.

השבוע הוא זרק פצצה: הוא הודיע בפורום כי נכון להיום הוא ירד לחלוטין מהאחזקה של מניות בינלאומיות כלומר נשאר אך ורק עם תיק שכולל מניות ארה"ב ואג"ח.

כמובן שהפורום התחיל בספקולציות איך ולמה.

התשובה שלו הייתה פשוטה: לא שיש לו משהו נגד השקעות בינלאומיות. פשוט מה שקרה זה שהרווח הצבור שלו באחזקות הבינלאומיות לאורך השנים היה מאוד נמוך לעומת הרווח הצבור שלו באחזקות של מניות ארה"ב. לכן לממש מניות ארה"ב היה עולה לו בפועל פי 5 במס לעומת מימוש מניות בינלאומיות. לכן הוא בחר לממש בהדרגה בשנים האחרונות מניות בינלאומיות ולא מימש מניות ארה"ב, עד שנכון להיום הוא מימש את מלא האחזקות הבינלאומיות שלו. לדבריו הוא העדיף לשנות את תמהיל התיק כדי למזער תשלומי מיסים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2017 16:22
בגיל 100 הוא יהיה 100% מניות ארה"ב אם כך

מה שלא אהבתי לשמוע שבגיל 93 עדיין משלמים מיסים :)
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2017 17:04
כתלות בגודל התיק, הצריכה החודשית, סיבולת הסיכון, רשתות בטחון חלופיות (ב. לאומי, משפחה, בית מגורים שאפשר למכור וכד) ההחלטה שלו היא מאד רציונאלית ואין בה ״פצצה״ בעיניי.

סתם דוגמא - יש לי כמה ני״ע עם רווח של 20-30 אחוז עקב הראלי האחרון שאני מייעד להחליף בני״ע אחרים אבל אני לא עושה זאת בגלל המס. לשלם מס ייצור פער התחלתי שי כ-5% אבסולוטי שהניירות החדשים יצטרכו להשיג בזמן שהפער הצפוי בתוחלת בין הני״ע אני משער אותו כסד״ג של 1% או פחות, כלומר צריך שיעברו לפחות 5-10 שנים בלי משבר רציני כדי שיהיה לי עדיף לשלם את המס עכשיו, ואני ממש לא לוקח את הפוזיציה הזאת :)