⬅ חזרה לאינדקס

מקבל 950,000$ לחשבון הבנק הפרטי (עסקת קניין רוחני מארה"ב) - רוצה לודא כמה דברים חשובים

🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 16:28
היי חברים,

אבא שלי חותם בקרוב על עסקת IP עם חברה אמריקאית בסך 950,000 דולר. למרות שזה נשמע סכום גדול, המצב הכלכלי שלנו לא מאפשר לזלזל בטרנזקציה הזו, ואני רוצה לוודא שאנחנו עושים את זה נכון, מצד המס, ההמרה, והבנק.

ההבנה שלי היא שההכנסה תסווג כפירותית, כלומר חבות מס מיידית של כ-50%. אנחנו לא מתכוונים להמיר את כל הדולרים לשקלים בשלב הזה, רק את החלק שדרוש לתשלום המס. כאן עולה לי שאלה: האם יש דרך לקבע מול רשות המסים שער המרה זהה לשער שנקבל בפועל מהבנק? אחרת השער של רשות המסים יהיה כנראה גבוה יותר מזה שהבנק ייתן לנו, וייווצר פער שיעלה לנו כסף.

שאלה שנייה: בהעברות בסדר גודל כזה הבנק לוקח עמלה לא זניחה. יש מקום להתמקח עם מנהל הסניף לפני שהכסף נכנס? אני מניח שהצד השני לא יסכים לקחת על עצמו את כל העמלה.

ומעבר לזה, האם יש עוד נקודות שחשוב שאשים אליהן לב בעסקה כזו?

תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 16:43
קח רו''ח שמתמחה במיסוי אמריקאי וישראלי.

למה שתזלזל בכלל? תגיד תודה על כל סכום שמגיע אליך, וגם על סכומים שאתה מוציא. לא ברור לי למה לזלזל בכסף. מי שעושה את זה, הכסף בורח ממנו. מי שמברך את הכסף, הכסף בא אליו. כמו בן אדם- אם תזלזל במישהוא, הוא יתרחק ממך. אם תעריך אותו-הוא ירצה להישאר בקרבתך.

כן הגיוני להתמקח
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 16:57
תלוי בעסקה ובנסיבות.

לא.

אפשר לנסות להכיר בפער בתור הוצאות עסקה/עמלות.

בוודאי. אפשר גם להמיר לא בבנק אלא אצל צד ג'.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 18:28
מי מכריח אותך לקבל את ההעברה דווקא לחשבון הזה?

תבדוק בנקים אחרים, בנקים זרים (וויז לדוג'), ברוקרים (IB לדוג').