⬅ חזרה לאינדקס

השקעה באמצעות בית השקעות - ניהול שלהם או שלי

🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 15:53
קראתי דיונים ופוסטים רבים באתר והשאלה שלי היא אולי לרמת "מתחילים" אבל אני אשאל אותה בכל זאת..

האם בבתי השקעות (לדוגמא אקסלנס או אלטשולר) יש גם אפשרות שהם ינהלו לך את התיק לפי ההעדפות שלך (נניח לומר להם - אני רוצה 25% מניות בארץ, 25% מניות בחו"ל וכו) ויש גם אפשרות שאני אנהל לעצמי את התיק ואקנה הכל רק דרכם ולא דרך הבנק?

כי אני יודעת לנהל בעצמי את הכסף, אני בדרכ קונה מניות, תעודות סל וכו בעצמי (דרך הבנק) - רק שעכשיו יש לי סכום כסף גדול ואני רוצה לחסוך בכל דמי המשמרת ועמלות וכו . לכן פניתי למספר גופי השקעה שנתנו לי עמלות די טובות, אני רק תוהה אם אני יכולה לחסוך דרכם אפילו יותר אם אני אנהל את הכסף שלי בעצמי רק באמצעותם.. (אני לא מתכוונת לשבת על האינטרנט ולסחור.. באמת רק לבנות את התיק שירוץ לשנים עם בדיקה שלי מדי פעם .. כמו שקראתי שעושים גם פה בפוסטים רבים) .

תןדה על העזרה
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 16:21
כן

עריכה: עכשיו ראיתי שאת גם אמריקאית בפוסט אחר.

בניהול של בית השקעות יש יותר סיכוי שהם יבחרו עבורך ב-PFIC.

בעצם כל קרן נאמנות ישראלית היא כזאת (ויש האומרים שגם תעודות סל, בכל מקרה אני נמנע מהם).
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 16:48
נכון, אני אמריקאית. מכירה את הבעייתיות של קרנות נאמנות וכו.. לא אבחר במשהו שגרום לי לשלם מיסים כמובן וכך אנחה את בית ההשקעות (זה הדבר הראשון שאמרתי להם בשיחה)

ורואה החשבון האמריקאי שלי אמר שתעודות סל זה בתחום האפור, הוא לא היה נמנע מזה, הבנתי שזה באמת נתון לפרשנות.

אז רק כדי לחזור לשאלתי הראשונה - כמה אני צפויה לחסוך אם אנהל בעצמי את הכסף באמצעות בית ההשקעות? זה באמת שווה את הטרחה?
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 17:06
בדקי קודם אם בית ההשקעות רוצה לפתוח לך חשבון.

תלוי בגודל התיק.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 19:33
כמה מאות אלפי שקלים כרגע.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 20:47
שווה את הטרחה (לדעתי).
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 21:51
גם לדעתי. בהיותך אמריקאית הייתי שוקל בחום לפתוח חשבון השקעות בארה"ב בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 22:02
בתי ההשקעות לא לוקחים איזה 1% לפחות (בלשון המעטה) על תיק מנוהל?
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 22:34
וכמה הם לוקחים על תיק שאני מנהלת אבל באמצעותם?
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 22:35
אבל אז אני צריכה לדווח למס ההכנסה פה על הרווחים, קצת סיפור לא? (למרות שאני עצמאית, בכל מקרה יש לי רואה חשבון ואני מגישה להם דוחות כל שנה)
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 22:37
15 עד 20 ש"ח בחודש.

כן.

אז את מגישה דו"ח אישי פעם בשנה בכל מקרה, זה אותו הדו"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 22:40
יופי, אז היא תוסיף מספרים בעוד משבצת או 2, חסכת לעצמך את ההתעסקות
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 23:42
אפשר לשאול מדוע אתה ממליץ לה בחום בהיותה אמריקאית? לא היית מייעץ כך לישראלי (יש כאן לא מעט שפתחו בIB)? מהם היתרונות עבור אמריקאי? שואל כדי לדעת האם אתה רואה יתרונות שפספסתי.

ג"נ: אמריקאי שמתכוון לפתוח חשבון בארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 23:47
מנסיוני, אקסלנס ופסגות אינן פותחות חשבון טרייד לאמריקאים (כן פותחות חשבונות דחויי מס). מיטב דש ואיביאי כן מאפשרים לפתוח חשבון טרייד. נכון לפברואר 2017.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 23:48
כיוון שלאמריקאי מאד לא מומלץ להחזיק ת"ס/ק"ס בארץ (PFIC), אא"כ ברצונו להחזיק ני"ע ישראלים באחזקה ישירה אין ממש סיבה להחזיק חשבון בארץ כיוון שיצא לו זול יותר כנראה בארה"ב, בנוסף לכל שאר היתרונות של ברוקר זר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2017 23:52
אני מחזיק בארץ חשבון במיטב דש עם etf-ים אמריקאיים משיקולים של פיזור גיאוגרפי. מוכן לשלם את הפרמייה עבור זה. אני מניח שרוב האנשים לא היו מוכנים. אבל ברור שחשבונות בארה"ב (יכולים להיות) הרבה יותר זולים.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2017 00:01
חשבונות טרייד = חשבונות בהם אני יכולה לסחור נכון?

מה זה חשבון דחויי מס?? חשבון שהם מנהלים?

אני נפגשת עם נציג מאקסלנס ביום ראשון בבוקר, אדווח.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2017 00:08
חבל על זמנך, אמריקאים אינם רצויים שם.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2017 00:18
אמת.

חשבון שמסים הנגזרים מהעברת כספים אליו (למשל ממעסיק) או ממכירת ניירות ערך בו (רווחי הון) או מקבלת דיבידנדים בו, נדחים לעתיד (למשל כספים מעל לתקרה המוטבת בקרן השתלמות) או שאינם משולמים כלל. התכוונתי לקרן השתלמות וחשבונות פנסיוניים.

כדאי לך להרים טלפון ולשאול האם הם מוכנים בכלל לקבל אותך בהיותך אזרחית אמריקאית. זה יכול למנוע ממך בזבוז זמן מיותר. כששוחחתי עם נציג של אקסלנס בטלפון, השיחה הסתיימה כעבור חצי דקה לאחר שאמרתי שאני אזרח אמריקאי. למיטב ידיעתי, הם כן מקבלים אמריקאיים לקרן השתלמות + חשבונות פנסיוניים.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2017 13:54
.

כדאי לך להרים טלפון ולשאול האם הם מוכנים בכלל לקבל אותך בהיותך אזרחית אמריקאית. זה יכול למנוע ממך בזבוז זמן מיותר. כששוחחתי עם נציג של אקסלנס בטלפון, השיחה הסתיימה כעבור חצי דקה לאחר שאמרתי שאני אזרח אמריקאי. למיטב ידיעתי, הם כן מקבלים אמריקאיים לקרן השתלמות + חשבונות פנסיוניים.[/QUOTE]

התקשרתי הבוקר לבדוק שוב והבחור שמגיע אלי ביום ראשון בדק עם המחלקה המשפטית - הם מאפשרים לתושבי ישראל שהם גם אזרחי ארה"ב לפתוח אצלם חשבון השקעות (כולל חשבון טרייד). המבחן הוא התושבות - אם אני תושבת ישראל ויש לי גם אזרחות ארה"ב אז זה בסדר.

אולי דברים השתנו מהפעם הקודמת בה בדקתם..
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2017 14:04
אולי. תבדוק אם מחתימים אותך על W9.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 12:04
טוב, אז אני אחרי פגישה עם אקסלנס...

התעניינתי בשתי אופציות: אחת - שהם ינהלו לי את הכסף בעצמם ושניה - שאני אנהל את זה בעצמי בחשבון טרייד. הנציג כמובן פחות התלהב מחשבון הטרייד, אמר שישלח לי את העלויות שלו במייל והסביר לי למעשה רק על האופציה הראשונה.

משהו מעניין שהוא אמר לי ואני לא בטוחה שהוא צדק - הסברתי לו שכאמריקאית, יש לי מגבלות על מה שאני יכולה לשים בתיק ההשקעות שלי (קרנות נאמנות למשל), הוא טען שזה רק במקרה ואני מנהלת את התיק בעצמי. אם אני נותנת לגוף כלשהו לנהל לי את התיק - זה נחשב אקטיבי וזה לא משנה מה ישימו בפנים..

נשמע לי לא נכון לאור כל מה שאני קוראת כאן אבל אשמח לדעתכם המלומדת.

גם שאלתי אותו אם הוא מטפל בעוד לקוחות אמריקאיים,ענה לי שכן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 12:12
אין שום הבדל מבחינת מיסוי אמריקאי אם התיק מנוהל עצמאית או לא. (כנראה שאין לו מושג על מה דיברת. אין מגבלה חוקית לקניית כל נייר ערך. העניין הוא, מיסוי דרקוני. זה לא בעייה של בית ההשקעות אלא שלך)
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 12:18
ברור - הסברתי לו שעל מוצרים פסיביים אני משלמת יותר מס. באמת לא נראה לי שהוא מבין בזה. כשדיברתי עם אלטשולר הם הבינו מיד על מה אני מדברת ואמרו שעל מנת לנהל תיק ללא קרנות נאמנות הם רוצים תיק גדול יותר (800 אלף - מליון) כי זה אומר מבחינתם יותר עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 12:27
לא רק שזה לא נכון, אלא שיש כאן הטעיה. מסתבר שלנציגים האלה לא אכפת מאיך זה ישפיע עליך. כשביקשתי להעביר את קרן ההשתלמות שלי, הנציג שניסה לשמר אותי אמר לי שכדאי לי להישאר אצלם משום שהתשואות שהם ירוויחו עבורי יקזזו לי את כל האקסטרא מסים שכרוכים בPFIC. עד כדי כך לא אכפת להם להגיד דברים בשיא הבטחון, בלי לדעת על מה הם מדברים ובלי לקחת בחשבון (בין אם באופן מודע או לא) כמה נזק זה יכול לעשות ללקוח.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 12:30
אם זה היה נכון, הייתה כאן פירצה והיה ניתן בקלות לעקוף את PFIC.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 12:39
מותר קרנות נאמנות/ETF אמריקאיים.

ומצטער שוב על הטרמינולוגיה, כשאני כותב מותר אני מתכוון מה שלא יוביל לחבות מס לא פרופוציונית (מעבר ל-25% שבכל מקרה תשלמי לישראל).
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 17:30
הוא דיבר על הקרנות שלהם, לא קרנות אמריקאיות ואמר לי במפורש שאם מרכז החיים שלי הוא פה אז עדיף להשקיע בקרנות שקליות ולא להיות חשופה לשערי מטבע.

באופן ברור הוא ממש לא מבין את החוקים האמריקאים (האמת - אני לא מצפה שיבין, אבל שלא ידבר שטויות ויטעה אותי)
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 17:54
זה שיקול נכון, אבל הוא לא בהכרח גורר העדפה מוחלטת כפי שהוא טען.

אגב, גם הניהול שלהם נחשף למט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 17:55
נשמע שהבן אדם מעמיד עצמו כיועץ השקעות. האם יש לו רשיון כזה או שהוא נציג שיווק? קרנות שקליות או לא, אין לזה רלוונטיות לPFIC.

השאלה של חשיפה למט"ח היא אורתוגונלית לעניין כאן. ניתן גם לקנות קרנות שמונפקות בישראל אך הן חשופות למט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 18:51
הוא לא נציג שיווק, אלא יועץ השקעות עם רשיון (ולפי מה שסיפר עם המון שנות ניסיון בשוק ההון)
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 18:58
זה לא הופך אותו ליועץ מס, ובטח לא יועץ מס אמריקאי.

חד וחלק, אם בניהול של בית השקעות ירכשו עבורך קרנות נאמנות לא-אמריקאיות, זה יחשב PFIC על כל המשתמע מכך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 19:19
ברור, תודה
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 19:27
אוקיי, אז במקרה שלך הוא לא ניסה לייעץ בניגוד להסמכתו (כיועץ השקעתו), אך בניגוד לשיקולי מס אמריקאי שכנראה אינו מבין בהם עד הסוף.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 22:29
במחשבה שנייה, אולי היועץ שלהם צודק. אם הוא בטוח שה TURNOVER בתיקים המנוהלים שלהם הוא לפחות 100%, זה די פותר את הבעייה ;)
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 22:44
לא בהכרח. כי ה-25% מס רווחי הון לא בהכרח יהיה יותר ממס שולי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 22:47
פותר את PFIC. לגבי מס מיותר שהם מייצרים, לא צריך להגיע למס אמריקאי...
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 23:08
לא בדיוק. גם אם נניח שאין שום נייר שנגרר משנה אחת לשנייה, עדיין אתה חייב למלא טופס 8621 (בין אם רווח או הפסד). שזה מוסיף כמה מאות דולרים לרואה החשבון.

על זה שהם מייצרים בתיק מנוהל מס מיותר על זה אין ספק. אבל תלוי במדרגה האמריקאית שלך תצטרך להוסיף בין 0-14.6%+ מס אובמהקר, גם אם כל נייר שנקנה, נמכר באותה שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 23:24
אתה יכול להסביר?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2017 23:32
Pfic שאתה קונה ומוכר באותה שנה, הרווח פשוט מתווסף להכנסה הרגילה שלך. תקבל זיכוי מס זר של 25% על מה ששילמת לישראל, אבל אם המס השולי שלך בארה"ב 28% ומעלה תצטרך להוסיף.

בנוסף (ללא קשר ל-pfic), אם יש לך הכנסות כוללות של מעל $200,000 ($250,000 לזוג) יחולו על ההכנסות הפסיביות שלך מעל הסף מס מיוחד בגובה 3.8% שלא ניתן לקזז מולם זיכוי מס זר.