⬅ חזרה לאינדקס

הקצאת השקעה למטרה מסויימת - איך אפשר טכנית?

🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2017 16:41
שלום פורום נכבד,

בעיה שאני מתחבט בה הרבה זמן. כשרוצים להשקיע חודשית עבור כמה מטרות. איך תפרידו ביניהם?

אני אסביר.

לצורך הדוגמה:

נניח שאני חוסף עבור רכב, דירה, ובת מצווה לבת שלי . ואני מקצה חלק מהסכום הפנוי כל חודש לכל אחד מהדברים האלו. עכשיו, יכול להיות שהנכסים שבהם אני משקיע לאותה מטרה הם זהים. לדוגמה, השקעה ב-ETF מסויים שמתאים מבחינת הסיכון וטווח ההשקעה לשנים מתוך שלושת המטרות. האם אתם מכירים דרך להפריד בין ההשקעות? כלומר לצבוע את הכסף עבור מטרה מסויימת.

אני עוד לא מצאתי פיתרון.

תודה,

שלמה
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2017 16:45
כן, באקסל / גיליון גוגל נפרד שבו אני עוקב אחרי ההשקעות שלי בחשבונות השונים. כלומר כל הכסף יושב ביחד, וה"צביעה" היא רק במסמך מעקב חיצוני.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2017 16:51
בהנחה ויש לך כמה ני"ע, אתה מנהל את המעקב גם ברזולוציה של איזה ני"ע וכמה לכל מטרה או רק סכום/% מתוך התיק?

נניח יש פלח שמיועד לעוד 5 שנים, תמכור אז באופן יחסי מכל התיק או באופן פרטני יותר?

זה חתיכת סיבוך..
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2017 16:55
אני אישית הייתי מתחיל עם ההשקעה ארוכת הטווח, ולדברים האחרים (רכב, בת מצווש) מתחיל לחסוך להם בזמן המינמלי האפשרי לפני האירוע.

דוגמא:

חיסכון חודשי - 3000 שח

צריך 20,000 לרכב בעוד שנתיים

צריך 10,000 לבת מצווה עוד 5 שנים

מתחיל לשים את החיסכון בהשקעות ארוכות טווח.

בעוד שנה וחמש עוצר הפקדות לחיסכון, ועובר לחסוך לרכב.

אחרי שקונה את הרכב, חוזר להפקיד בחיסכון.

בעוד 4 שנים ו-9 חודשים עוצר שוב הפקדות לחיסכון, וחוסך לבת מצווש.

המטרה היא לעשות front-loading לסכומים לחיסכון ארוך טווח.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2017 16:55
אולי תתחבר לרעיון שלי לעיל.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2017 16:56
לגמרי!

מגניב, ממש אהבתי :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2017 16:59
@מתכנת מבחינתי הניהול בגיליון שנפרד מתיק ההשקעות בכל מקרה נוח יותר כי לשחק עם כמה תאים וירטואליים בגיליון הרבה יותר נוח מלנייד כסף אמיתי בין כל מיני חשבונות, והניהול בגיליון הוא הכרחי בכל מקרה כי הכסף בפועל יושב ביותר מחשבון אחד (נגיד - תיק השקעות והשתלמות IRA).

אם באמת הייתי בונה חלוקה קשיחה של חסכונות למטרות / פרקי זמן שונים, אני מאמין שהייתי בונה את זה (בגיליון) את זה מהכללי אל הפרטי. כלומר - לכל מטרה לבנות את הקצאת הנכסים שלה (נגיד מניות/אגחים וכו'). ומשם לגזור מה האחזקה הנדרשת בכל נכס פרטני (נגיד קרן מחקה מסוימת) - פשוט כסכום של הנכס הזה מכל ה"מטרות" שהוא אמור להיכלל בהם.

אם משתנה אחת המטרות - משתנה יעד האחזקה בני"ע מסוים ביחס לכמות היום, והפער מכתיב את האיזון הנדרש.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2017 21:32
תודה לכולם

@FIYaacov ,אני לא הבנתי לגמרי את הרעיון שלך עם הזמנים. אשמח אם תסביר שוב.

קיויתי שיש רעיון יותר פשוט מההצעות כאן. אבל כניראה שאר בדרך הקשה :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2017 21:44
אם לוקח לך 6-7 חודשים לחסוך לרכב (3000*7) אז כל עוד לא הגיע הזמן שבו אתה צריך את הרכב, אתה חוסך לקופה הכללית ואת החיסכון לרכב מתחיל

רק לפני הזמן שלוקח לך לחסוך אותו, כאשר מגיע הצורך לבת מצווה שזה חיסכון של 3 חודשים אתה מנתב את הכספים אך ורק לנושא הזה 3 חודשים לפני שאתה צריך אותם

וכך הלאה..
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2017 22:04
המטרה של השיטה שהצעתי היא להתפקס בכל רגע נתון על מטרה אחת בלבד, זו הקרובה.

בשאר הזמן חוסכים לטווח ארוך.

אז אם אתה יודע שיש לך הוצאה גדולה של 15,000 נניח והחיסכון החודשי שלך הוא 3,000 אז 5 חודשים לפני אתה חוסך רק להוצאה הספציפית הזו.

ככה לא מסתבכים עם אקסל וסעיפים שונים, וחיסכון להרבה דברים בבת אחת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2017 22:16
הבנתי! תודה רבה!

השאלה מה אתה עושה מבחינת נכסים. האם תשקיע באותו נכס ל-5 שנים ול20 שנה? @FIYaacov
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2017 22:54
אין לו חמש שנים. יש לו טווח ארוך וטווח אפס.

אני נוהג אחרת: אני משקיע לטווח הקרוב יחד עם הטווח הארוך, אבל מגדר עם מזומן.