⬅ חזרה לאינדקס

האם ניתן לתבוע בנק בתביעות קטנות

🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2017 23:00
הסיפור בקצרה

לאחר קניית נייר ערך זר הבנק פתח לי חשבון מט"ח (אוטומאטית , אני קניתי דרך אתר הבנק , אישרתי את הקניה ומסתבר שברקע פתחו לי חשבון מט"ח...) וכעת מתברר שהחשבון נכנס למינוס והם גבו על זה עמלה (אע"פ שהפעילות היחידה שביצעתי היא לקנות נייר ערך זר דרך אתר הבנק , מעולם לא משכתי אגורה מחשבון המטח הזה והחשבון הרגיל שלי ביתרת זכות ) האם יש מה לעשות בנידון ?

כמו"כ הבנק גבה ממני 25%! עמלה על קניית נייר ערך בודד שערכו כ100$ בתירוץ של עמלת מינימום וזאת אע"פ שקניתי 3 ניירות ערך שונים בסך כולל של קרוב ל 1k $ (דהיינו קניתי מספר ניירות ערך מכל סוג כאשר ב2 מתוכם קניתי יותר ממניה בודדת והשלישי קניתי מניה בודדת - סך כל הקניות היה יותר מ1000$, הם החליטו לגבות את העמלה פר מניה ולא פר כלל העסקה , יש משהו לעשות בנידון ?
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2017 23:37
זה הסטנדרט.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2017 23:38
אתה צריך לדעת מה אתה עושה לפני שאתה מתחיל ללחוץ על כפתורים באתר של הבנק - זאת אחריותך.

עמלת מינימום דפולטיבית בהרבה בנקים לני"ע זר היא 25 דולר. אם קנית ני"ע ב-100 דולר, זאת בעיה שלך. עמלת המינימום לא משתנה כתוצאה מכך.

פעולות בני"ע מחויבות בעמלה לכל ני"ע בנפרד. אין הנחה קבוצתית כי קנית מספר ני"ע.

כאשר קונים ני"ע בדולרים ואין לך דולרים בחשבון, יכול לקרות רק אחד משלושה דברים:

1. העסקה לא תתבצע.

2. העסקה תתבצע עם המרה אוטומטית של שקלים לדולרים.

3. העסקה תתבצע ללא המרת מט"ח וחשבון המט"ח יכנס למינוס.

כולן לגיטימיות. איזה מהפעולות הללו הבנק שלך מבצע - אחריותך לברר לפני שאתה מבצע פעולה.

ללמוד לקחים לפעם הבאה.

סה"כ מחיר של כמה עשרות דולרים זה מחיר זול לשלם. אנשים עושים טעויות באלפי ובמיליוני דולרים עם אצבעות שמנות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2017 23:45
מה זה "בתירוץ" של עמלת מינימום? לא ביררת על עמלת המינימום מראש?

ועמלת מינימום היא פר פעולה (טרנזקציה), ככה שהיא תמיד תחושב לכל נייר בנפרד.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2017 04:09
לשאלתך בכותרת - כן, ניתן לתבוע בנק בתביעות קטנות.

לפי המענה לשאר השאלות שלך, לא בטוח שתזכה בתביעה.

עדיף לך לנסות לבקש זיכוי חד פעמי. תגיד שאתה מתחיל ולא הבנת את מבנה העמלות, ועכשי שאתה כן מבין בעצם ביררת וראיתשבבתי השקעות העמלות הם שבר ממה שהבנק גובה, ואתה רוצה שהבנק יזכה אותך כמחווה של רצון טוב ומתוך כוונה של שני הצדדים שאכן תמשיך לסחור דרך אותו בנק.

שווה לנסות
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2017 07:32
תודה לכולכם , כן אני יודע שזה לא סכום גדול אבל עקרונית הדבר הזה משגע אותי .

אני אנסה באמת לבקש מהם שיזכו אותי מתוך רצון טוב שאמשיך לסחור דרכם...

אגב מה האלטרנטיבה הטובה ביותר לבנק בשביל מסחר בניירות ערך זרים? (הטובה ביותר מבחינתי זה לשלם כמה שפחות)

חשוב לציין שתיק המניות שלי דיי קטן.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2017 07:49
אם התיק שלך זה מאות או אלפים בודדים, אז בתי השקעות בארץ לא יפתחו לך חשבון. המינימום שלהם הוא בעשרות אלפים.

אינטראקטיב ישראל יפתחו לך חשבון עם כמה אלפי דולרים בודדים ותקבל את עמלות מהזולות בעולם אבל יש לזה השלכות אחרות מבחינת חובת דיווח למס הכנסה מה שיכול להיות כאב ראש או להצריך רוח מה שיבטל את החסכון בעמלות.

תחפש בפורום ״ברוקר זר״ ו-״אינטראקטיב ברוקר״ / ״betrader״ (שהיום נקראים אינטראקטיב ישראל).
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2017 07:55
תוכל להרחיב מעט על חובת הדיווח למס הכנסה וההשלכות?
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2017 08:13
אינטראקטיב זה ברוקר זר, ועל כן הוא לא מנכה מס במקור לישראלים כאשר הם מוכרים ני״ע ברווח. כיוון שאתה חייב לשלם על זה מס, תצתרך להגיש דוח למס הכנסה עם פירוט הרווחים ולשלם את המס.

יש על זה דיונים שלמים בפורום, תחפש.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2017 09:18
לא Mexem?
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2017 09:26
אני מנחש שMexem היא ישות משפטית ואינטראקטיב ישראל היא רק שם מסחרי בבעלותהּ.