⬅ חזרה לאינדקס

מתחיל רוצה להשקיע

🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2017 09:35
היי,

אני כרגע מלש"ב ועבדתי במהלך החופש ועשיתי כמות נכבדת של כסף (13000).

אין לי הוצאות, פרט לבילויים וכל מיני שטויות שאני קונה סתם כי יש כסף.

עוד מעט אני מתגייס ואני רוצה לחסוך ולהשקיע את כל מה שיש לי אבל אני צריך הכוונה. (יותר לטווח של שנה עד 3)

הבנתי להשקיע בבנק זה לא אופטימלי כי הם נותנים ריביות קטנות, אבל מצד שני כל העולם של ההשקעות נראה מרתיע.

קראתי קצת בבלוג יש שם הרבה חומר מעולה אבל אני עדיין אבוד..

אשמח להכוונה ועזרה ככל האפשר, תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2017 10:48
אל תעשה משהו שאתה לא מרגיש נח איתו.

אם ״קצת״ קריאה לא הספיק לך, אז תקרא הכל. ואז עוד קצת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2017 11:42
מה המטרה של החיסכון?

האם תצטרך אותו מתישהו בזמן השירות?

האם אתה מתכוון להשקיע לפרישה מוקדמת או פשוט רוצה לשמור שיהיה לך כסף נזיל כלשהו?

האם נראה לך שתשתמש בכסף ישר אחרי הצבא או שתרצה שימשיך לצבור ריבית דריבית לאחר כך?

תענה על כל אלו ונראה מה יכול לעזור לך
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2017 18:59
המטרה היא שיהיה לי כסף בצד שהוא נזיל, שלא אסתמך רק על העבודה שאעבוד בה.

לא, מתכנן לחיות על חשבון ההורים

רוצה שיהיה לי כסף נזיל

כנראה שאשתמש בחלק ממנו ואז שוב אשקיע אותו שיצבור ריבית
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2017 08:27
השקעה בשוק ההון כוללת בתוכה סיכון לא קטן. כלומר כן הכסף נזיל בכל רגע אבל השווי שלו גם יכול לרדת משמעותית בכל רגע וחשוב לקחת זאת בחשבון. אם אתה מתכנן להשאיר את הכסף בצד ולהשתמש בו מדי פעם לאורך השנה לא ממש מומלץ להשקיע את הכסף בשוק ההון עקב התנודתיות שלו. מה גם שעל סכומים כאלה סביר להניח שתשלם לא מעט עמלות אם כל פעם תמכור או תקנה ניירות ערך.

הדבר הכי קרוב לריבית נורמלית שיש בשוק כיום למיטב ידיעתי זה החיסכון שיש בבנק פפר. הוא סוגר לך את הכסף לשנה ונותן 3% ריבית ומוגבל ל-10,000 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2017 12:21
אבל:
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2017 19:07
צבא עושים 3 שנים לא?

מתוך 13K ש-10 יהיה סגור ויקבל ריבית בטוחה ו-3 בפק"מ נזיל כלשהו בריבית אפסית. ואחרי שנה שיחלק שוב את הסכום לפי הצורך.

כך או כך לדעתי האלטרנטיבה של להשקיע את הכסף בשוק ההון בתנאים האלו פשוט לא מתאים כאן עקב הסיכון והעלויות הגבוהים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2017 20:54
מסכים, גם שוק ההון לא מתאים למי שרוצה להשאיר את הכסף נזיל (חוץ מנניח מק"מ, אבל אז כבר עדיף להשאר במזומן). ה 3% זה די אחלה, ולדעתי זה כדאי אם אין לו בעיה לנעול את ה 10K האלה. פשוט הוא ביקש נזיל אז לא יודע כמה זה מתאים לו. אם יחליט לוותר על הנזילות - נהדר.