🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2017 12:01
היי חברים,
לאחר הדיון הקודם שלי התחלתי לגבש את אלוקציה להשקעה ואני מתלבט עדיין היכן עדיפה השקעה מנייתית ב-VT/VTI+VXUS (כתלות אם בארץ או דרך IB)?
בארץ:
- קנייה/מכירה של מניות אלו בפסגות טרייד - סנט למניה/מינימום 7.5$ (באקסלנס נשואה מציעים ק/מ ב-5$ אבל עם 19 ש"ח דמי טיפול, וויתרתי על זה למרות שיש קיזוז מלא)
- דמי טיפול בחשבון - 10 ש"ח
- המרת מט"ח 0.1%
ב-IB:
- ק/מ - 0.9 סנט למניה/מינימום 1.2$
- דמי טיפול - 0 ש"ח
- המרת מט"ח - חצי פיפס בצד (מחצית מאית האגורה?), 2.5$ מינימום עסקה
יתרונות לארץ:
- תיאורטית פחות סיכון למס ירושה (בינתיים, עוד רחוק מסף ה-60K דולר)
- לא צריך לדווח למס הכנסה על הכנסות מדיבידנדים (כי הקרנות לעיל מחלקות דיבידנדים) ובכלל לא צריך להתעסק איתם (קראתי את כל השרשור המתמשך על הגשת דוח למס הכנסה) - אני ממש לא בטוח בסעיף זה, אשמח אם תבהירו לי את העניין.
חסרונות לארץ:
- יקר יותר
- שירות ישראלי
אשמח להארות/הערות לכאן או לכאן.
כמו כן, האם בסכומים לא גבוהים כלל של עד 20K דולר יש טעם להיכנס לסבך הזה הכולל המרות מט"ח או שפשוט לרכוש תכלית TTF סל מניות ודומיהם? (כן, מודע לזה שדמי הניהול עשויים לעלות ומודע לזה שיש להם טעות עקיבה)
כמובן, אני לא מבקש המלצה חלילה, רק להרחיב אופקים במקרים תיאורטיים.
לאחר הדיון הקודם שלי התחלתי לגבש את אלוקציה להשקעה ואני מתלבט עדיין היכן עדיפה השקעה מנייתית ב-VT/VTI+VXUS (כתלות אם בארץ או דרך IB)?
בארץ:
- קנייה/מכירה של מניות אלו בפסגות טרייד - סנט למניה/מינימום 7.5$ (באקסלנס נשואה מציעים ק/מ ב-5$ אבל עם 19 ש"ח דמי טיפול, וויתרתי על זה למרות שיש קיזוז מלא)
- דמי טיפול בחשבון - 10 ש"ח
- המרת מט"ח 0.1%
ב-IB:
- ק/מ - 0.9 סנט למניה/מינימום 1.2$
- דמי טיפול - 0 ש"ח
- המרת מט"ח - חצי פיפס בצד (מחצית מאית האגורה?), 2.5$ מינימום עסקה
יתרונות לארץ:
- תיאורטית פחות סיכון למס ירושה (בינתיים, עוד רחוק מסף ה-60K דולר)
- לא צריך לדווח למס הכנסה על הכנסות מדיבידנדים (כי הקרנות לעיל מחלקות דיבידנדים) ובכלל לא צריך להתעסק איתם (קראתי את כל השרשור המתמשך על הגשת דוח למס הכנסה) - אני ממש לא בטוח בסעיף זה, אשמח אם תבהירו לי את העניין.
חסרונות לארץ:
- יקר יותר
- שירות ישראלי
אשמח להארות/הערות לכאן או לכאן.
כמו כן, האם בסכומים לא גבוהים כלל של עד 20K דולר יש טעם להיכנס לסבך הזה הכולל המרות מט"ח או שפשוט לרכוש תכלית TTF סל מניות ודומיהם? (כן, מודע לזה שדמי הניהול עשויים לעלות ומודע לזה שיש להם טעות עקיבה)
כמובן, אני לא מבקש המלצה חלילה, רק להרחיב אופקים במקרים תיאורטיים.