⬅ חזרה לאינדקס

איך להפטר מהנזק הכלכלי שנקרא רכב?

🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2017 21:21
לא משנה שיש לי רכב זול,לא משנה גם שאני יודע מכונאות בסיסית, ושאני גם לא נוסע הרבה, עדיין הרכב הפרטי גוזל ממני 1000-1200 שקל בחודש :

ביטוח- 250 שקל

ירידת ערך- 100 שקל

דלק- 300-400 שקל

טיפולים ואחזקה- 150-250 שקל

טסט -100 שקל

שונות- 50 שקל בחודש

וכול זה ללא הפתעות שונות.

אני לא צריך את הרכב ביומיום, אני לא חייב אותו גם בסופ"שים. אני צריך אותו בעיקר כשאני נוסע לטיולים פה ושם.

בעבר הייתי שוכר רכב, אבל זה מסורבל למדי- צריך לדאוג שלא יהיו מכות ברכב, שלא ינסו להלביש עליי מכות שהיו קיימות לפני, וככה גם להחזיר אותו היה מכריח אותי לאחר לעבודה.

האם יש פה אנשים שמסתדרים ללא רכב ולא גרים בתל אביב? מה אתם עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2017 00:06
אין שום פתרון קסמים... קטנוע קטן (עד 250) או אופניים\אופניים חשמליים (אפשר עם השכרות פה ושם). זה מה יש.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2017 10:29
חילוני שעובד במהלך השבוע ורוצה לפגוש משפחה/חברים או לטייל בסוף השבוע/חג חייב להחזיק כלי רכב במדינת ישראל, המנוהלת על פי חוקי הדת היהודית.

לי יש קטנוע 125 סמ"ק: עלותו זניחה (שוויו כ-3000 ש'ח) אולם יש עלויות שנתיות נוספות:

ביטוח חובה 2500 ש"ח

ביטוח צד ג' 700 ש"ח (לא חובה)

דלק: 1000 ש"ח

טיפולים: 2500 ש"ח בממוצע

ציוד נלווה: קסדה, מעיל, מנעולים

סה"כ העלות החודשית היא כ-600 ש"ח.

אני ממליץ על כלי תחבורה זה לאנשים בעלי קואורדינציה וכושר ריכוז גבוה, עדיף עם נסיון ברכיבה על אופניים. כלי תחבורה זה לא מתאים לכולם, במיוחד לא בישראל!
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2017 10:47
אני מחזיק ברכב ביחד עם עוד 2 אנשים. מאחר ואף אחד מאיתנו לא נוסע יותר מדי אלא רק מדי פעם כדי לטייל או משהו דומה זה די מסתדר ועולה לי 400 -450 שח בחודש. אולי תחשוב בכיוון הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2017 11:11
קומונה? משולש אוהבים?
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2017 11:39
אני סקרן, למה טיפול שנתי בקטנוע כל כך יקר בהשוואה לרכב? (שעולה לי כ-1000-1500 ש"ח בטיפול שנתי)
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2017 11:55
האמת שאני לא יכול להשוות לרכב אבל זה הנסיון שלי עם קטנוע סאן יאנג משנת 2008. כל פעם צץ משהו אחר והחלפים בארץ מאוד יקרים. רק השבוע נכשלתי בטסט כי המושב של הקטנוע נקרע ושילמתי 300 ש"ח למושב משומש תקין. מדי כמה שנים צריך גם להחליף צמיגים שהם לא הרבה יותר זולים משל רכב (אבל יש רק שניים...).

חסכון נוסף ששכחתי לציין הוא באגרת הרישוי השנתית שהיא כ-160 ש"ח לשנה, מפני שעלות האגרה מתכונתית לנפח המנוע.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2017 12:19
בקטנוע חדש יותר העלות היא קטנה מאד, משהו כמו 250-300 ש"ח לשנה.

קודם כל לא אמורים להכשיל בטסט על כזה דבר כיוון שזה קוסמטי ולא עניין בטיחותי, שנית אפשר לפתור בזול ע"י כיסוי רשת ששמים על גבי המושב הקיים.

שמע מה עשו לי:

נכשלתי בטסט על אותו הדבר בדיוק, הפנו אותי לבוטקה של התיקונים במכון טסטים לתיקון, ביקש 20 ש"ח עבור התיקון, לקח מסקנטייפ שחור, הדביק את הקרע. עברתי טסט.

המסקנטייפ כמובן נפל אחרי שבוע בגלל השמש...
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2017 21:15
אם כבר נכנסת לנושא של מחיר הרכב, אז אתה לא משלם רק את ירידת הערך של הרכב, אלא גם את הפסד התשואה האלטרנטיבית של הכסף שקנה את הרכב.
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 08:43
האמת שזה קוורטט אוהבים אבל החבר הרביעי לא זקוק או מעוניין ברכב.
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 18:57
היי תודה על העיצה,

בסוף הבת זוג אמרה שהיא תשתתף איתי בהוצאות(למרות שהיא משתמשת ברכב אולי 10 אחוז מהזמן)

הייתי מודע לעלויות של רכב דו גלגלי, אבל לצערי זה לא כלי רכב שאני אעלה עליו.

נכון, אבל ברכב שעלה 8 אלף, זה קצת יהיה מיותר להכליל את זה :)
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 21:46
אם כבר מדברים על דו גלגלי, אני שוקל לקנות קטנוע חשמלי. למי שצריך להתנייד בתוך עיר העלויות נמוכות בהרבה מקטנוע רגיל:

הדלק זול בהרבה (חשמל רגיל מהשקע), הביטוח זול בהרבה (ביטוח כמו של קטנוע 50 סמ"ק גם לקטנוע מנהלים!), והבלאי אמור להיות נמוך (אין חלקים זזים). אצלנו בחברה יש מקום להטענת אופניים חשמליים כך שלמעשה החברה תממן לי את הדלק...

העלות הראשונית גבוהה יותר מקטנוע רגיל אבל כיום כבר יש שוק יד שניה סביר.

אגב, בחיפה ותל אביב מתחילים עכשיו מיזם רכב להשכרה לתקופות קצרות (כמו "תל אופן" רק של מכוניות), אם זה יכול להיות רלבנטי עבורך. חוסך הרבה מהטרחה של השכרת רכב, אבל זה מיועד לנסיעות תוך עירוניות קצרות ולא יותר מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 09:29
?
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 09:39
@Fitch הוא חישב ל-חודש.

250 בחודש = 3,000 שח בחודש.

רכב ישן, חובה +ג'.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 10:15
התכוונתי שזה גבוה.

חובה + ג' =~ 2200 ש"ח
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 10:48
אפשר לוותר על השתתפות עצמית, מוזיל משמעותית.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 11:06
אני לא יודע איזה רכב (נפח), בן כמה הנהג/כמה מבוטחים/עבר ביטוחי וכו'.

עם קטנוע 125 סמק בלי תביעות ואחרי השתתפות עצמית - 2500 חובה ו - 600+ ג'.

מצד שני - כלי שעלה 9,000 שח לפני 4 שנים (יד 0 מיבואן, הנחת מזומן).
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 13:31
אני סגרתי עכשיו חובה+ג לרכב ב-1900₪, אבל זה באמת תלוי בהרבה פרמטרים.

שימו לב שאפשר לבטל את ביטוח הגרירה, שירותי דרך ושמשות - זה בערך 150₪ לשנה, על בדיוק כלום. (כשהייתי מכוסה, אפילו בפעם האחת שהייתי צריך גרירה, הפוליסה שלהם לא כיסתה את המצב המאוד נפוץ שלי ובסוף הזמנתי גרר בעצמי)
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 14:40
כנראה שזה תלוי במזל.

יצא לי להשתמש בגרירה וטנכאי דרך מספר פעמים ובביטוח שמשות פעמיים .

מכל הביטוחים שיש לי, זהו הביטוח הכי משתלם.

מה המצב המאוד נפוץ שלא מכוסה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 15:27
הרכב לא התניע (לא בגלל מצבר). הזמנתי מהם גרר. הגיעה ניידת שירות. הטכנאי הצליח להתניע לי את הרכב והלך. נסעתי למוסך. במוסך לא יכלו למצוא מה התקלה כי היא לא השתחזרה, ואמרו לי לבוא על גרר בפעם הבאה שהרכב לא מצליח להניע.

כעבור מספר ימים הרכב שוב לא הניע. חברת הביטוח סירבה לשלוח גרר כי כבר היתה אצלי ניידת שירות על אותו מקרה (אתה מקבל שירות רק פעם אחת על כל תקלה...). הזמנתי גרר בעצמי.

זה רק כי עדיין לא התנגשת בפורשה...

בביטוח צד ג אני משלם 750₪ כדי למנוע נזק של עד מיליון ₪. בביטוח שמשות וגרירה אני משלם 150₪ כדי למנוע נזק של כמה מאות ש"ח (אולי אולי אלפי ש''ח, אבל קשה להגיע לזה. לי אישית הגרר עלה 250₪ ואף פעם לא נשברה שמשה)
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2017 09:56
היית צריך להמציא תקלה אחרת
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2017 11:59
זה לא משנה, הם מוכנים לשלוח רק בן אדם שיתניע לי את האוטו, ואני הייתי צריך גרר כדי שהמוסך יוכל לאבחן את הרכב כשהוא מושבת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2017 12:01
גם על זה אפשר להגיד "נראה לי נקרע הטיימינג, האוטו העלה הרבה עשן לפני שנכבה פתאום".
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2017 12:05
יש מצב...

הסתכלתי אח''כ בפוליסה, אני לא זוכר אבל אולי היתה גם מגבלת זמן בין קריאות שירות. בכל מקרה אני לא אוהב לשקר, בטח לא לחברות עם מחלקה משפטית ענפה...
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2017 12:39
אין דבר כזה.

מה שיש, זה כמו שאמרת - לא גוררים פעמיים על אותה תקלה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2017 21:51
אוקיי, טוויסט בעלילה:

קיבלתי עכשיו את הפוליסה שהזמנתי בשבוע שעבר, עם הודעה ש"הסוכן" (כנראה אתר וובי) שילם עבורי על שירותי דרך גרירה ושמשות...

אולי אני הנודניק הראשון שביקש להוריד את זה והם לא ידעו איך עושים את זה D:
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2017 12:32
היה לי לפני שנה תאונה באשמתי, מה שהעלה לי את הפרמיה
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2017 13:44
זה רק כי עדיין לא התנגשת בפורשה...

אני מניח שזה נכתב בצחוק, אבל הכרתי בדיוק מקרה אמיתי כזה. במקום העבודה הקודם שלי בארץ היה בחור שאישתו התנגשה בפורשה ועשתה לה טוטאל לוס. הביטוח שילם 400 אלף שזאת היתה התיקרה, והבחור היה צריך לשלם מעל חצי מליון שקל מהכיס שלו.

אנחנו נוטים לזלזל בתיקרת הכיסוי, אבל בדיוק כמו ביטוח, כשזה קורה זה יכול לדפוק לנו את החיים
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2017 16:40
o_o

ההערה שלי לא הייתה נגד תקרת הביטוח, היא היתה נגד ביטוחים לסכומים נמוכים כמו ביטוח גרירה.

הסיפור שלך מדכא ממש... הטילו עליו 100% מהאשמה לתאונה? אני לא עורך דין אבל כשהבחור השני נוהג בפורשה חדשה הייתי מדביק לו "אשם תורם"... שיוכיח שהוא נהג באופן חוקי וזהיר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2017 19:00
כנ"ל לחלוטין.

ממש לא זקוק לו ביומיום (רוב היום אני בעבודה, בדרך אליה או בדרך ממנה). לא חייב אותו גם בסופש"ים כי אני בפריפריה ורקוב כאן מאוד. וביום-יום שלי מבחירה מודעת של להקשות על עצמי, של לא לוותר, לא להתפנק וכו' אני הולך 15 דקות ברגל כל יום לתחנת האוטובוס, שמסיע אותי 15 דקות לתחנת הרכבת, שלוקחת אותי לעיר עבודתי במשך 35 דקות, ומשם ברגל למקום העבודה במשך 15 דקות.

היה הרבה יותר קל לי לצאת מפתח הבית, להתניע את הרכב ולרדת איתו לתחנת הרכבת (10 דקות נסיעה), ועדיין אני בוחר שלא (ובכך מבזבז כל יום 40 דקות בתחברוה ציבורית מחיי, כפיים לי!).

אז עדיין מחזיק רכב למרות שכמעט ולא משתמש בו (כמעט = סביבות ה- 7-8K ק"מ בשנה).

# ביטוח חובה = 1400 ש"ח בשנה = 120 ש"ח בחודש (מעגל למעלה).

# ביטוח צד ג' = 850 ש"ח בשנה = 75 ש"ח בחודש (מעכל למעלה).

# תשלום טסט לרכב (טופס כחול) = 1,100 ש"ח בשנה = 100 ש"ח בחודש (מעגל למעלה).

# ירידת ערך = נקנתה ב- 2010 ב- 14.5K, שווה עכשיו 5K בלחץ (10K הלכו ל"פח") = 120 ש"ח בחודש.

# דלק = משתנה מאוד ותלוי בנסועה שהיא לא קבועה בכלל ותלויה במצב רוח לפגוש אנשים ולטייללמקומות. מתדלק פעם בשבועיים או פעם בחודש וחצי.

# טיפולים ואחזקה = מאקסל מאוד מאוד קפדני שעוקב אחרי כל חשבונית שקושרה לרכב שעשיתי לעצמי, יוצא עלויות אחזקה של סביבות ה- 3K בשנה, כולל הכל = טיפול 10K שנתי במוסך לא זול ולא יקר, טיפולי מנע למינהם (החלפת גומיות ורצועות, שימת לב לרעשים, החלפה יזומה של חלקים שמתבלים), טיפולי שבר למיניהם (אוטו ישן), כולל בלת"מים (למשל חלון נהג חשמלי שהפסיק לפעול - 150 ש"ח תיקון), כולל בלאי טבעי (זוג צמיגים - 550 ש"ח, פעם בשנה מגבים - 50 ש"ח וכו') = 250 ש"ח לחודש (מעגל למטה).

רנו קליאו מודל 2001 (בת 17), 1,400 סמ"ק, ידנית.

כבר גררו אותי משהו כמו 4-5 פעמים. ביטוח גרירה לרכב ישן זה לדעתי משהו שמחזיר את עצמו. גרירה עולה לפחות לפחות לפחות 150 ש"ח, אם בלילה וכו' - יותר יקר.

שמשות - לא מועיל. אף פעם לא נשברה לי שמשה לשמחתי. כון שברו לי פנס אחורי שמאלי שהחלפתי על חשבוני.

שירותי דרך - פעם הלך המצבר, קראתי לאיש שירות שהגיע ועזר לי להתניע עם כבלים כי כולם ברחוב שלי היו אריתראים.

למי שגר בת"א, גם בירושלים אגב - יש הכל. המון תחבורה ציבורית, מוניות שירות, מוניות זמינות שעוברות ברחוב ומה לא.... פשוט לא חייב אוטו.

לכל מי שגר מחוץ לת"א, בעיקר בפריפריה - רכב זה ממש רגליים. ואתה די תלוי בו כי התחבורה הציבורית קטנה (2-3 קווים לעיר של 40K תושבים, תדירות של פעם בשעה), לא יעילה (הוי כמה סיבובים וכמה איסופים... זה לא נגמר, עוברים בכל השכונות כדי להגיע לתחנת הסיום), כבדה (אוטובוסים ענקיים ריקים במקום מיניבוסים או מוניות שירות זריזות) ואפילו לא הכי זולה ובטח שלא מתוחכמת.

כמו שאמר מי שאמר לפניי - אין פתרון קסם. להשכיר זה עצבים בגוף. לרכוש יחד עם חבר - זה דורש תיאום זמנים עילאי ואנשים שאשכרה מסתדרים איתם מעולה.

האמת?... שאם לא הייתי פחדן (להיות לא עצמאי, "להיתקע" בבית, להזדקק לטובות או לאנשים וכו' וכו') הייתי כבר מזמן מזמן מזמן מוכר את הרכב. אני באמת שמשתמש בו כל כך מעט (מתניע אותו בשגרה פעם ב- 3-4 ימים, לפעמים אפילו יותר), ומרצוני ומבחירתי ותמיד מעדיף תחבורה ציבורית חוץ מנסיעות ארוכות. רק שאני כן פחדן וזה סוג של מינימליזם "תחבורתי" שאני עדיין לא מוכן אליו. אצלי רוב השבוע הרכב יושב בחניה.

לא עזרתי בשום דבר בפוסט הזה :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2017 20:43
גם אותי סוכן הביטוח מנסה לשכנע ש 500K ש"ח זה מספיק לצד ג'. (כנראה יותר נוח לו למכור פוליסות כאלו) אני תמיד מתעקש על 1M ומעלה. ההגדלה ל 1M עולה במקרה שלי 30 ש"ח בלבד לשנה - לדעתי שווה את ההפרש.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2017 06:53
זו נקודה חשובה מאוד. לא להתפשר על פחות מתקרת כיסוי של 1M.