⬅ חזרה לאינדקס

התיק שלי- אשמח לביקורת

🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 16:07
עד היום הייתי מושקע 70% מניות , 30% אגח כשחצי מהפלח המנייתי היה בנדלן מניב.

אני רוצה לצמצם את רמת התנודתיות והסיכון בגלל שכרגע אני בדרך לרכוש דירה במחיר למשתכן (אני סידרה א, טרם זכיתי בהגרלה). פרק הזמן עד שאצטרך לשלם את הכסף בפועל לא ידוע, גם אחרי שתהיה זכייה צריך להמתין פרק זמן לא ברור(בערך שנה לצורך הדוגמא)

ניתחתי את המצב, ויש לי יכולת להפסיד כ22% מתיק ההשקעות.

אני מכוון לתיק שהוא פשוט במבנה שלו, עם מעט סוגי נכסים.

חשבתי על 35% מניות, 7% מטבעות וירטואלים (אטריום וביטקויין), 52% אגחים, 6% מזומן בעוש.

שיקולים:

1. זהב- לא יודע אם כדאי להכניס על מנת לצמצם תנודתיות.

2. מטבעות קריפטו- כשיש אי ודאות ומפולות קיים סיכוי סביר שאנשים יקפצו עליהם והם יעלו במאות אחוזים, מצד שני יכולים להיעלם לגמרי, מצד נוסף כרגע במגמת עלייה רצינית בלתי מוסברת, שווה לי לקחת את הסיכון הזה על פלח קטן.

3. חלוקת מניות-אגח- לפי פרופיל סיכון בינוני

4. מטבעות הקריפטו, גם אם יעלמו, זה יהיה ניסבל, אם יעלו דרסטית מצויין, כרגע, בעייני, הם סוג של מגן מקטסטרופות.

5. מניות - אני שוקל לחלק 65%גדולות, 35% קטנות ובינוניות.

אגח- 50-50 בין קונצרני ואקצנטרי.

6. אגחים בעייני הם לא מציאה היום... אני מחפש אלטרנטיבה טובה....לא מצאתי משהו.. אז כרגע זה הכיוון.

7. טרם סגור על עצמי בעניין התיק הזה, אני כרגע עדיין עם התיק המנייתי הישן.
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 17:38
אין שחר לאמירה כזאת. סע לווגאס ותהנה מה-7% האלה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 18:28
צודק, אין שחר לאמירה כזאת (עדיין לא הייתה קטסטרופה מאז שהמטבעות האלה נוצרו). אבל יש היגיון שערכם יעלה אם תהיה קטסטרופה, בדומה לזהב... (ואולי אני טועה...)

נכס אחד ספקולטיבי בטירוף, זה לא רע בתיק. בינתיים כל מי ששתל שם שקל גדל לו עץ כסף. דווקא על כל התיק אני לא סגור, זה ספציפית הדבר היחיד שאני סגור שאני רוצה אותו בין 4-8 אחוז.

זה דיון אחר, אבל יש צורך אמיתי בביטקויין בעולם... בעיקר בתחום הכסף השחור, דבר שיכול לגרום למטבעות האלה לגדול בטירוף... אני חושב שקיים סיכוי סביר שיכפיל את עצמו פי 10, ואני מהמר עליו בקטנה. ברור שאני לוקח בחשבון שאני יפסיד שם את כל הסכום.
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 18:48
אם הייתי בדרך לרכוש דירה בסדרה א של מחיר למשתכן הייתי מניח כי אצטרך את כל הכסף לצורך מקדמה לעיסקה בתוך כשנה. בטווח כזה כל השקעה היא הימור, לכן הייתי מנזיל את כל התיק ודוגר על הכסף בעו"ש.
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 21:09
אין.

לגדול אולי (וכרגע אולי גדול) כמטבע בר שימוש לעסקאות, מה הקשר להשקעות?

האמת מה מנסים לשכנע, אף אחד לא מת מהשקעה ספקולטיבית ב-7% מהתיק, בדיוק בשביל זה החלק הספקולטיבי בתיק קיים. יש כאלה שהולכים על מניות בודדות, יש כאלה על VIX ויש כאלה שקונים קלפים של סופרגול ;)

אבל שים לב שזה החלק הספקולטיבי, ולא מגן מקטסטרופות. שתי דברים שונים לגמרי. אתה מתבסס על תנודתיות, אבל תנודתיות עוזרת רק אם לנכסים יש קורלציה שלילית בינהם. לביטקוין אין שום היסטוריה שתצדיק קורלציה כזאת או אחרת עם נכס אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 21:41
אני משאיר את זה כנכס ספקולטיבי.

אני אסביר את ההיגיון, אנשים יברחו משוק המניות ויחפשו איפה להשים כסף, זה יכול להיות זהב, אבל גם חלק ככל הנראה ינדוד לביטקויין... בהקשר לשימוש בו, מי שרוצה להעלים הון יכול לקנות ביטקויין, ביצוע עסקאות אנונימיות של סחר בנשים, סמים, רוצחים שכירים.. אירגוני פשע, יש לזה נתח שוק מסויים שיותר קל לו להשתמש בזה מאשר בכסף בגלל העניין הפלילי..

לא שאני חושב שאלה דברים טובים אבל אני לא מערבב בין מצפון להשקעות. ויש לזה שוק.. משתמשים בזה ככסף בשוק הפלילי, ההימורים, האפור.

בגדול, זה הימור של 7% שאני יודע שיכולים להישרף. שגם אם לא בקורולציה הפוכה ממניות(שלדעתי במידה מסויימת יש קורולציה כזאת), יכול לקפוץ מעלה ובכך מצמצם סיכון מעצם העובדה שמפזר את ההשקעה.

אני לא צריך את כל הכסף, אני עומד על 60% משווי הדירה שאני עומד לרכוש, ככה שגם אם אפסיד 20% זה בסדר (זה גם בערך החלק שכבר הרווחתי..).

עזבו רגע את החלק הספקולטיבי וה"מוזר"(ביטקויין, אטריום).

בגדול, אם אני כן מוכן להפסיד קצת, החלוקה של הכסף סבירה? אגח, מניות, יחס ביניהם, רמת סיכון סבירה בהקשר של מפולת של בערך עד 20% ?חלוקה לנתח שוק מספיק גדול?
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 23:13
מה זה אג"ח אקסטרני?
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 23:37
אגח מדינה ואגח של חברות.

מה זה איגרת חוב אתה יודע?

אני מלווה למישהו נגיד 100 שקל והוא מביא לי איגרת שבה הוא מתחייב להחזיר לי 150 שקל ב2028 . אם הוא פשט רגל, הפסדתי תכסף, ואם לא, אז הוא משלם לי את הכסף.. או מוציא אגרת חוב חדשה שדרכה מגייס כסף חדש ונותן לי אותו וכך בעצם ממשיך להתגלגל..
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 23:41
מעולם לא שמעתי את הביטוי אגח אקסטרני/אקצנטרי
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 00:26
קונצרני וממשלתי

טעות שלי.. בקיצור, חברות וממשלתי...
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 00:33
אגח מדינה זה אגח מדינה

ואגח חברות זה אגח קונצרני, כנראה לזה התכוונת?
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 00:34
כן
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 13:04
אם משחזרים את המשבר הקודם (שלא יהיה זהה למשבר הבא), מניות נחתכו בחצי, אגח קונצרני בארץ נחתך אאל"ט ב 20٪ (תל בונד). כלומר התיק שלך היה יורד יותר מ 20٪. שים לב גם לאיזה מח"מ אתה בוחר באג"ח.