🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2017 16:07
עד היום הייתי מושקע 70% מניות , 30% אגח כשחצי מהפלח המנייתי היה בנדלן מניב.
אני רוצה לצמצם את רמת התנודתיות והסיכון בגלל שכרגע אני בדרך לרכוש דירה במחיר למשתכן (אני סידרה א, טרם זכיתי בהגרלה). פרק הזמן עד שאצטרך לשלם את הכסף בפועל לא ידוע, גם אחרי שתהיה זכייה צריך להמתין פרק זמן לא ברור(בערך שנה לצורך הדוגמא)
ניתחתי את המצב, ויש לי יכולת להפסיד כ22% מתיק ההשקעות.
אני מכוון לתיק שהוא פשוט במבנה שלו, עם מעט סוגי נכסים.
חשבתי על 35% מניות, 7% מטבעות וירטואלים (אטריום וביטקויין), 52% אגחים, 6% מזומן בעוש.
שיקולים:
1. זהב- לא יודע אם כדאי להכניס על מנת לצמצם תנודתיות.
2. מטבעות קריפטו- כשיש אי ודאות ומפולות קיים סיכוי סביר שאנשים יקפצו עליהם והם יעלו במאות אחוזים, מצד שני יכולים להיעלם לגמרי, מצד נוסף כרגע במגמת עלייה רצינית בלתי מוסברת, שווה לי לקחת את הסיכון הזה על פלח קטן.
3. חלוקת מניות-אגח- לפי פרופיל סיכון בינוני
4. מטבעות הקריפטו, גם אם יעלמו, זה יהיה ניסבל, אם יעלו דרסטית מצויין, כרגע, בעייני, הם סוג של מגן מקטסטרופות.
5. מניות - אני שוקל לחלק 65%גדולות, 35% קטנות ובינוניות.
אגח- 50-50 בין קונצרני ואקצנטרי.
6. אגחים בעייני הם לא מציאה היום... אני מחפש אלטרנטיבה טובה....לא מצאתי משהו.. אז כרגע זה הכיוון.
7. טרם סגור על עצמי בעניין התיק הזה, אני כרגע עדיין עם התיק המנייתי הישן.
אני רוצה לצמצם את רמת התנודתיות והסיכון בגלל שכרגע אני בדרך לרכוש דירה במחיר למשתכן (אני סידרה א, טרם זכיתי בהגרלה). פרק הזמן עד שאצטרך לשלם את הכסף בפועל לא ידוע, גם אחרי שתהיה זכייה צריך להמתין פרק זמן לא ברור(בערך שנה לצורך הדוגמא)
ניתחתי את המצב, ויש לי יכולת להפסיד כ22% מתיק ההשקעות.
אני מכוון לתיק שהוא פשוט במבנה שלו, עם מעט סוגי נכסים.
חשבתי על 35% מניות, 7% מטבעות וירטואלים (אטריום וביטקויין), 52% אגחים, 6% מזומן בעוש.
שיקולים:
1. זהב- לא יודע אם כדאי להכניס על מנת לצמצם תנודתיות.
2. מטבעות קריפטו- כשיש אי ודאות ומפולות קיים סיכוי סביר שאנשים יקפצו עליהם והם יעלו במאות אחוזים, מצד שני יכולים להיעלם לגמרי, מצד נוסף כרגע במגמת עלייה רצינית בלתי מוסברת, שווה לי לקחת את הסיכון הזה על פלח קטן.
3. חלוקת מניות-אגח- לפי פרופיל סיכון בינוני
4. מטבעות הקריפטו, גם אם יעלמו, זה יהיה ניסבל, אם יעלו דרסטית מצויין, כרגע, בעייני, הם סוג של מגן מקטסטרופות.
5. מניות - אני שוקל לחלק 65%גדולות, 35% קטנות ובינוניות.
אגח- 50-50 בין קונצרני ואקצנטרי.
6. אגחים בעייני הם לא מציאה היום... אני מחפש אלטרנטיבה טובה....לא מצאתי משהו.. אז כרגע זה הכיוון.
7. טרם סגור על עצמי בעניין התיק הזה, אני כרגע עדיין עם התיק המנייתי הישן.