⬅ חזרה לאינדקס

להיות או לא להיות סוכן של עצמך בפנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 03:14
היי חברים

אני במקום עבודה חדש. וניפגשתי עם סוכן הפנסיוני של החברה. בפגישה הוא הציע לי להעביר את הפנסיה שלי לחברה אחרת בתמורה לדמי ניהול זולים יותר ב50% ממה ששילמתי עד כה. הסכמתי להצעה וחתמתי.

יצרו איתי קשר מהחברה הישנה והציעו לי דמי ניהול עוד יותר זולים בתמורה לזה שאשאר אצלהם. (הסוכן הציע 0.15 מהצבירה השנתית והם הציעו 0.1 מהצבירה השנתית)

בנוסף הם אמרו לי שבגלל שיש לי אצלהם ותק אקבל בסוף השנה החזר על חלק מדמי הניהול ששילמתי עד עכשיו בגלל חוק חדש.

הלכתי למחלקת השכר בעבודה וסיפרתי להם . במחלקת השכר אמרו לי שלא לעשות את זה . בגלל שהם לא מוכנים לעבוד מול החברה הישנה אם זה לא מנוהל דרך הסוכן שלהם ושאם אני עושה את זה אז אני אהיה הסוכן של עצמי וכל פעם שיש בעיה אז יפנו עלי ושאני אצטרך למלאות את כל הטפסים ושזה בלגן ובלה בלה בלה....

הכניסו אותי לקצת לחץ.

אני לא מבין גדול בדברים האלה .

מה אומרים? יש לי ממה לחשוש?

זה משהו שיכול לסבך אותי? יש מקום לטעויות?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 12:34
אין עם זה שום בעיה. הסוכן של העבודה יהיה מסלקה בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 12:50
מה הכוונה מ "סוכן של העבודה יהיה מסלקה בלבד" ?

אני מבין שאני לא יהיה קשור אליו יותר
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 13:00
הוא יטפל בגביה מהמעסיק ובהפקדת הכסף בחברה הישנה שלך.

בנושאי "שירות" תתנהל מול החברה הישנה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 13:11
עדיף ללא סוכן.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2017 16:07
סוכן נותן לך את האשליה שההפקדות נכנסות לחשבונך כסדרן, דמי הניהול נגבים כמוסכם, מסלול ההשקעה הוא בהתאם לבחירתך והכיסוי הביטוחי תואם את בקשותיך.

שלושת סוכני ההסדר שעבדתי אתם עד כה עשו טעויות בכל אחד מהפרמטרים שהזכרתי (לעיתים בכמה במקביל) וכל הטעויות תוקנו רק לאחר שאני הבחנתי בהן והתרעתי שיש לתקנן. לפיכך מכיוון שבכל מקרה אי אפשר לסמוך על הסוכן ויש לבדוק כל פעולה שלו עדיף להתנהל ישירות מול החברה ולחסוך גורם מתווך שאתה מממן אבל מנסה לשרת את חברות הביטוח (באופן מפתיע כל הטעויות היו לרעתי).
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2017 15:59
@HHH @Benjamin Willard @Fitch

תודה חברים
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2017 21:14
"בסוף השנה החזר על חלק מדמי הניהול ששילמתי עד עכשיו בגלל חוק חדש."

אני קורא לא מעט תקנות וחוקים חדשים בתחום

אם יצא לך לשוחח עם מי שמסר אודה לעדכון באיזה חוק מדובר. תודה מראש

נזכרתי , אולי מתכוונים לעודף אקטוארי שיתכן ויהיה בסוף השנה כתוצאה משינוי עלויות הביטוח והקצאת האג"ח לפנסיונרים.

אין לזה כל קשר לדמי ניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2017 11:20
בנושא הפקדות לקרן א"א לקבל שירות בעצמך מהקרן, כי הם מדברים רק עם המעסיק/מנהל הסדר/סוכן.

כשבעצם תצטרך לנדנד למעסיק שיטפל בהפקדות שלא נכנסו לקרן, זה תלוי אישי עם מי יש לך עסק.

אני מתעקש להיות הסוכן של עצמי.