⬅ חזרה לאינדקס

2 שאלות בנוגע להשקעה (נטרול מטבע חוץ & ואנגארד)

🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2017 16:36
1. במניות חו"ל, מזה אומר נטרול שער המטבע לשער USD\EUR? מה ההבדל בין שתי אופציות (עם\בלי נטרול) כי לא הסברת בדיוק איך זה עובד \ יתרונות וחסרונות...

2. איך אפשר להשקיע בVANGUARD (לדוג' באינדקס של כל המניות האמריקאיות) כי לא מצאתי את זה פה.. ראיתי שזה אפשרי למרות שהם לא פועלים ישירות בארץ..

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2017 22:22
הבנקים ובתי ההשקעות בארץ מאפשרים מסחר ב"מניות" חו"ל, שבכללן הETF של Vanguard.

צריך לבקש לפתוח עבורך מערכת מסחר או דרך חדר מסחר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2017 09:19
1. אפשר הסבר מי אלו הברוקרים האלה ברשימה, ואיך הם שונים מהבנק? למה להם יש אפשרות להשקיע דרך ואנגארד ולישראלים לא - האם הם מחזיקים את הכסף או רק מפקידים בשבילך שם, איך זה בדיוק עובד איפה אני יכול לקרוא עליהם ועל הדרך שהם משתמשים בה..?

2. אני יכול להשקיע ישירות דרך הברוקרים האמריקאים שציינת ?

שוב תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2017 09:38
לכל אחד יש אפשרות לקנות קרנות סל של ואנגארד.

אם אתה לא תושב ארה"ב לא תוכל לפתוח ישירות חשבון בואנגרד ולכן לא תוכל לרכוש את קרנות הנאמנות שלהם, אבל לכל קרן נאמנות הם גם מייצרים קרן סל ETF שניתן לרכוש בכל בית השקעות שמאפשר השקעות בבורסת ניויורק (שזה כל הבנקים ובתי ההשקעות בישראל).

כן, אבל שים לב שזה ידרוש ממך הגשת דוח שנתי בחלק מהשנים.

כמו כן תצטרך למצוא דרך להעביר דולרים לחשבונות הללו כי חוץ מאחת (אינטראקטיב) הן לא מקבלות שקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2017 09:49
אוקי תודה! ולמה אין סכנה להשקיע דרך בית השקעות לעומת ישירות דרכם? ומה ההבדל בין ETF לקרן נאמנות שאי אפשר להשקיע דרכה מפה (ואנגרד)
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2017 10:27
איזו סכנה?

במקרה של vanguard ההבדל הוא טכני בלבד. ETF נסחר בבורסה כל היום, וקרן נאמנות נרכשת ישירות מהמנפיקה אחת ליום.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2017 11:48
סכנה שמשקיעים דרך צד שלישי, אם אני רוצה למשוך איפה הכסף נמצא ועל שם מי? מה התפקיד של הברוקר ומה אם הוא פושט רגל?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2017 13:12
אם תחזיק ETF דרך ברוקר זר, Vanguard תכיר אותך (למרות שהנייר רשום על שם הברוקר).

אם תחזיק דרך בית השקעות, הם ידעו רק את זה.

רק לו מותר לסחור בבורסה.

החשבון מוחזק בנאמנות, ואתה תקבל את כל הניירת לברוקר אחר כרצונך תוך כמה חודשים.