⬅ חזרה לאינדקס

דמי ניהול בפנסיה ממעסיק חדש

🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2017 11:31
אהלן,

עברתי לעבודה חדשה בחודש שעבר ואתמול נפגשתי עם היועץ הפנסיוני של המשרד.

בניגוד לפגישות קודמות עם יועצים, הוא לא המליץ על קרן פנסיה ספציפית אלא אמר שהוא מסוגל להשיג עבורי דמי ניהול של 1.5% מהפקדה ו-0.2% מהצבירה בכל קרן שאבחר (היו לו 3-4 קרנות שהוא אמר שהוא חושב שעדיפות, אבל השאיר לי את הבחירה).

ניסיתי להבין אם אכן מדובר בדמי ניהול טובים ולא מצאתי השוואה עדכנית. אשמח לדעת מה אתם חושבים - האם מדובר בעסקה טובה?

עוד קצת נתונים רלוונטיים:

* אני בת 30 עם צבירה של 250,000 ש"ח בפנסיה עד כה.

* אני לא מתכננת לנהל באופן עצמאי את הפנסיה שלי נכון לעכשיו.

תודה לעונים!
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2017 11:46
ברוכה הבאה לפורום!
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2017 12:06
מה התנאים שלך בקרן הנוכחית?
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2017 12:16
סביר
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2017 12:26
בקרנות ברירת המחדל תשלמי:

1) 1.31% הפקדה / 0.01% צבירה - מיטב דש

2) 1.49% הפקדה / 0.001% צבירה - הלמן אלדובי

כלומר פי 20-200 פחות (וקצת פחות על ההפקדות).

עם הצבירה שלך בדמי הניהול המוצעים תשלמי בשנה הראשונה לפחות 500 ש"ח.

באופציה 1 - תשלמי 25 ש"ח.

באופציה 2 - 2.5 ש"ח.

דמי ניהול הם לא חזות הכל, אך בהינתן שאת לא מתכוונת לנהל בעצמך, אני לא רואה בעייתיות בקרנות האלה (למרות כל מה שסוכן הפנסיה ינסה להגיד לך נגדם).
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2017 11:10
כרגע התנאים שלי הם 2.5% מהפקדה ו-0.08% מצבירה. אני נמצאת במנורה מבטחים ובשנה שעברה שילמתי גם חצי אחוז נוספים מהצבירה על מאזן אקטוארי, מה שבפועל הכפיל את דמי הניהול השנתיים שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2017 11:19
אני לגמרי מבינה את זה רעיונית, הסוכן נתן לי הרצאה של "מה שעולה בזול עולה ביוקר" ודיבר איתי המון על תשואות.

גם לבנאדם שמחשיב את עצמו *יחסית* מבין בנושאים פנסיונים הוא הצליח לבלבל אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2017 11:40
יועץ פנסיוני של המשרד ? אין בדכ חיה כזו

יש סוכן פנסיוני שהעבודה עובדת איתו כברירת מחדל

1. אם אין לך בעיות בריאות וצברת מספיק תקופת אכשרה (60 חודשים) את יכולה לנצל את ברירת המחדל ואולי בדרך לתקן את ההצעה של מנורה

2. תגגלי מחשבון מיטב דש ותוכלימלהזין פרטים ולבדוק תחת הנחת הפקדה וצבירה מה ההבדל הראלי בין ברירת המחדל למנורה

3. ל@נדב יש בלוג בשם פנסיוני שבו הוא כותב דברים מחכימים בנושא, ג״נ הוא עובד במנורה אז יש לו הטיה מסויימת אבל לזכותו יאמר שאין מדובר בתעמולה והעובדות שהוא מציג הם נכונות וגם הפרשנות שלו הגונה , זה מקור לימוד טוב מאוד

4. הוא פירסם עדכון לגבי האיזון האקטוארי והשינוי שעומד להתמש כך שהאיזון יחזור להיות בתוחלת אפס, לכן אין להניח שהעבר (שנבע מהגדרה מוטעה של תעריפי אובדן-כושר-עובדה ) ימשיך בעתיד ולכן לא הייתי מייחס לאיזון האקטוארי חשובית בהשוואה
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2017 11:57
אתה צודק, הוא לא של המשרד, הוא עובד עם המשרד.

לא הבנתי את הנושא של תיקון ההצעה של מנורה - להתמקח איתם עד שירדו לתנאים של קרנות ברירת המחדל?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2017 12:10
כן אבל צריך להיות ראלי

אם יש לך צבירה נמוכה או שכר נמוך (וצפי גידול נמוך) סביר להניח שלא תצליחי לשפר תנאים

בד"כ רק כשהם מקבלים הוראת ניוד הם נזכרים להיכנס למו"מ, אני ממליץ לך למצוא כמה את תחסכי במעבר מראש כדי לבדוק את כדאיות המהלך ואם יפנו אלייך בהצעה מעודכנת תוכלי לבדוק מייד כדאיות.