⬅ חזרה לאינדקס

מס ודיבידנד ב-IB

🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2017 22:43
רק כדי להיות בטוח, אשאל את השאלות הבאות, מכיוון שלא ראיתי התייחסות מפורשת בעשרות (מאות?) הפוסטים בנושא.

עבור מקרה "סולידי" אופייני, תיק ב-IB מכיל מספר קטן של ניירות ערך מנייתיים, ולצורך הדוגמא נניח, VTI+VXUS בחלוקה שווה.

1) קרנות הסל האלו מכניסות דיבידנד שוטף לחשבון, מספר פעמים בשנה. באיזו תדירות זה מתבצע? איך יודעים מתי? הרי מדובר בקרנות שמחזיקות הרבה מניות, האם הדיבידנד של כל המניות בקרן שחילקו נכנס פעם בתקופה או שבאופן שוטף כשכל מנייה מחלקת, זה נכנס לחשבון באופן יחסי למשקל שלה בקרן?

2) נניח שלתיק מבצעים הפקדות מספר פעמים בשנה, וקונים עוד VTI+VXUS. הבנתי שעדיף לרכוש לסירוגין מכיוון שעמלת המינימום כמעט תמיד גדולה מהעמלה באחוזים, ולכן כדאי לפצל. מהי בדיוק העמלה באחוזים? מהו הסכום עבורו עמלת המינימום שווה לעמלה באחוזים? (זהו הסכום שמעליו אין טעם לרכוש לסירוגין).

3) בהנחה שהפעולות היחידות בחשבון הן קנייה (מכסף שהתקבל מדיבידנדים וכן מהפקדות תקופתיות), האם יש צורך בדיווח שנתי למס הכנסה, למרות שלא התבצעה אף מכירה ברווח\הפסד?

השאלה האחרונה מאד רלוונטית לכמעט כל מי שמתלבט לגבי השקעה דרך ברוקר זר, ומתכוון להחזיק בקרנות לתקופה של כמה עשורים.

תודה מראש :)
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2017 23:27
תיקנתי לך.

4 פעמים בשנה, סוף מרץ, יוני, ספטמבר, דצמבר.

כמה ימים לפני זה מתפרסם.

תוכל לבדוק את האתר nasdaq.com או ישירות באתר של ואנגארד בדף של הנייר הרלוונטי.

זה.

העמלה לא באחוזים אלא משהו כמו 0.9 סנט למניה, בכפוף כמובן לעמלת המינימום.

אז אם תקנה155 יחידות בערך תגיע לעמלת המינימום.

אם אתה אמריקאי אז כן, אם לא אז לא, אלא אם יש לך בחשבונות בחו“ל מעל 1.8 מיליון שח סה“כ.

אל תשכח מגני מס להפסדים (שאז צריך להגיש בכל מקרה דוח), וסיבות נוספות שבגללן תצטרך להגיש דוח שנתי, כמו החזר מס (אם בגלל תרומות, הפקדות אקסטרה לקרנות פנסיה, או סתם טעות של החשבים במקום העבודה שלך).
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2017 00:52
תודה על התגובה המפורטת!

מה לגבי חשבון על שם אזרח ישראלי שאינו אמריקאי הנשוי לישראלית עם אזרחות אמריקאית?

אם אני לא מממש את הניירות האלו, למה שהם יהיו רלוונטיים עבור מגני מס? חשבתי שמגן מס רלוונטי רק כאשר מממשים...

מה הכוונה בהפקדות אקסטרה לקרן הפנסיה?

האם עבור המקרה הזה (כאשר אין בכלל ביצוע של מכירת ניירות ערך בחשבון) תהליך מילוי הדו"ח השנתי הוא יחסית פשוט?
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2017 01:30
אתקן:

העלות היא כ0.35C למניה במסלול TIERED ו0.5C למניה במסלול FIXED.

המינימום הוא 0.35C במסלול TIERED ו1$ במסלול FIXED.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2017 02:39
תלוי באם נתת W8 או W9.

עריכה:

לעניין זה אין הבדל בין חשבון השקעות בארץ לבין כזה בחו"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2017 03:41
אז ככל הנראה גובים ממך את כל מס הדיבדינדים במקור ולא תצטרך להגיש דוח שנתי.

זכותך לא לבחור לעשות מגן מס

רלוונטי אם לא כל השכר שלך מבוטח לפנסיה.

תסתכל בתלוש השכר ותראה אם יש שם סעיף “ברוטו 47“ בנתונים המצטברים.

לאנשים נשואים, יש אופציות נוספות לבדוק כמו העברת הפקדות פנסיוניות/ביטוחי חיים בין בני זוג.

יחסית.

תצטרך למלא נספח ד` עבור הדיבידנדים הזרים והמס ששילמת עליהם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2017 15:31
אני חשבתי שאזרחים ישראלים חייבים בדיווח על דיוידנדים בחשבון זר כבר מהשקל הראשון. אם אתה צודק אז חסכת לי כסף וטרחה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2017 15:55
לא מחויבים בדיווח אם נגבה כל המס על הדיבידידנים במקור.

אני יודע שעל מניות אמריקאיות כך הדבר (כלומר 25%), אך ישנם מקומות שלא ולכן ייתכן ותהיה חייב בדיווח.

ד.א. אם חייבים בדיווח צריך לדווח על הכל ולא רק על החלק שלא ניכו את מלוא המס במקור.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2017 09:24
תוכל בבקשה לפרט (או להפנות למקום מתאים)? האם אני צריך למלא איזשהו טופס כל שנה, למרות שהחשבון על שמי בלבד (אני ישראלי, האישה אמריקאית-ישראלית)?

מה הכוונה מניות אמריקאיות? כל תעודה של ואנגרד היא "מניה אמריקאית"? גם אם היא לא מחזיקה מניות אמריקאיות (VXUS)?

פתחתי חשבון ב-IB דרך II, בתור התחלה, בעתיד כשארגיש מנוסה מספיק אני מתכנן להיפרד מ-II.

הבנתי שב-II אין אופציה למסלול TIERED, ובנוסף, הבנתי שההבדלים האלו בין TIERED ל-FIX עדיין זניחים, מכיוון שהעלות הכוללת של קניה מכירה היא זניחה עבור משקיעים פסיביים (כ4 רכישות בשנה). האם אני טועה?

תודה לכולם על התשובות!
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2017 09:52
תלוי בסכומים ואפשר לבדוק בעצמך, בTIERED זה יצא כ0.3C למניה, בII יצא 0.9C למניה.

ישראלי לכל דבר ועניין.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2017 23:09
לא. זהו טופס חד פעמי בעת פתיחת חשבון.

בדוק מולם האם הוגש W8 או W9.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 00:59
עמלת המינימום קריטית. ב99% מהמקרים זה ייצא פחות מ-$0.40 לרכישה מול $1.40 אצל II. לא רואה סיבה למישהו לא לעבוד ב-tiered אם אפשר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 01:27
גם מנסיוני.