⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות בקשר להשקעה בקרן מחקה בישראל

🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2017 14:15
כמו שאתם מבינים אני טירונית פה...

אחרי הרבה חודשים של קריאת הבלוג קפצתי למים מתישהו ביולי.

מאחר והיו לי דולרים שלא רציתי להמיר, השקעתי את החלק המנייתי של התיק שלי ב VTI ו VXUS.

בינתיים נוסף לי סכום שיקלי שהשקעתי (שוב רק את החלק המנייתי) ב : "תכלית MSCI WORLD TTF 4D"

להבנתי זה אמור להיות המקבילה הישראלית ל VTI, מקווה שהבנתי את זה נכון.

העניין הוא שאני רואה שיש פער עצום באחוזים בין מה שהקרן הישראלית עשתה לעומת הקנדית, הקנדית יותר ריווחית משמעותית, אני מניחה שזה בגלל שהישראלית מגודרת מט"ח ?

מה שמביא אותי לתהות האם לא כדאי שאחוז מסויים מהחלק המנייתי של התיק יהיה קרן שמחקה את בורסת תל אביב , כי בתקופות שהשקל חזק והבורסה עולה, השקעה בקרן מחקה עולמית לא מניבה הכנסות מרשימות.

לא מבקשת ייעוץ, אלא להבין אם אני רואה את הדברים נכון או שפיספסתי משהו ...

תודה !
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2017 15:20
א. msci world שווה בערך לשילוב של vti ו vxus. מינוס מדינות מתפתחות.

ב. vti זו קרן אמריקאית, לא קנדית.

ג. הקרן הישראלית לא מגודרת מטח.

ד. רווחי הקרן הישראלית מוצגים לך בשקלים, ורווחי הקרנות האמריקאיות מוצגות לך בדולרים. אבל זו רק צורת הצגה, אין לזה משמעות כספית. אם הרווחת בדולרים עשר אחוז אבל הדולר ירד עשר אחוז, אז בעצם הרווחת אפס בשקלים.

ה. יש לך אפשרות לקנות קרנות ישראליות מגודרות מטח, זה המכשיר שיתן לך רווח משמעותי כשהשוק עולה אבל השקל מתחזק. לא בטוח שהמכשיר הזה מומלץ.

ו. הביצועים של בורסת תל אביב לאו דווקא צמודים לשקל. החברות הגדולות בבורסה (טבע למשל) הן חברות יצואניות או עולמיות, שהרווחים שלהם הם יותר בדולרים מאשר בשקלים.