⬅ חזרה לאינדקס

14000 יורו לעומת 16,500 דולר

🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2017 13:54
שלום לכולם,

עקבתי אחרי הפורום מספר חודשים ושמחתי להעמיק את הידע שלי.

ברשותי 14000 יורו בחשבון בבנק. יש לי אפשרות להמיר אותם ולקבל 16,500 דולר (לפני עלויות המרה).

האם אתם סבורים שעכשיו הוא זמן טוב לבצע המרה של יורו לדולר - האם עדיף להחזיק יותר דולרים מאשר יורו לאורך זמן ולבצע את המשחקים האלו כשערי המטבעות משתנים - בשים לב שאני בכלל לא צריך את הכסף הזה והוא השקעה טהורה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2017 15:11
מסחר במטבעות הוא ספקלוטיבי מאוד, וכהשקעה דבר ממש לא מומלץ (יש לך אפשרויות הרבה יותר טובות לטווח ארוך מאשר המשחק הזה)

באופן אישי, אם משום מה הייתי מחליט לסחור במטבעות, הייתי מהמר נגד הדולר . הדולר היום מאוד חזק, ויש כרגע סימני התאוששות רציניים בגוש היורו, דבר שיש לו סיכוי טוב לתרום לעליה של היורו. אבל זו כמובן רק דעתי האישית והלא מקצועית ואני לא ממליץ או מייעץ. אבל כמו שאמרתי "השקעה" במטבע לטווח ארוך הוא מטופשת בכל מקרה.

לגבי שערי מטבע לטווח ארוך: כאשר היורו הונפק ב1999 שערו היה: 1.16 דולר, כיום הוא 1.17. במהלך תקופת הביניים, המקסימום שהיורו הגיע אליו, היה 1.57 דולר והמינימום 1.05. אילו לא נתונים שתומכים בהחזקת דולרים לטווח ארוך. (וגם לא בהחזקת יורו, למרות שלאור העובדה שכרגע היורו נמוך יחסית היסטורית

, יש היגיון ספקולטיבי מסויים, להחזיק ביורו לטווח הקצר).
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2017 15:31
מה אופק ההשקעה שלך? אתה מתכוון להשקיע כסף נוסף בעתיד הקרוב? מסחר במט"ח הוא לא יותר מאשר הטלת מטבע + כפל עלויות המרה (משמע, בממוצע תפסיד). למה לך לעשות את זה בכלל?
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2017 19:31
לא.