⬅ חזרה לאינדקס

צמד שאלות על תקרת הפקדה לקופת גמל להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2017 10:57
תקרת ההפקדה לקופת גמל להשקעה הנה, כיום, 70,000 ש"ח (וזה צפוי להשתנות בעתיד לפי המדד או לפי משהו אחר).

אם מנסים להפקיד לקופה יחידה 80,000 ש"ח, למשל, נתקלים בסירוב. אך האם הקופות אוכפות את התקרה הזו ביניהן? כלומר, אם אפקיד 40,000 ש"ח לקופה אחת ו-40,000 ש"ח לקופה אחרת, האם אחת מהן תסרב ותחזיר לי את יתרת ההפקדה? או שאולי אקנס בדרך כלשהי? (שמועה אמרה שאקנס באחוזים בסכום ההפקדה העודפת, אך זה נשמע מאד קיצוני ולא מצאתי לזה סימוכין ברשת).

זו שאלתי הראשונה, והנה השנייה: נניח כי איני מרוצה מקופה א'. החוק הגדיר את המוצר הזה באופן כזה שיאפשר ניוד בין הקופות ללא אירוע מס. בפועל, אף קופה היום לא מאפשרת ניוד כזה, ולכן, אין לי ברירה אלא לשלם מס פדיון רגיל. אבל השאלה היא זו: אם הפקדתי ב-2017 סכום של 40,000 ש"ח לקופה א', וכעת איני מרוצה, ואני מושך את הסכום (ומשלם מס רווחי הון) ומפקיד אותו (כולל הרווחים) בקופה ב', אז יצא שהפקדתי ב-2017 סכום של 40,000 ש"ח ונגיד עוד 41,000 ש"ח. האם המשיכה מתקזזת איכשהו מול ההפקדה, או שבמקרה כזה אני פשוט חורג מהתקרה? ואם אני חורג - אז שוב השאלה הראשונה.

(כל ההפקדות האמורות הן על ת.ז. אחת ויחידה)

מישהו יודע משהו על כל זה?
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2017 13:26
הקופות אכן אוכפות את זה (בעצם המדינה אוכפת את זה דרך החוק שהקופות אוכפות). הבדיקה נעשית על פי תעודת זהות.

חבל לבזבז את הזמן בלנסות כל מני תחמונים, שאולי אפילו יצליחו לך בטווח הקצר, ואז יחזירו לך עם קנסות ועמלות ניותרות מאוחר יותר.

תפקיד את המקסימום המותר על פי החוק, ואת השאר תשקיע בדרכים אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2017 15:16
האחריות היא עליך בלבד. החברות לא רוצות/יכולות להתעסק בזה. כל עוד כל חברה פתחה לך קופה אחת בלבד היא פועלת ללא דופי.

המצב היחיד שזה יכול אולי לעלות זה אם אתה ב3 חברות ו2 מהם מתפעלות באותו בנק (נניח לאומי, סתם זורק.) אז יש מציאות שהגורם המתפעל אולי יעלה ויעביר את המידע וגם אז לא יודע מה באמת יעשו איתו.

כמו שלא עושים את זה בקרנות השתלמות עצמאיות (בתאוריה עצמאי יכול לפתוח כמה כמה קרנות ויפקיד לכולם עד התקרה המוטבת כל שנה וכל הכסף פטור ממס רווחי הון) אם ויעלו על זה הוא יתן את הדין מול רשות המסים לא מול החברה המנהלת שאין לה שום אחריות מה פלוני עושה או לא עושה. לדעתי עם המסלקה הקיימת היום הסיכוי גבוהה מאד להיתפס אם ומישהו חשב לעשות דבר כזה

לדעתי עדיף לך לא להתעסק עם זה. 70K כל שנה כפול כמה שנים זה סכומים לא קטנים. רוצה להפקיד למוצר מנוהל אחר בכמות גדולה יותר יש לך פוליסות חיסכון שונות. יש לי ניסיון עם כלל/הראל ולא כזה רע. במידה ויש לך אפשרות לנהל עצמאית את הכסף זה סיפור אחר.

ובעניין ניוד בין חברות זה עתיד להיות בהמשך. להבנתי אף חברה עדיין לא הכניסה את זה לנוהל עבודה בניודים.

האוצר לא השיב לכמה שאלות קריטיות שעלו מצד הגופים אני מאמין שיסדירו את זה כמו את נושא הקצבה שרוצים שיהיה אפשר לקחת בעתיד מהמוצר
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2017 21:36
תודה.

אני מוכרח לציין שבשום שלב לא התכוונתי "לתחמן", רק חששתי ממה שיקרה אם בטעות אפקיד יותר מדי, ויותר מכך התעניינתי בתשובה לשאלה (הקשורה) השנייה, בנוגע למשיכה + הפקדה.

כמו כן, אתם יודעים במקרה משהו על הקנסות במקרה שאכן הפקדתי בטעות יותר מדי?