⬅ חזרה לאינדקס

לשלם מחיר מלא על דירה או לקחת משכנתא 'וולונטרית'?

🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2017 12:35
אהלן, סיפור תיאורטי שקרה לחבר שלי ביקום מקביל:

"דיברתי במקרה היום עם *סוכן ביטוח* (כן כן אני יודע לא מקצועי ולא אמין וכו)

שרצה להרוג אותי כשסיפרתי לו שאני מתכנן להשקיע את כל ההון שלי (מעל 90%) ברכישת דירה ראשונה להשקעה במחיר למשתכן.

לטענתו חבל להשקיע את כל הכסף בבלטות כשאפשר לשלם רק 60% ובשאר לרכוש מוצר כמו פוליסת חיסכון (מכיר את האלטרנטיבה גמל להשקקעה וכו) ואז גם הקרן ממשיכה להרוויח וגם אפשר לקחת דרך המוצר הלוואה בתנאים אופטימליים למימון יתרת הדירה."

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2017 12:48
תפריד בין המוצר (פוליסת חסכון) ובין הרעיון שהוא , למנף חלק מעלות ההשקעה ולהשקיע במקביל את ההון

אתה צריך אפיק השקעה יתן לך תשואה משמעותית טובה מעלות המינוף כי יש לך סיכון במינוף וסיכון בהשקעה.

פוליסת חיסכון בעיני אינה מומלצת בגלל דמיניהול ובעיות שקיפות.

אם המינוף הנ״ל מתאים לך כדאי שתחשוב על מוצרים אחרים שדרכם אפשר להשיג את התשואהשאתה מחפש (תיקים מחקי מדדים לדוגמא ...)

לגבי עלויות מינוף יש אפרות לקבל הלוואות גם מקופות גמל/קרנות השתלמות, תבדוק גם את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2017 15:12
סוכן הביטוח מדבר מתוך אינטרס. אל תקשיב לו.

להשקיע לבד בקרנות פסיביות, זה עדיף מפוליסת חיסכון. השקעה ממונפת בקרנות יכולה להיות רעיון מתקבל על הדעת בזמנים אחרים, אבל לא עכשיו. תמחור המניות נמצא ברמות חסרות תקדים, הרבה מעל הרמות של 2007 ומתקרב לרמות בועת הדוט קום ותשואות האג"ח אפסיות. הסיכוי שתרוויח יותר מעלות המשכנתא הוא לדעתי מאוד נמוך, בעוד שהסיכוי שתפסיד מאוד גבוה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2017 16:18
מצד שני, עלות המינוף נמוכה, אז לא הייתי ממהר להסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2017 16:28
אני חושב שלפחות פעמיים בשבוע יש שאלה כזאת בפורום...

אין תשובה נכונה, אלא זה תלוי בסיבולת שלך לסיכון.