⬅ חזרה לאינדקס

אי.בי.אי השתלמות מחקה מדד S&P 500

🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2017 01:31
משהו לא מסתדר לי לגבי קרן ההשתלמות הזו. לפי הנתונים בפאנדר, הקרן עשתה 10.68% רווח השנה (אני מניח שזה לפני 0.5% דמי ניהול). לעומתה, הסנופי האמיתי עשה 15.29% השנה (Total Return), יכול להיות שזה עקב עלויות גידור מט"ח?

הסתכלתי בפירוט ומסתבר שההרכב רחוק מלהיות 100% סנופי:

71.81% השקעות בתעודות סל שמחקות מדדי מניות בחול

24.91% אגרות חוב סחירות שהנפיקו ממשלות זרות בחול

מה שעוד יותר מוזר לי, מחישוב הרווחים שלי באחוזים (ג.נ: מושקע בקרן הנ"ל) אצלי היא עשתה השנה רק בסביבות ה5% רווח.

מישהו יודע לאן עוד 5% יכולים "להעלם" בצורה כזו? ובכל מקרה, מאכזב לראות שקרן שלמיטב זכרוני הייתה על טהרת הסנופי כשהתחתי להשקיע בה, הופכת למשהו אחר לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2017 01:49
הפוך, זה בגלל שהיא לא מגודרת מט"ח.

עד השנה הם נחשפו למדד באמצעות חוזים עתידיים והיה להם 95% אגח ברשימת הנכסים (על חוזה עתידי שמים לרוב 5% מהסכום שצריך).

השנה הם עברו מחוזים עתידיים לתעודות סל, כנראה שלא עשו הסבה מלאה עד כה, אבל זה בתוכנית.

הרווח המדווח הוא רווח אם הייתי משקיע את כל הסכום בתחילת השנה.

היות ואתה כל חודש שם סכום נוסף, אז אתה לא יכול לצפות שהתשואה מתחילת השנה תחול על כל הסכום שהפקדת במהלך השנה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2017 11:34
יש מצב שאתה משווה טווחי זמן שונים? סנופי עשה מתחילת השנה כ 15 אחוז, נכון לסוף אוק. הקרן של IBI עשתה בשנה האחרונה (נכון לספט) כ 10.5 אחוז, כלומר מספט שנה שעברה עד ספט השנה. מתחילת השנה הקרן של IBI עשתה 3.68 אחוז לפי פאנדר נכון לספט, תוסיף את אוקטובר, ואולי זה תואם ל 5 אחוז שחישבת