⬅ חזרה לאינדקס

האם אפשר להוריד דמי ניהול בביטוח מנהלים ישן?

🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2017 15:49
שלום חברים,

לאחרונה איתרתי פוליסת ביטוח מנהלים שנפתח בפניקס לפני 20 שנה, ומוקפאת משנת 2004. הצטברו שם 43,000 ₪ (קצת פחות מחצי הסכום פיצויים, היתר תגמולים). ייתכן ואת סכום הפיצויים יכולתי למשוך ללא מס, כיוון שהופקדו לפני דצמבר 2002. אבל המקדם קבוע (173.89), כך שנראה לי עדיף להשאיר את כל הסכום ובקופה, ובעתיד לקבל תוספת קטנטונת לקצבה. יש לי מספר שאלות, מקווה שתוכלו להאיר את פניי.

1. האם אפשר להוריד את דמי הניהול בפוליסה שכזאת? בפניקס נאמר לי שמדובר בפוליסה מסוג "מניב" ולכן אי אפשר לשנות את דמי הניהול. מצאתי ש"מספר מסלול דמי הניהול" לפוליסה הזאת הוא 615, אבל אני לא יודעת מה זה אומר. מבדיקה בדוחות משנים קודמות מצאתי שעד 2013 דמי הניהול היו 0.60%. להן נוספו "דמי ניהול משתנים מהחיסכון" בשנת 2013 (בשיעור של 0.85% בשנת 2016), "הוצאות לניהול השקעות" בשנת 2015 (בשיעור של 0.19% בשנת 2016) ובאותה שנה נוספו גם "הוצאות לניהול חיצוני" (בשיעור של 0.13% בשנת 2016). רגיל? מוגזם?

2. האם נתן לשנות מסלול השקעה? הפוליסה ב"קרן י'". (חשבתי אולי לעבור ל"מסלול פאסיבי, מדדי מניות חו"ל")

3. האם ניתן לנייד את הקופה לחברת ביטוח אחרת?

תודה על העזרה!
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2017 17:19
עד כמה שידוע לי דמי הניהול קבועים בחוזה ולא ניתנים לשינוי. לי יש פוליסה דומה במגדל, מקדם 157 כי אני גבר, דמי הניהול 0.6% ועוד 15% מהרוחים. נראה שזה מה שאת רואה. כנראה שעד 2012 היתה התאוששות מהפסדים ולכן לא גבו מעל 0.6%.

לא ניתן לשנות מסלול השקעה.

ניתן לנייד עקרונית, אבל המקדמים האלה הם תפוח אדמה לוהט ולכן גוף אחר לא יהיה מעונין לקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2017 19:04
מסכים עם הכותב מעליי לגביי דמי הניהול.

ניתן לשנות מסלול השקעה. זה משהו חדש בשנה האחרונה כמדומני ואפילו עשיתי את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2017 19:13
תודה @סולידי ותודה @גילגמש ! אם הניוד לגוף אחר לא מציאותי, והורדת דמי הניהול בלתי אפשרית, שינוי מסלול זו הדרך היחידה להשפיע על הקופה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2017 19:29
יש עוד אפשרות:

את יכולה לנייד לקופת גמל/קרן פנסיה אם את מעריכה שההטבה בדמי הניהול בקופ"ג/קרן פנסיה תעלה על ההטבה של המקדמים בביטוח.

זה תלוי בהרבה פרמטרים כמו תשואה וכו' שאפשר לנסות לסמלץ.

כמו כן כדאי לבדוק שהפוליסה/ות הן קצבתיות ולא הוניות.

באופן כללי אולי שווה להתייעץ עם יועץ פנסיוני לפני שעושים דבר כזה כי הוא לא הפיך.

באופן אישי החלטתי להשאיר את הביטוח ולהעביר למסלול המניות שהיה זמין לי.

אין לראות בכך ייעוץ וכו'.