⬅ חזרה לאינדקס

השקעה באגח ממשלתי ארוך בשלב הצבירה

🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2017 11:12
האלן,

אני כרגע בן 30 ובשלבי סיום של תכנון תיק ההשקעות שלי לאחר הרבה זמן שכל הכסף שוכב בעו״ש.

אני מתכנן להפקיד בשלב הראשוני 300 אלף ולאחר מכן כל שנה עוד 150.

אני רוצה להקצות 30% לאג״ח ממשלתי ומכיוון שאני בלאו הכי הולך להמשיך להפקיד כל שנה חשבתי לקנות ישירות אגח צמוד וקבוע ל 30 שנה וכל שנה לאזן על ידי קנייה נוספת של אותם שני אגחים.

בהנחה שאני לא מדבר שטויות אז היתרון הבולט פה הוא הפשטות (אני מחזיק 2 אגחים בלבד ישירות עד למועד הפקיעה וכל שנה מאזן על ידי קנייה נוספת) והחיסרון בעליית ריבית לא קטסטרופלי כי בכל מקרה אכנס כל שנה עם כסף חדש.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2017 14:18
השאלה מה תפקיד האגח בתיק מבחינתך, ומה מדיניות האיזון. אם המטרה היא להוריד תנודתיות: אגח ככ ארוך לאו דווקא יעשה את זה. אם המטרה היא יציבות, כנל. למעשה, היתרון המהותי היחיד הוא ניסיון למיקסום תשואה ל 30 שנה. 1. היתרון לא גדול אבסולוטית 2. במקרה ותזדקק לכסף לפני מסיבה כלשהי, ממש כמו במניות יכולים להיות הפסדי הון גדולים. 3. לא מזכיר סיכון מנפיק ואינפלציה, שיפגעו יותר באגח ארוך יותר. בקיצור, נסח למה בכלל משקיע באגח ממשלתי, ומה אתה מקבל תמורת הסיכון העודף בהארכת המחמ.

גנ: תיק די דומה, בגלריה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2017 15:12
התפקיד העיקרי של האג״ח מבחינתי הוא לפזר את התיק על עוד אפיק בשביל לא להיות מושקע 100% במניות. אני מנסה למקסם שם תשואה ע״י כך שאני מתחיל עם מח״מ ארוך ולמעשה מקטין אותו כל שנה (גם כי הוא מתקצר באופן טבעי וגם כי אני מגדיל את האחזקות שלי בכל אחת מהאגרות עם עוד הון).

- למה? כי זה נראה לי עדיף על להחזיק 30% במזומן או במח״מ קטן מעשר שנותן תשואה זניחה לסכום הנ״ל. במיוחד לנוכח העובדה שזה כסף שאין לי בעיה לסגור, איזונים יתבצעו עם עוד מזומן.

- מה אני מקבל בתמורה? ריבית יותר גבוהה מאג״ח ל 5 שנים (כל שנה אקנה שקל 42 וצמוד 41 עד הפידיון). אני לא כל כך מבין מה הסיכון בהנחה שאני מתכנן כל שנה לרכוש עוד משני האגחים האלה ובהינתן זה שאני ממשיך איתם עד הסוף (להוציא הסיכון שהממשלה לא תעמוד בהתחייבויות שלה).
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2017 15:33
אינפלציה?

שתצטרך למשוך לפני ש 30 שנה יעברו?
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2017 16:04
האגרת הצמודה תגן מאינפלציה, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2017 16:25
בתאוריה כן... התשואות בהתאם...

תראה יש שלוש שימושים שנראים לי הגיוניים לאגח בתיק כזה:

א. לנסות להוציא תשואה

ב. איזון ע"י קורלציה שלילית.

ג. איזון עם מזומן משודרג.

בשביל שלושתם זה רעיון בעייתי...

א. התשואות לא יהיו שוות את הכאב ראש. אם כבר אז עדיף ללכת ל high yield ו/או ל emerging markets. אולי אפילו frontier.

ב. היסטורית זה רעיון נכון. בתכלס יש הרבה סימנים וסימפטומים שבעת הקרובה המנגנון הזה עלול להפסיק לעבוד, בדיוק ברגע של המשבר הבא. וממילא לא נכון לעשות את זה עם אג"ח ישראלי. (אם כבר, אז לדעתי כדאי ubt )

ג. ראה ב'. בנוסף בטווח של 30 שנה, משבר כלכלי משמעותי בישראל זה לא משהו מופרך. וכזה שיכול להשמיד את האגח הסופר מסוכן שלך. לך תדע מה יהיה עם אג"ח ישראלי, אם משבר סטייל שנות ה80 יחזור.

בנוסף, ההרחבה הכמותית בתקופה האחרונה ממש לא עוזרת לאג"ח. לצמוד היא מוסיפה סיכון חדלות פירעון.

בתכל'ס בטווח של 30 שנה, אתה עלול למצוא את עצמך בלב משבר סטייל 2008, סחרור אינפלציוני, ושהאגח שלך הולך יחד עם המניות (למטה). תרחיש רחוק, אבל גם 30 שנה זה רחוק.

דעותי חסרות הבסיס והשחר בלבד.

לא ממליץ. לא מייעץ. לא מבין כלום בשום דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2017 16:41
הבנתי... ואיזה יתרון בעצם יש לאגח צמוד וקבוע לתקופה של חמש-עשר שנים על מזומן? הרי התשואה שם דיי זניחה
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2017 17:34
הצמוד מגן בפני אינפלציה, בניגוד למזומן
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2017 20:24
1. למה לא פיקדון בנקאי?

2. לא כל כך ברור למה אתה מעוניין להתחיל במחמ גבוה ולהוריד את המחמ עם הזמן. זה בגלל שאתה מראש רצית להוריד את הסיכון עם הגיל? או רק בגלל שאתה רוצה להחזיק אגחים עד לפירעון ולהרגיש שאתה אף פעם לא מוכר בהפסד?

התפיסה ש"אין סיכון" באגח שמחזיקים עד לפירעון היא לא נכונה. סיכון עליית הריבית קיים בכל מקרה: ברגע שתעלה הריבית אתה תמצא את עצמך מחזיק אגחים שמשיאים קופון נמוך, ואתה "תצטער" שלא שמרת את הכסף במזומן ויכולת לקנות אגחים שמשיאים קופון גבוה יותר.

לא תפסיד יותר או פחות מכך שתמכור אגחים מופסדים ותקנה חדשים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2017 21:07
אני חושב שזה כמעט נכון. כשהריבית עולה מחיר האג"ח אמור לצנוח כך שהתשואה לפדיון שלו מתחרה בזו של האג"חים החדשים.

ולכן אתה תצטער שהתיק שלך שווה פחות ואתה יכול לקנות פחות אג"חים עם התשואה הגבוהה יותר.