⬅ חזרה לאינדקס

איזון ראשון בתיק השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2017 00:57
שלום לכולם,

אני עומד לקראת איזון בתיק ההשקעות.

התיק נחלק לחשבון ממוסה ולא ממוסה.

בחלק הלא ממוסה (קה"ל) יש סטיה מינורית שלדעתי לא מצריכה איזון (אחוז-שניים)

בחלק הממוסה לעומת זאת יש סטייה משמעותית יותר לטובת האפיק המנייתי, החורגת מהסיכון הכולל שקבעתי לעצמי

הבעיה מבחינתי היא שהסכום העומד לרשותי ושהצלחתי לחסוך לא מספיק בכדי לנצל את תקרת ההשקעה בחשבון הלא ממוסה (קה"ל עם כניסת 2018) ולאזן כמו שרצוי את החשבון הממוסה.

השאלה מה יהיה עדיף

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2017 02:23
?
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2017 05:54
מה שאני הייתי עושה:

מפקיד את המקסימום לקרן השתלמות שמביא ניכוי מס (מהיכולת שלך להפקיד אני מבין שאתה עצמאי). כלומר 4.5% מהרווח הצפוי שלך.

את השאר לחשבון הממוסה.

מתעלם ממה קרה בכל חשבון בנפרד, ומחשב מה אני צריך לרכוש בשתי החשבונות כדי להתקרב כמה שיותר לאיזון הרצוי.

אם נשאר עדיין מה לאזן, הייתי עושה זאת בקה"ל, אבל רק אם העמלה אפסית. אם העמלה לא אפסית, לא הייתי נוקט כל פעולה נוספת

פעולות אישיות שלי, ולא המלצה לשום דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2017 06:51
מה שהחלטת מראש
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2017 23:25
למען האמת הייתי עצמאי וסגרתי את העסק. במהלך השנה הזו פתחתי קרן השתלמות כעצמאי, נוסף על קרן ההשתלמות שלי כשכיר.

מבדיקות שעשיתי גם כאן בעבר, אני חושב שאין 'כפל מבצעים' כלומר התקרה של 18,00 היא כוללת וסופית, לא משנה אם יש לי 2 קרנות.

הבעיה שלי (שלא צפיתי אותה @TunaGolem לצערי) היא שדווקא קרן ההשתלמותשעדיפה להוספת כספים נותרה מאוזנת ואילו החשבון הממוסה - יצא מאיזון.

היות ואני משקיע חדש - לא חשבתי על כל התרחישים ולכן שוב, @TunaGolem זה אינו משהו שקבעתי לעצמי מראש
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2017 23:51
תחזיר לאיזון ע"י מימוש הפסד של החלק שירד וקיזוז מול מימוש רווח של החלק שעלה

או באמצעות הפקדה חדשה והגדלה מלאכותית של החלק שירד (וכרגע זול)

או שפשוט אל תבדוק את מצב התיק לפחות רבעון שלם