⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות - הפרשה עצמאית לקרן פנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2017 00:33
במסגרת עבודתי הנוכחית, כ30% מהשכר שלי אינו מבוטח.

כעת אני נמצא בהתלבטות הנצחית - האם להפקיד כספים נוספים אצל גוף שאני לא סומך עליו, ללא יכולת משיכה ובדמי ניהול גבוהים תמורת הטבת המס?

לפי חישובים שערכתי, אני יכול לקבל הטבת מס של כ30% במעמד ההפקדה, ולזה כמובן יש לצרף את החסכון במס רווח הון.

דמי הניהול שלי הם 0.1% מהצבירה ו2% מההפקדה, ואני במסלול פסיבי מניות חו"ל ללא חשיפה לישראל (זו הסיבה שאני משלם את דמי הניהול האלה ולא עובר לקרן ברירת מחדל).

אם מסתכלים על כמות ההון הנצבר בשתי החלופות, באופק של 40 שנה (הזמן שנותר לי לגיל הפרישה), אני חושב שהטבת המס מנצחת (אשמח להתבדות).

מצד שני, יש חוסר שקיפות, ערבות הדדית, נעילה של הכסף להמון זמן, לא ניתן לשלוט באופן המשיכה בגיל פרישה וכו'.

מבלי לייעץ כמובן, מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2017 06:25
בהנחה שאינך זקוק לביטוח (אם היית רוצה היית צריך להפקיד באופן שוטף ולא רטרו) אתה יכול להפקיד לקופת גמל ולבטל את בעיית החשיפה לערבות הדדית. לדעתי, הטבת המס מאוד יפה וכדאי. אני לא רואה את עתידי כאן ועדיין ממשיך להפקיד.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2017 08:25
הטבת המס בהפרשה היא פיקטיבית ברובה, כי בהנחה של קצבה גבוהה בפרישה, הקצבה תמוסה במס שולי כשתתקבל. מקסימום מרוויחים ירידה במדרגת מס אחת. תיאורטית אפשר גם לעלות מדרגה אם השכר או השוק עולים משמעותית.

עיקר הרווח באופק פרישה רחוק אמור להיות הפטור ממס רווחי הון על הקצבאות. ואת זה אפשר לקבל גם בהפקדה לקופת גמל להשקעה שהיא נזילה. רק שבקופות גמל יש דמי ניהול מצבירה גבוהים משמעותית לעומת קרנות פנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2017 08:38
מעניין, לא הכרתי את זה. מה תקרת הקצבה הפטורה כרגע?
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2017 09:27
אתה משקיע היום 30% יותר כסף. מה פיקטיבי בזה?

אולי אם היית משווה לחשבון ממוסה רגיל עם דמי ניהול אפסיים, אבל בקופת גמל להשקעה?
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2017 13:21
@FIYaacov

באמת מעניין לראות איזה השפעה חזקה יותר. הפקדה לפנסיה, קבלת הטבת מס במועד הפקדה ותשלום מס שולי בפרישה.

לעומת הפקדה לקצבה מוכרת ופטור ממס בעתיד.

ניחוש שלי שהפקדה לקרן הפנסיה תניב פנסיה גבוהה יותר (בהנחה שנפקיד שוב את הטבת המס)
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2017 13:32
החל מ-2025 תקרת הפטור על קצבה מזכה תהיה 5600 שח.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2017 13:52
זו בדיוק הנקודה.

בפרישה אתה משלם מס אפקטיבי, לא מס שולי.

הפטור היום הוא על מס שולי על כל הסכום שאתה מפקיד.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2017 15:56
תוכל להרחיב על הנקודה הזו בבקשה?
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2017 16:26
היום אתה מקבל הטבת מס בגובה המס השולי שלך שזה מדרגת המס.

בפרישה אתה משלם מס אפקטיבי שזה הממוצע מכל המדרגות שלך.

בנוסף יש לך פטור על ה-5,600 הראשונים של הקצבה (בהנחה שתפרוש אחרי 2025).

לדוגמא:

היום מדרגת המס שלך היא 31% אתה מקבל הטבה בגובה 31% מההפקדה.

אותם שקלים שהפקדת אתה עכשיו מושך בפרישה... נניח שאתה גם במדרגה של 31% (נניח קצבה של 15,000).

אתה לא משלם 31% מס על כל הקצבה אלא חלקה פטורה (עד 5600) חלקה 10% עד המדרגה הראשונה, חלקה 14% וכן הלאה.

בפועל אתה משלם רק את הממוצע מזה על כל שקל בפרישה.

לעומת זאת, בקופת גמל להשקעה תשלם היום 31% על ההפקדה בתמורה למס עתידי של 0% על הקצבה. אבל שים לב שיהיה לך הרבה פחות כסף בקופת גמל להשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2017 18:19
לא הייתי מחשב ככה את המס על הפנסיה.

אפשרות אחת שיש לו היא להשאיר הפקדות רק על 70%. זה יוביל אותו לקצבת פנסיה בגובה X בפרישה, שמתוכה יש חלק פטור, חלק 10% וכו'.

אפשרות שניה היא להגדיל את ההפקדות, לזכות עכשיו בהטבת מס, והקצבה שלו תגדל ל-X+Y. כעת את המס שהוא משלם על התוספת של Y, גם צריך לחשב לפי המיסוי השולי בפנסיה.

זה נכון שהפטור על ה-5600 ש"ח הראשונים גורם למדרגות להיות נמוכות יותר עבור אותה הכנסה, שלא לדבר על זה שפנסיה צפויה להיות נמוכה יותר מהשכר בזמן העבודה.

בכל מקרה, אנחנו מדברים על השוואת מיסוי על פני תקופות רחוקות יחסית (מישהו יודע כמה השתנו ריאלית מדרגות המס ממה שהיה לפני 20 שנה?) , וסכומים לא ברורים, כך שקשה לדעת. הייתי מהמר כמו נדב שעדיף לקבל את הטבת המס עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2017 12:14
אכן ברוב המקרים סביר להניח שמדרגת המס השולי בפרישה תהיה נמוכה יותר מהמדרגה הנוכחית. רק לא לצפות ל"הטבת מס של 30 אחוז".
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2017 12:35
אתה יכול להסביר?
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2017 13:50
כמו שכתבתי, כספים ש"נפטרו" ממס היום, יחויבו במס בפרישה. זה לא פטור, זה רק דחייה של תשלום המס לשנים שבהם (אולי) מדרגת המס נמוכה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2017 16:18
שתי נקודות עקב זה:

1. גם דחיית מס היא מצוינת, בגלל שמרוויחים עשרות שנים של ריבית דריבית.

2. עקרונית אפשר לחשב באופן גס מאוד (תלוי בהמון הנחות) מה החלק של ה"פטור" ומה החלק של הדחייה - צריך לעשות סימולציה של הקצבה הצפויה (שוב, המון הנחות), להבין מה המס השולי והפטור הוא בגובה ההפרש בין מה שיצא למדרגת המס היום.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2017 07:53
יש תכנון מס שימושי עבור בני זוג. הם יכולים בדר"כ להעביר ביניהם את ההפקדות. כלומר ההפקדה יכולה להתבצע לבן הזוג עם המשכורת הנמוכה (מתוך הנחה שבסופו של דבר בפרישה הקצבה שלו תהייה יותר נמוכה) וכך להקטין או לבטל בכלל את המס על הקצבה בעוד שהטבת המס על ההפקדה תהיה כנגד המשכורת הגבוהה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2017 19:28
במקרה הזה אין תועלת מדחיית מס, כי המס הוא גם על הקרן וגם על כל הרווחים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2017 22:14
ניתן רק בהפקדות לקופת גמל במעמד עצמאי כנגד שכר לא מבוטח. זה מתאים רק לאחוז מסוים מהאוכלוסיה (כאלה שלבעל השכר הגבוה יש שכר לא מבוטח).

וגם אז עדיף פשוט שכל השכר יהיה מבוטח כי הטבת המס על הפקדת המעסיק לרוב גבוהה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2017 14:20
כמה שלא קראתי אני לא מצליחה להבין - כעצמאית שבחוק החדש מחויבת להפריש לפנסיה - מה עדיף - קרן פנסיה או קופת גמל? מה השיקולים? האם קופת הגמל (מבחינת מיסוי אופטימלי) תהיה לקיצבה ולא מלוא סכום שמשתחרר ללא מס (בדומה לקר"הש). איך עושים את החישוב? תודה
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2017 02:14
באיזה מובן? מעביד יכול להפקיד 7% לניכוי ואתה יכול להפקיד עצמאית 11% לניכוי. וחוץ מזה התקרה להפקדות על שכר לא מבוטח נפרדת מהתקרה הרגילה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2017 05:49
א. אתה צודק, אני התייחסתי להפקדות מעסיק כמתנה, למרות שזה שכר שלך לכל דבר. Shame :)

אבל בשביל לקבל ניכוי על הפקדה של 11% אתה צריך להיות עמית מוטב (הפקדות שנתיות כוללות של מעל כ-18,000) אחרת יש לך 7%.

האם שווה לך להשלים ל-18,000 בצורה יזומה? צריך לחשב.

נכון אך היא גם מוגבלת על ידה
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2017 05:50
א. אתה צודק, אני התייחסתי להפקדות מעסיק כמתנה, למרות שזה שכר שלך לכל דבר. Shame :)

אבל בשביל לקבל ניכוי על הפקדה של 11% אתה צריך להיות עמית מוטב (הפקדות שנתיות כוללות של מעל כ-18,000) אחרת יש לך 7%.

האם שווה לך להשלים ל-18,000 בצורה יזומה? צריך לחשב.

נכון אך היא גם מוגבלת על ידה