⬅ חזרה לאינדקס

חשבון בנק נפרד להשקעות

🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2017 13:12
היי,

רציתי לבדוק כאן עם החבר'ה הוותיקים יותר שמשקיעים בין אם בנדלן או בשוק ההון.

האם פתחתם חשבון בנק ייעודי נפרד להשקעות או שאתם מנהלים הכל דרך חשבון העו"ש שלכם ?
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2017 13:19
הבנקים יקרים, בתי השקעות זולים, אני מניח שרוב המשקיעים (בפורום) משתמשים בבתי השקעות, אז כן זה חשבון ייעודי להשקעות

בסכומים נמוכים הבנקים "מספקים"
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2017 13:31
אבל אם לקחתי חשבון ללא עמלות ? ואני לא מדבר על חשבון שאיתו אשקיע דרך הבנק ממש לא.

רק על חשבון בנק נפרד מהעו"ש שהמטרה שלו תהיה להשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2017 13:34
לא הבנתי מה הכוונה.

מה ההבדל בין זה לבין חשבון מסחר, שאתה גם ככה מתכוון לפתוח (אם הבנתי נכון)?
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2017 13:41
ללא איזה סוגי עמלות, יש עמלות עו"ש ויש עמלות ניירות ערך

יש חשבון פטור מעמלות עו"ש אבל (כמעט) לא קיים כזה שפטור מעמלות ני"ע
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2017 13:47
אני עוד לא מתכוון לפתוח כרגע רק מתייעץ :)

מה אני צריך לבדוק כאשר פותחים חשבון שיהיה מיועד לכספים זרים ובסופו של דבר כנראה ארצה להמיר לשקלים ?

אילו עמלות שקר יש שאני צריך לבדוק עם הבנק לפני פתיחת חשבון ?
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2017 14:21
אתה צריך בית עסק שיאפשר לך לבצע את הפעולות שאתה מעוניין בהן בדרך הזולה ביותר לך. מה זה משנה אם לעסק קוראים "בנק" או "בית השקעות" או "יצור וירטואלי כלשהו"?

תפנה לבתי העסק הרלוונטיים עם הנתונים האישיים שלך, תעשה סיכום של כל העלויות, ותבחר לפי זה.

זה ממש לא רלוונטי מה החבר'ה הוותיקים עושים או לא עושים. השאלה שלך בפורום היא לא תחליף לבדיקה עצמאית שלך מול הגופים השונים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2017 10:10
אם הכוונה למט"ח שיהיה בחשבון, שים לב שיש עמלה מעצבת של מינימום פעולות בחשבון מט"ח (נגיד אם יש דיבידנדים שנכנסים לחשבון בדולרים וסתם שוכבים שם).

כמובן שצריך לבדוק מהי עמלת המרה ושער המרה בהמרת מט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2017 12:18
יש לי חשבון ללא עמלות בכלל ובלי מינימום. אין מצב שיתנו לי עוד חשבון כזה ?

יש אפשרות להתווכח על עמלת המרה ושער המרה ?
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2017 12:26
בבנק אחר?

כתלות בכושר המיקוח שלך.

כן. אבל על השער אין מה להתמקח אלא על המרווח מהשער וכמובן על העמלה (ככל שיש).
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2017 12:32
באותו בנק שאני נמצא בו

אני מניח שבכוונה שלך ב"מרווח מהשער" אתה מתכוון לעמלה של הבנק מכל העברה של סכום כסף והמרה של מט"ח לחשבון העו"ש ?
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2017 12:44
אם באותו בנק אין סיבה שהתנאטם שלך יהיו שונים, חשבון ההשקעות בדרך כלל מקושר לחשבום העיקרי שלך.

בהמרת מטח יש שתי סוגי חיובים.

1) עמלת המרה, יכולה להיות ערך קבוע כלשהוא, או אחוז מהסכום המומר, עם או בלי ערך מינימום.

2) מרווח המרה, המרווח מהשער של המטח. למשל אם הדולר הוא 3.5 ייתכן ויקחו לך 3.53 שקל על כל דולר שתקנה.

ייתכן וחלק מהבנקים גובים את אחד מהחיובים או את שניהם, ובהחלט ניתן להתמקח על זה ועל הגובה של זה.