⬅ חזרה לאינדקס

חובות ועיקולים - השלכות לטווח הארוך

🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2017 11:30
התגלגל לעברי עניין יחסית פעוט, אבל פתאום עלתי בי המחשבה שעשויות להיות לו השלכות ארוכות טווח.

לפני כמה שנים גרתי בדירת שותפים במרכז הארץ. הארנונה וחשבון המים היו על שמי ועל שם השותפה דאז. כאשר עזבתי מי שהחליפה אותי הייתה אמורה להעביר את החשבון על שמה, אך היא לא עשתה זאת. זה לא הטריד אותי יותר מדי כי מדובר בחברים ובני משפחה.

מסתבר שבשנים שלאחר עזיבתי א הדירה הצטבר חוב לא גדול לעירייה. לפני כמה ימים הוצא צו עיקול כנגדי וכמה מאות שקלים הועברו ע"י הבנק לפקדון עד שהעניין יוסדר. פניתי מיד הן לעירייה והן לשותפים ודרשתי שהעניין יוסדר.

הכסף פחות מטריד אותי - זה לא סכום עצום ואני יודע שאקבל אותו בחזרה. השאלה היא האם יש לעיקולים מסוג זה אי אילו השלכות לעתיד? אני יודע שבארצות אחרות יש רישום של אנשים בעלי חובות אשר זמין לכל ויכול להשפיע משמעותית על הסיכוי לקבל משכתנתא וכו'. מעולם לא שמעתי על משהו דומה בארץ. האם מישהו יכול לחשוב על איזשהן השלכות ארוכות טווח לצו עיקול שהוצא נגדי?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2017 12:15
לדעתי לא תהיייה השפעה לאחר שתשלם והעניין יסגר.

[אוף טופיק]

אבל, חברים אתם לא מבינים את חשיבות הכסף ביחסים בין חברים ובני משפחה. אני לא מבין מדוע לא הלכת לערייה עם הדייר/ת החדש/ה והעברתם את הרישום של הארנונה והמים. אני לא מאמין בתרבות ה"סמוך עלי" אפילו עם הקרובים לי ביותר. עניינים כספיים אמורים להסגר במיידית כדי למנוע עימותים עתידיים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2017 12:23
לא, זה לא מופיע גם ב"דוח עצמי" עד כמה שזכור לי אם ירצו לבצע עליך בדיקה כלכלית\אשראי

אם תיקך בהוצאה לפועל בסכום שמתחת ל 5000 ש"ח לא יראו את המידע הנ"ל כרלוונטי (לציבור)

אבל חייב להיות רק תיק אחד, יותר מזה הם יופיעו, וגם נתונים שליליים אחרים כמו צ'קים שחזרו

חוץ מזה אחרי 7 שנים כל "כתם" נעלם\נמחק
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2017 13:26
תודה לשניכם.

אני יכול להמציא תירוצים אבל זה לא באמת משנה. הייתי צריך לעשות את זה, ובזמנו בגיל עשרים וקצת זה היה נראה פחות חשוב.

כלומר כשלעצמו זה חסר משמעות, אבל אם פתאום יקרה דבר דומה לפני שהעניין נסגר יהיה רישום פתוח?
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2017 14:27
לא יכול להגיד לך בוודאות

דברים לא קוראים פתאום, תמנע אותם מראש :)
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2017 14:29
נכון בתיאוריה. אבל לפעמים יש הפתעות. בחיים לא ציפיתי לראות צו עיקול כי מעולם לא החסרתי או עיכבתי תשלום - והנה זה קרה.

בכל מקרה, העניין ייסגר במהרה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2017 15:05
אם תרצה לעבוד בחברה מתחום הפיננסים או בטחוני כנראה תישאל על כך.

אבל הסכום זניח וההסבר מוצדק אז לא תהיה בעיה.

היועץ שסייע לי בקבלת המשכנתא מנוי לשירות D&B / BDI ונמפיק דוח על כל לקוח לפני שמתחיל לעבוד איתו, מאחר והיו לו תקריות של תיקים שסורבו כי לקוח לא סיפר שיש לו הלווואות אחרות/עיקולים ושאר מרעין בישין.

אם ממש מסקרן אותך תוכל להזמין דוח בעלות של 50-100 שח
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2017 16:54
דוח אחד בשנה חינם
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2017 19:46
דבר כזה אולי יכול לעלות בבדיקה של bdi אם תבקש הלוואות וכו וגם לא בטוח.

נראה לי שזה לימד אותך שעדיף לסדר הכל מראש אז אני לא "יחפור" על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2017 20:04
כן. בשכר לימוד יחסית אטרקטיבי, אני מקווה.