⬅ חזרה לאינדקס

אולי שווה להקדים תשלום מס?

🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2017 18:36
לקראת סוף השנה יוצא לי שצריך למכור מניות כדי לאזן את התיק. מדובר על למכור תעודת סל VTI שמחזיקה רווח צבור גדול שנצבר די הרבה שנים. יש לי אפשרות למכור מהחשבון הפטור ( קרן השתלמות) או מהחשבון החייב. באופן אינטואיטיבי התכוונתי למכור בחשבון הפטור כדי לא לשלם מס, אבל חבר שלי העלה רעיון הפוך כלומר דווקא למכור מהחשבון החייב. הטיעון שלו הוא שמכיוון ששער הדולר עכשיו הוא מאוד נמוך ( השער הממוצע השנתי הוא הכי נמוך במבט של 10 שנים אחורה) אז אולי שווה להקדים את התשלום כדי לשלם פחות שקלים.

זה נשמע לי קצת כמו תזמון שער מטבע אבל בעצם זה "נעילה" או סוג של גידור של שער מטבע נוכחי לצורך תשלום מס.

שווה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2017 18:56
בלי קשר למה שכתבת (לא רואה משמעות לשאלה אם התשואה/הפסד על VTI היא פנימית לתעודה או נובעת מהצמד שקל/דולר), האינטואיציה שלי אומרת שכדאי למכור קודם בחשבון החייב כדי לשמר את הגידול בכמות הנכסים המניבים המוחזקת בחשבון הפטור. מאידך אם כל שנה תמכור מניות בקרה"ש כדי לאזן את התיק, בסופו של דבר תמצא את עצמך עם קרה"ש אג"חית מאוד וחשבון חייב מנייתי מאוד. לדעתי החיסכון במסים במהלך תקופת המעבר הזו יתגמד לעומת חבות המס שתצבור בחשבון החייב.

לא ממליץ, לא מייעץ, לא מגובה באקסלים. טל"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2017 20:41
אני מתחיל לפקפק בחשיבות האיזון. מסימולציות ב- portfolio vizualizer אני רואה שלפעמים האיזון משפר את התשואה ולפעמים גורע ממנה, בכל מקרה ההבדלים לא גדולים. אבל הסימולציות האלה הן בלי מיסוי של 25%. עם מיסוי כזה אני די בטוח שאיזון פוגע בתשואה בטווח הארוך.

קראתי היום שארה"ב החליטה להגדיל את החוב הלאומי שלה בעוד טריליון (ככה בקטנה). לא לגמרי ברור לי שהדולר לא ימשיך להחלש, ואז תצטער ששילמת מס גבוה יותר.

זה הולך כמו ברווז.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2017 20:53
ירידה בשער המטבע לא תוריד לך את המס. תשלם 25% על רווח הדולרי בחשבון החייב.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2017 20:58
הן גם מתעלמות ממגיני מס.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2017 21:02
נכון, אבל לפי השער הנמוך, אז דה פקטו ירידת המטח הוריד לך גם את המס.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2017 09:14
אכן שאלה טובה וכאשר נדרשתי לנושא התברר לי שהתשובה יותר מורכבת ממה שנראה ממבט ראשון.

אני כמובן לא רו"ח ולא ממליץ כלום, רק מדבר על הבעייה מבחינה תאורטית.

כתבתי סקריפטים שבונים מודל לפי התפלגות סבירה של הדולר ומדד המניות. מה שראיתי שבהנחה שמחיר הדולר בשקלים מתנהג לפי random walk

כלומר המחיר שלו בתוחלת הוא כמו היום, התשואה הנוספת שתקבל מהמהלך הזה היא שולית. פחותה יותר מעמלות המכירה.

אם אתה מניח שהדולר כן הולך לעלות כי הוא נמוך היום, אז יש תועלת ממהלך כזה, אבל אז אפשר לעשות הרבה יותר כסף ממהלכים נוספים כמו קניית דולרים (או אפילו אופציה או future).
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2017 17:59
אבל מתקשה בלהעריך מתי יעלה ובכמה, כלומר אני מוכן להמר לאורך זמן רב, לא בטווח הקצר.

אז אי

כי נדרש לגלגל אותם ולספוג עלויות על הדרך.

בנוסף, כמה הכלים שציינת זמינים למשקיע הקטן ומהו רף הכניסה המינימלי...?
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2017 18:28
להפך, אחזקה של פיקדון דולרי אפילו מניבה ריבית.

אני מחזיק תעודת סל "פסגות סל פיקדון דולר" בשביל אותו אפקט. היא משלמת לי ריבית כל שלושה חודשים. לא השוויתי את הריבית לפיקדון דולרי בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2017 07:37
לא כ"כ הבנתי. אתה מעריך שמחיר הדולר בשקלים יעלה הרבה מעבר להפרש הריביות בין המטבעות ואתה לא עושה את זה כי "זה לא זמין".

אז לך לבנק ותגיד ליועץ ההשקעות שאתה רוצה לקנות future על הדולר. זאת לא באמת בעייה.

אם זה באמת נכון ויש לך הבנה על הטווח הארוך של הדולר, שרק אתה מבין והשוק מתבלבל -- תעשה הרבה יותר כסף מאשר הטבת המס הנ"ל.

אני כמובן חושב שזאת טעות איומה לאדם מן הישוב לעשות את זה, בעיקר כי אף אחד לא באמת יודע שמחיר הדולר הולך לעלות או לרדת.

זה שהוא נמצא בערכו הנמוך ביותר מזה 10 שנים לא אומר כלום על העתיד שלו. לא הקרוב ולא הרחוק.

כמו שכולכם יודעים אליעזר פישמן הגיע מאד רחוק מטריקים דומים על הלירה התורכית.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2017 12:06
אין לי שמץ של הבנה או נימוק מושכל וכתבתי שאני מוכן להמר שהדולר יעלה לאורך זמן.

אני מוכן להמר ברמה של להקדים תשלום מס ולא בשביל להשכיב כסף על חוזים ולדאוג לגלגל אותם. בקיצור מדובר על הימור חד פעמי ולא משהו שצריך לתחזק.

זאת בעיה גדולה. התיק שלי לא מנוהל בבנק לא רואה את עצמי נכנס לסניף בעשור הקרוב אבל אם זה יקרה אשאל בשביל הקטע למרות שאני משוכנע שרף הכניסה הוא עשרות K, את בית ההשקעות דווקא שאלתי, הם לא מכירים בכלל חוזים על שע"ח רק אופציות, צריך להעמיד בטחונות וכו'. אבל שוב אני מוכן להמר בקטן וחד פעמי.

מסכים.