⬅ חזרה לאינדקס

קשר בין אג"ח לריבית במשק

🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2017 20:53
היי,

אני לקראת הרכבת תיק השקעות ראשון שלי (בהצלחה לי), והתחלתי לקרוא פה הרבה פוסטים.

יש משהו שלא ברור לי. המשקיעה כתבה בפוסט שבו הרכיבה את "שוקולד מריר" את הטענה הבאה:

"אגרות חוב, מטבען, רגישות מאוד להעלאת ריבית. כאשר הריבית במשק עולה, תשואת האג"ח עולה, ומכאן שמחיר האג"ח בבורסה- יורד. כאשר הריבית במשק יורדת, קורה התהליך ההפוך."

שאלתי כמה אנשים שכבר משקיעים תקופה מסוימת, והם גם לא ממש מבינים את התהליך הלוגי כאן.

מישהו יכול בבקשה להסביר למה זה נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2017 21:01
אתה קנית אגח שנותן 2% לשנה.

לאחר עליית הריבית האגחים נותנים 3% בשנה.

האגח שלך נותן פחות ריבית מאגחים חדשים בשוק, הוא שווה פחות, ולכן מחירו יורד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2017 21:07
אבל אם האג"ח צמוד לריבית, זה לא אומר שגם הריבית שאקבל עליה תעלה?

(במידה ומדובר על אג"ח צמוד)
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2017 21:15
בדרך כלל כשאומרים צמוד, מתכוונים צמוד למדד המחירים לצרכן ולא צמוד לריבית.

יש גם אג"חים בריבית משתנה שהם כן צמודים לריבית. מכיוון שמראש הם פחות מסוכנים, גם התשואה שלהם נמוכה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2017 21:25
אז אם הבנתי נכון (אני מקווה):

אם הריבית יורדת -> מדד המחירים לצרכן צפוי לעלות -> מחיר האג"ח עולה (אם הוא צמוד למדד המחירים לצרכן).

אם הריבית עולה -> מדד המחירים לצרכן צפוי לרדת -> האג"ח שווה פחות ולכן מחירו יורד (אם הוא צמוד למדד המחירים לצרכן).

הבנתי נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2017 21:30
לא.

יש שתי שחקנים כאן. אחד זה הריבית במשק, השני זה מדד המחירים לצרכן.

אגח יכולה להיות בריבית קבועה או משתנה, ויכולה להיות צמודה למדד או לא צמודה למדד.

ממליץ לך לחזור לקרוא שוב את כל הפוסטים על אגח של המשקיעה ואולי גם בתמונה הגדולה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2017 21:30
לא ממש.

תתחיל מאג"ח עם ריבית קבועה ותבין למה הוא יורד כשהריבית במשק עולה (כמו שיעקב כתב).

על אג"ח צמוד פועלים כמעט אותם כוחות. צמוד זה אומר שהקופון תלוי גם במדד המחירים, זה יכול להיות יותר טוב וזה יכול להיות פחות טוב - תלוי במדד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2017 22:54
אחלה.

קראתי עוד פעם פוסט של המשקיעה על אגחים ועכשיו הבנתי למה היא התכוונה.

תודה לכם :)