⬅ חזרה לאינדקס

רווחים "כלואים" בקופת גמל ישנה

🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2017 11:17
אהלן,

לאחרונה גיליתי שאחד מההורים שלי פתח לי קופת גמל כשנולדתי. היות והקופה מלפני 2006, ועברו יותר מ-15 שנים, הקופה נזילה ואפשר למשוך את הכספים בה ללא תשלום מס רווחי הון. להבנתי אני יכול להמשיך להשאיר את הכספים שם שיצברו ריבית, וכל עוד אני לא מוסיף/מושך כסף, הכל פטור ממס. לכאורה קיבלתי אחלה מתנה :)

אבל, לצערי דמי הניהול בקופה גבוהים (1.05%) ותמהיל ההשקעה מאד לא לטעמי (מעל 30% אג"ח קונצרני... למה, אלוהים, למה).

להבנתי אני יכול לעבור מסלול ללא פגיעה בפטור ממס, אבל גם המסלולים האחרים לא אידיאליים.

השאלה שלי מה האופציות שעומדות לרשותי והאם מישהו נתקל באותה סיטואציה?

הפטור ממס סוג של שם אותי במצב של לקוח שבוי, כי אני לא יכול לאיים שאני אעבור קופה אם לא יורידו לי את דמי הניהול, כי אז אאבד את הפטור ממס.

אשמח לתובנות מאנשים שנתקלו בסוגיה (או להפניה לשרשור בנושא, לא מצאתי).

כמובן רק שיתוף ידע, בלי ייעוץ וכו'.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2017 11:29
אתה יכול, ואתה לא תאבד את הפטור ממס.

יש חברות שמציעות ד.נ. של 0.5-0.6 בלי התמקחות, ואפילו יש להם מסלולים פאסיביים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2017 13:54
בוודאי שאתה יכול. לא תאבד את הפטור.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2017 14:50
אם סך הנכסים שלך בקרנות גמל והשתלמות בניהול עצמי מגיע ל100 א'₪, אתה יכול לנהל גם את הכספים בקופה זו, דרך קבוצת הרכישה "חסמבה".
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 21:53
בדידי הוא עובדא. העברתי את הכסף ל-IRA. וגם בלי להעביר אתה יכול לבקש מיד להוריד את דמי הניהול (לי הורידו ל-0.8% בלי שאמרתי כלום חוץ מבקשה פשוטה. אחרי שכבר החלטתי לעבור, הציעו לי להישאר ב-0.4%. אבל עברתי ל-0.25%...)
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 22:47
צעד נבון של ההורים , אם החשיפה לאג"ח לא לטעמך רוב החברות מחזיקות מסלול מתמחה מניות מנוהל/פאסיבי יכול לנייד בין מסלולים/חברות מבלי ליצור אירוע מס.