⬅ חזרה לאינדקס

השקעות כאזרח אירופאי

🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 20:13
אהלן

אני חייל בן 20

אני פשוט אוהב את כל הפורום ואת כל הפילוסופיה שבה..אני בחור שחוסך ומתכנן את הכנסות,הוצאות,מענקים,קרנות באופן מצוין לפי דעתי וזה בעיקר בזכות הפורום הזה

קראתי את כל הפורום ובכללי קראתי ספרים בנושא ואני נכנס ללימודי פסיכולוגיה וכלכלה בקיץ הקרוב

אני דוגל בשיפור עצמי בנוסף לשיפור פיננסי

אך לא משנה איפה חיפשתי לא מצאתי הסברים על השקעות כאזרח אירופאי:

אני אפרט..אני בעל דרכון צרפתי בזכות אמי

ורציתי לדעת איזו הטבות מס אני אוכל להקנות לעצמי בזכות המתנה הזאת

כלומר לדוגמה מס רווח הון בשוויץ לפי מה שאני מכיר הוא אפסי..והשאלה שלי היא אם אפתח תיק השקעות במוסד שוויצרי לדוגמה ואשחק עם הכספים שלי במניות דרך שם ואמשוך את הכסף לחשבון בנק פרטי שוויצרי על שמי ואחר כך אעביר אותו לחשבון בנק פרטי בארץ אני יאולץ לשלם עדיין מס כולשהו?

האם אוכל לפתוח קרן השתלמות גם על שמי בארץ וגם על שמי באירופה?

ואם מישהו יכול לפרט לי יותר על הטבות מס ואיפה כדאי להשתמש בזכויות שלי כאזרח אירופאי למען השקעות.

תודה רבה לכם ובמיוחד לסולידית.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 20:32
כל עוד אתה תושב ישראל תשלם לישראל מסים על כל הכנסותיך העולמיות, ללא קשר היכן הן הופקו.

האזרחות יכולה במקרה הטוב לעזור לך אולי לפתוח חשבונות בנק/השקעות בארצות זרים.

קרן השתלמות זו המצאה ישראלית. לכל מדינה יש המצאות שלה, אבל לא בטוח שנותנים למי שאינו תושב לנצל את הטבות המס של חשבונות כאלו.

תבדוק מה אמנת המס של ישראל עם המדינה בה יש את החשבון אומר, אבל כברירת מחדל תניח שישראל תמסה לך גם את החשבון ההוא.

במאמר מוסגר, אומר שכדאי מאוד להיזהר מלנסות להעלים חשבונות כאלו מהרשויות כאן. הם משתכללים בשיטות שלהם כל הזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 20:38
אוקי..באמת היה לי קשה להאמין שזה כזה פשוט.

אך לדוגמה אם לא העביר את הכספים לישראל..אשחק עם המניות שם והעביר לחשבון בנק שם ואפילו אודיע למדינה שאני מחזיק בחשבונות הללו

אך הכסף ימשיך להישאר באדמת שוויץ(כלומר לא יגיע לבנק ישראלי) לא אמורה להיות בעיה?

אוקי הבנתי לגבי קרן השתלמות..אך IRA אוכל לפתוח שם לא משנה אם יש לי גם קופת גמל וגם קרן השתלמות כבר בארץ.

בסופו של דבר השאלה שלי מתרכזת בזה:אם אני יכול לנהל כספים דרך מדינה זרה ודרך ישראל בנפרד ולא להערבב את הכספים האם אני אמור בכל מקרה לשלם מס כולשהו?
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 20:44
כמו שאמרתי, אם יש לך רווח הון או דיבידנד או ריבית בבנק זר, אתה צריך לדווח על זה בישראל ולשלם על זה מסים לישראל.

עם זאת, ינתן לך זיכוי על מס זר ששילמת לממשלות זרות (אך ממה שהעלית שוויץ לא ממסה ולכן כל המס ילך לישראל).

אתה תצטרך להסתכל בחוקים של המדינה הרלוונטית ובאמנת המס עם ישראל.

העובדה שיש לך חשבונות דחויי מס בישראל, לא אמור להשפיע שם. השאלה היחידה היא אם הם מאפשרים את זה בכלל למי שלא גר ועובד שם (הרבה פעמים חשבונות פנסיוניים מותנים בהכנסה מעבודה).

וקח בחשבון שעדיין ישראל תרצה את החלק שלה, אלא אם אמנת המס פוטרת את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 20:51
אני לא מבין את היגיון בדבר..הכסף נשאר שם ובכלל לא מגיע לארץ לשום חשבון

אז מה הזכות של המדינה לקחת לי את הכסף? אני אפילו לא מדבר על העברה לעובר ושב שלי אלא אשכרה להשאיר אתזה שם בכספת או משהו כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 20:51
אם תשחק עם המניות, סביר שבכלל לא תהיה חייב במס.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 20:56
אשחק עם מניות כביטוי..אני מדבר על השקעה סולידית בקרנות סל שם לאורך שנים רבות..
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 21:08
לא אמרתי שיש הגיון.

כספת עלולה לעלות לך יותר מהמסים (ועדיין תהיה חייב לשלם את המסים).
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 21:10
כמה בידיוק אני משלם את המיסים האלה..כתושב ישראל או כאזרח ישראל? כלומר אם אתגורר בשוויץ ואנהל כספים שם עדיין אצטרך לשלם מס לישראל? למה אם כן זה כבר אבסורדי לגמרי..
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 21:13
זה.

מומלץ להתייעץ עם עורך דין מומחה להגירה לפני מעבר שכזה.

במיוחד אם יש לך אינטרס לחזור בהמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 21:39
אתה צריך להגדיר ולהחליט היכן בדיוק אתה מתגורר ולמשך איזו תקופת זמן כדי שיהיה ניתן גם לענות על השאלות שלך בצורה יותר נכונה.

המיסוי בארץ למשל נקבע גם על פי תושבות, שבתורה נקבעת על פי קריטריונים שונים של מרכז חיים. ההודעות שלך לא ברורות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 21:48
תושב.

לא, בהנחה שאתה באמת מתגורר שם.

אל תחפש הגיון, תבין את החוק ותנסה לשלם כמה שפחות במסגרת החוק.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 22:23
עוד משהו, שווייץ היא לא חלק מהאיחוד, זה לא מקנה לך שום זכויות בתור אזרח צרפתי, זה אפילו אולי לרעתך כי אני חושב שבצרפת גובים יותר מיסים מבישראל, אבל שוב, נא התייעץ עם יועץ מוסמך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 22:25
שוויץ לא חברה באיחוד האירופי. אפילו לאו"ם היא הצטרפה רק ב-2002.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 22:30
נכון אבל אם אינני טועה אין להם בעיה שאזרח ישראלי למשל יפתח שם חשבון בנק.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 23:22
נכון, לכן אמרתי שאין חשיבות לזה שהוא אזרח צרפתי, שווייץ תעשה לך מה שאתה רוצה תמורת כסף.

הדרך היחידה להוציא כסף ללא הצהרה, זה במזוודות מזומנים או בביטקוין, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 23:39
ספציפית בשוויץ אמנם אין רווח הון, אבל, יש מס דיבידנדים של 35%. אין דיוידנדים בקרן? שוויץ וגרמניה דורשים מתושבים שלהם תשלום מס על רווחים פנימיים של הקרן שלא חולקו.

לא יודע מה הם דורשים מתושבים זרים, אבל, אני מניח שרווח לא ייצא לך. מאזרחות נוספת, היתרון מס היחידי ששמעתי עליו זה מס ירושה בארהב (וגם זה הרי רק תאורטי ומעניין את המתים פחות או יותר)
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2017 00:58
מעניין אותי אם אפתח שם חשבון בנק ובעת המשיכה אעזוב את הארץ לאיזשהו טיול ארוך אני אצטרך לשלם

אוקי

אולי השקעות שם יותר זולות מבחינת עמלות ודמי ניהול? לפי מה שאני מכיר לדוגמה בקרנות איריות הדמי ניהול ועמלות אפסיים(אני לא מדבר ספיציפית על שוויץ אלא יותר כדוגמה..כי צרפת מאוד יקרה בעניין של מיסים אפילו יותר מישראל ועוד מדינות שמעודדות השקעה באירופה אני לא מכיר)
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2017 05:37
לדעתי עדיין לא הבנת את ההבדל בין חובת מס לניכוי במקור.

גם אם תצא לטייל, כל עוד לא ניתקת תושבות אתה חייב במס. השאלה אם המדינה תצליח לעלות על זה היא פחות רלוונטית.

וכבר הצעתי למעלה לא לשחק משחקים. אתה יכול לשאול את קובי פרץ למה זה מוביל.

קרנות איריות אתה יכול לרכוש גם בבית השקעות ישראלי ולקבל אותם דמי ניהול.

מבחינת עמלות, חשבון באינטראקטיב כנראה יוביל אותך לעמלות קנייה ומכירה הזולים ביותר.

אבל אם המטרה שלך היא העלמת מסהכנסות הייתי חוסך את ההפרש בעמלות בשביל העורך דין בהמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2017 06:22
@חולם בהקיץ.

כמו שכתבו כבר לפני:

כל עוד אתה תושב ישראל אתה מחוייב על הגשת דוחות על כל הכנסותיך מכל העולם.

מה שחשוב זה שלפני שאתה רץ לבטל תושבות, יכול להיות ואמנת המס עם המדינה הספציפית דווקא באה לטובתך ומעצם היותך תושב ישראלי תשלם פחות מיסים.

בכל מקרה לפני כל החלטה משמעותית תתייעץ עם אנשי מקצוע ותעבוד לפני תוכנית מס מסודרת.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2017 08:42
@חולם בהקיץ. אני יכול לתת לך טיפ קטן? תרכז את האנרגיה שלך ברווחים ולא במיסים.

אני מאחל לך שתשלם הרבה מס.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2017 09:39
תאמין לי שאני מתרכז ברווחים..ואין לי עניין בהעלמת מס כולשהי כי זה לא משתלם

פשוט בדקתי אם יכולה להיות דרך לרווחים נקים יותר טוב

אני אבדוק את כל הנושא של אמנת מס בנושא
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2017 10:12
יש. ברוקר בשם IB.