⬅ חזרה לאינדקס

מתלבטת לאיזה חודש לרשום את ההוצאות

🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2015 12:43
שלום לכולם,

אני מנסה לארגן מחדש את המעקב אחרי ההוצאות שלי , בעזרת טבלה שיש לי ובעזרת האקסולידית.

לרוב אני משתמשת במזומן. במקרים שבהם לא מתאפשר, באשראי (לא הספקתי למשוך כסף / מנויים וכו') . אני מתלבטת איפה לכתוב הוצאה, כשהחיוב הוא בחודש השונה מהחודש בו צרכתי את המוצר. לדג', שלמתי חשבון חשמל בכרטיס אשראי במרץ, אך החיוב ירד מהחשבון רק באפריל.

או לגבי תשלומים קבועים המשולמים אחת לחודשיים, כגון ארנונה. האם לכתוב באופן קבוע חצי מסכום הארנונה בכל חודש, או רק בזמן התשלום לכתוב את כולה (כנ"ל לגבי שאר החשבונות).

כמו כן, האם יש עדיפות לבקש שהאשראי יחויב בסוף החודש לצורך נוחות החישוב?

אשמח לדעתכם המנומקת בעניין...
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2015 13:10
אם זה תשלום קבוע ( כמו ארנונה ) חלקי את התשלום השנתי לכל חודש, לא משנה מתי את משלמת

אם זה תשלום משתנה ( כמו חשמל ) חלקי בחצי והוסף לחודש שלגביו שילמת

כך תדעי בשנה הבאה שבקיץ למשל צריכת החשמל היתה גבוהה ותדעי להתכונן בהתאם
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2015 14:08
מבחינה חשבונאית זה לא משנה וכל מה שחשוב הוא להיות עקבית. או שאת רושמת הוצאה בתקופת הכיסוי שלה (למרות ששילמו את חשבון החשמל הדו-חודשי באפריל, את מחלקת את הסכום ורושמת מחצית במרץ ומחצית באפריל) או שאת רושמת אותה כשאת משלמת (החשבון שולם באפריל ושם הוא ירשם במלואו). השיטה הראשונה נקראת חשבונאות על בסיס צבירה, השנייה נקראת חשבונאות על בסיס מזומן. כאמור, זה לא משנה ורק העקביות משנה.

השאלה היא לשם מה את רושמת הוצאות, או מה בדיוק את רוצה להפיק מהאישום הזה. אם את רוצה לדעת בגדול כמה את מוציאה, ומעניינים אותך הפילוחים של סוגי הוצאות (חשבונות, אוכל, מגורים...) באופן כללי, נניח על פני שנה - זה בכלל לא משנה. אם מעניין אותך לדעת מה עלות המחייה החודשית שלך, למשל, חשבונאות צבירה כמו שהציע דרור לעיל מתאימה. ואם את רוצה להתכונן לבאות, ולדעת מדיוק מה מצב תזרים המזומנים שלך (למשל זה נכון שביטוח לרכב של 1,200 ש״ח הוא עלות שמייצגת הוצאה של 100 ש״ח לחודש, אבל בפועל כל שנה את משלמת אותו בינואר במלואו, ואת צריכה להיות מוכנה לתשלום זה) מתאימה יותר השיטה על בסיס מזומן.

בקיצור, חשבונאות היא כלי שמיועד לתת מידע. קודם החליטה איזה מידע חשוב לך, ואז תדעי כיצד לנהל את ספרי החשבונות שלך. (וזה נכון לא רק לבסיס החישוב - החתך החשבונאי- אלא גם לסוגי החשבונות שתעבדי איתם, לאופן בו תרשמי הוצאות מסויימות ועוד).
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2015 15:45
dror ואורי תודה על תשובותיכם. זאת ממש התלבטות. ואני ממש לא אדם שמתלבט! מטרת המעקב שלי היא "להיות בעניינים" לגבי הוצאותיי, לצורך התייעלות ותכנון החיים בצורה טובה יותר, אף על פי שאני לא במצב בעייתי (ללא מינוס/ הלוואות).

לגבי כל סוג של הוצאה אני מרגישה שאני צריכה לנהוג אחרת. אני מרגישה שהחישוב על פני חודש הוא מלאכותי מדי. אולי אבקש שיורידו לי את חיובי האשראי בסוף החודש, ואז תהיה יותר הלימה בין חודש הרכישה לחודש החיוב. לגבי החשבונות הדו חודשיים אין לי בעיה לכתוב רק בחודש החיוב, מכיוון שהעמודות צמודות ויהיה ברור שהסכום מתחלק ל-2.

בינתיים אין לי הוצאות של פעם בשנה (כגון ביטוח רכב), כך שאני פטורה מחשיבה זו. מתארת לעצמי שבעתיד, כשאכנס למורכבות כלכלית גדולה יותר, אחשוב על כך מחדש.

שוב תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2015 15:52
במעקב הוצאות שאני מנהל לעצמי - פחות מעניין אותי הסכום הספציפי לכל חודש, ויותר מעניין אותי מגמות. לכן, תלוי בקטגוריה, על גבי הנתונים הגולמיים אני עושה גרפים על בסיס ממוצעים נעים - עבור טיולים למשל אלו ממוצעים על החצי שנה האחרונה, ועבור הוצאות מזון - ממוצע על תקופה קצרה יותר.