⬅ חזרה לאינדקס

זקוק לעזרה חישובית

🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2017 12:52
אני זקוק לעזרה עבור פרוייקט שאני עובד עליו וזה המקום הראשון שעלה לי לראש. אם זה לא הפורום הנכון לשאול בו אני מתנצל.

נניח ויש תשלומים תקופתיים בגובה משתנה לקרן כלשהי.

נניח שהקרן מושקעת 30% באגח מיועדות בתשואה קבועה, ו-70% במנייה X בתשואה המשתנה בכל תקופה. הקרן מקיימת איזון מדי תקופה כך שהיחס של 70-30 נשמר תמיד.

נניח וחישבתי את השת”פ (IRR) הכולל של אותה קרן.

השאלה: בהינתן שיש לי את ה-IRR הכולל ואת התשואה של האג”ח המיועדות, איך אוכל למצוא את ה-IRR את התשואה על ההשקעה במנייה X?

האם ניתן לחלץ את X כך?:

IRR=0.3*R+0.7*X

להבנתי זה לא נכון, מפני שהאיזון התקופתי בקרן גורם לכך שלא שהפקדות לא השקעו בדיוק ביחס 70-30.

אשמח לעזרה בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2017 13:16
כמה הערות:

* ראשית, להבנתי יש סתירה מסוימת בהגדרת הבעיה. מצד אחד, התשואה של המנייה X היא משתנה, ואילו אתה מחפש כפתרון תשואה (IRR) קבועה עבורה (שאפשר אולי לפרש נגיד כתשואה ה"ממוצעת" של X לאורך הזמן).

* בהינתן הנחה זו של תשואה קבועה זו עבור המניה, כל תקופה "נראית" זהה - יש תשואה מהמנייה ומהאגח המיועדות, ופער קבוע (באחוזים) בין פלחי ההשקעה - ואיזון קבוע (באחוזים) מפלח אחד לשני שמחזיר אותם ליחס 70-30 (כיוון האיזון תלוי בהאם אותה תשואה ממוצעת של המניה גדולה או קטנה מזו של האגח המיועדות).

* אין לי כרגע רעיון איך לתאר את זה כמשוואה פשוטה, אבל מה שכן אפשר לעשות בקלות יחסית זה לסמלץ את ההתנהגות הזאת לאורך מספר תקופות בגליון אקסל/גוגל כלשהו - שבהינתן קלט של תשואה ממוצעת של X מוציא את ה-IRR הכולל של ההשקעה. כך שלכל הפחות תוכל לשחק עם המספרים ולראות איזו תשואה של X תתן את ה-IRR הכולל שכבר חישבת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2017 14:47
בדיוק הפוך. יש לי כבר את ה-IRR, ואני מחפש את התשואה של X.

נכון, זה בדיוק מה שאני מנסה לעשות כאן.

אנסה, אבל מה זה בעצם אומר? הרי התשואה של X היא משתנה ולא קבועה. אני רוצה למעשה את ה-IRR של X, אם זה אפשרי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2017 14:50
יש לך את ה-IRR הכולל, ואתה מחפש את התשואה X (מרכיב בתוך התיק הכולל) בתוך מספר אחד ויחיד - למרות שהתשואה שלו היא לכאורה משתנה לאורך הזמן. אפשר לפרש את התשואה (IRR) של X שאתה מחפש בתור תשואה ממוצעת (קבועה) של X לאורך על הזמן הזה.

IRR ותשואה זה אותו דבר...
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2017 15:53
הצלחתי. תודה על העזרה!