🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2015 22:16
נניח שמישהו, מכל סיבה שלא תהיה, רוצה שכל הכספים בקרן השתלמות\קופת גמל\פנסיה שלו ישמרו ככסף שלא מושקע בשום נייר ערך, כלומר סתם יושב בחשבון בנק כלשהוא.
סיבה אחת יכולה להיות שהוא רוצה למקסם את הסיכוי שאם הוא הפקיד לקופה 100 שקל, אז ביום המשיכה הוא יקבל לא פחות מ100 שקל, גם במחיר של 0% סיכוי לקבל יותר מזה (אם נתעלם לרגע מדמי ניהול).
סיבה אחרת, שבגללה אני מעלה את העניין, היא התרסה כנגד דמי הניהול של הקופות.
המדינה מחייבת אותנו להפקיד כסף לקופה. כל קופה תטען שהיא כמובן הכי מוצלחת ולכן הגיוני שהיא תגבה דמי ניהול.
אבל אם אני ארצה שהכסף שלי לא ינוהל ולא ישמש לאחזקה של שום נייר ערך, מה יכול להגיד סוכן הפנסיה או הקופות לגבי ההיגיון בלשלם דמי ניהול?
ברור שהעלויות של ניהול קופה לא מסתכות רק בהעסקת מנהלי השקעות.
אז הייתי מצפה שדמי הניהול לא יעלמו, אבל שלפחות יחתכו בחצי.
יקרה? לא.
אני מבין שהמדינה מחייבת אותנו להפקיד כסף לפנסיה, אבל לא ידוע לי שחלק מהכוונה היא גם לחייב אנשים להשקיע את כספם בשוק ההון.
במסלולים שניתן לבחור מהם בקופות שבדקתי, הדבר הכי סולידי שראיתי זה מסלולי מק"מים למיניהם, אבל סולידי ככל שזה לא יהיה זה עדיין משהו שניתן לטעון שצריך "לנהל" אותו.
זה נשמע קצת מוזר אבל למעשה IRA זה המקום היחיד שבו אפשר לעשות מעשה כזה.
פשוט להעביר את כל הכסף לשם אך לא לקנות שום נייר ערך.
סיבה אחת יכולה להיות שהוא רוצה למקסם את הסיכוי שאם הוא הפקיד לקופה 100 שקל, אז ביום המשיכה הוא יקבל לא פחות מ100 שקל, גם במחיר של 0% סיכוי לקבל יותר מזה (אם נתעלם לרגע מדמי ניהול).
סיבה אחרת, שבגללה אני מעלה את העניין, היא התרסה כנגד דמי הניהול של הקופות.
המדינה מחייבת אותנו להפקיד כסף לקופה. כל קופה תטען שהיא כמובן הכי מוצלחת ולכן הגיוני שהיא תגבה דמי ניהול.
אבל אם אני ארצה שהכסף שלי לא ינוהל ולא ישמש לאחזקה של שום נייר ערך, מה יכול להגיד סוכן הפנסיה או הקופות לגבי ההיגיון בלשלם דמי ניהול?
ברור שהעלויות של ניהול קופה לא מסתכות רק בהעסקת מנהלי השקעות.
אז הייתי מצפה שדמי הניהול לא יעלמו, אבל שלפחות יחתכו בחצי.
יקרה? לא.
אני מבין שהמדינה מחייבת אותנו להפקיד כסף לפנסיה, אבל לא ידוע לי שחלק מהכוונה היא גם לחייב אנשים להשקיע את כספם בשוק ההון.
במסלולים שניתן לבחור מהם בקופות שבדקתי, הדבר הכי סולידי שראיתי זה מסלולי מק"מים למיניהם, אבל סולידי ככל שזה לא יהיה זה עדיין משהו שניתן לטעון שצריך "לנהל" אותו.
זה נשמע קצת מוזר אבל למעשה IRA זה המקום היחיד שבו אפשר לעשות מעשה כזה.
פשוט להעביר את כל הכסף לשם אך לא לקנות שום נייר ערך.