⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות בפתיחת חשבון בנק בין שני בנקים

🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2017 23:21
שלום,

אני רוצה לפתוח חשבון בנק זוגי בבנק אגוד או בבנק הבינלאומי, בתנאים טובים באדיבות מועדון הייטקזון, הנה העיקרים:

- בנק אגוד - חשבון הפוך:

יתרונות:

- 3% ריבית על הפלוס, עד גובה המשכורת (גבול של 30,000 ש"ח - ז"א לא יותר מ 900 ש"ח לשנה)

- ללא עמלות ל- 6 שנים, באמצעות מנגנון זיכוי

- כרטיס אשראי ויזה זהב עם מועדון IGUD TIME (למה זה טוב?) ללא דמי כרטיס.

חסרונות:

- הפטור מעמלות מוגבל לכמות מסוימת של פעולות בחודש ומותנה בביצוע 8 פעולות בחשבון או גיהוץ של 2000 ש"ח בכרטיס האשראי שלהם, זה מציק כי אני בד"כ לא פעיל בחשבון בכלל.

- בנק אגוד הולך להתמזג עם בנק מזרחי טפחות ונראה שהעובדים לא מאוד מרוצים מזה ויש הפרעות לפעילות.

-הבנק הבינלאומי:

יתרונות:

-מענק של 1600 ש"ח.

- פטור מעמלות פקיד ערוץ ישיר בעו"ש מטבע ישראלי.

- 5 פנקסי שיקים חינם מדי שנה, למשך 3 שנים.

- כרטיס אשראי ויזה זהב עם מועדון הייטקזון ללא דמי כרטיס.

-אפשרות לתת שמות לפקדודנות (נחמד, כנראה שנתשמש בזה)

חסרונות: לא מצאתי

לכאורה התמורה הכספית בבנק אגוד, על פני 3 שנים, גבוהה יותר אך אני קצת חושש ממה שציינתי בחסרונות.

מה אתם אומרים?
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2017 23:57
עוד משהו - מועדון הוט מאפשר לחבריו להצטרך לבנק הבינלאומי עם מתנה של 2100 ש"ח בפתיחת חשבון, בעבר הייתי חבר במועדון הוט ונראה שאני עדיין חבר בו (אני מזוהה באפליקציה לפי ת.ז.). מישהו יודע איך אני צריך "להוכיח" לבנק שאני חבר במועדון הוט? יש לי כרטיס אשראי שנהנה מההטבות של מועדון הוא אבל לא מוטבע עליו הסמל של מועדון הוט, האם זו דרישה או שמספיק שהאפליקציה מזהה אותי?
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2017 08:07
אתה משווה כאן דברים מאוד שונים. האחד מענק והשני ריבית על השקעה. כדי לעשות השוואה הוגנת אתה צריך להחסיר מה2700 של אגוד את התשואה האלטרנטיבית שהיית מקבל על ה 30000 במקום אחר (נניח חיסכון ל3 שנים במזרחי). יתכן שההחסרה תשנה את המאזן.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2017 08:12
מוסיף גם שעל הריבית של איגוד יש לשלם מס.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2017 08:30
זה מענק מותנה ופרופורציונאלי לזמן שאתה לקוח. ז"א שאם תעזובאותם לאחר X חודשים הם יחייבו את החשבון בחלק יחסי מהמענק.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2017 14:10
יש גם תנאים לאותו מענק, שאותם יש לרשום ב"חסרונות" ;)

זה לפחות התחייבות ל3 שנים על הפקדת משכורת וגם שימוש באשראי ל1000 ש"ח בחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2017 14:25
משאיר הודעה באתר/פייסבוק קובעים לך פגישה. מגיע שומע במידה וסבבה לך חותם על ניירת. החשבון במידה והכל בסדר נפתח באותו רגע. את הבדיקה האם באמת חבר בהוט והמענק תוך כמה ימים. וזהו בגדול.

התחייבות ל3 שנים להעברת משכורת מעל 5,000 ופעילות בכרטיס אשראי סך סך 1,000 ש"ח בחודש

זאת הייתה החוויה שלי ותמיד טוב לשאול ולוודא מול מי שתבצע את הפעולה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2017 17:32
הבנק יפנה למועדון לבקש אישור חברות. כרטיס ואפליקציה הם לא הוכחה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2017 20:22
לא הבנתי למה, זה שנכנס לי שכר (פחות מ 30k), זה לא אומר שאני חוסך את כולו, חלקו יוצא וחלקו עובר לחסכונות והשקעות גם כך. ובכל מקרה אני דואג שיהיה לי סכום כלשהו במזומן בעו"ש, כך שלדעתי אין לי פה הפסד אלטרנטיבי.

נכון, נקודה שלא חשבתי עליה, אז במקום 2700 לכל היותר במשך 3 שנים זה יוצא 2025 על פני 3 שנים (25% מס, נכון?), כבר פחות שווה מהבינלאומי.

זה בסדר גמור, בדיוק כמו שאם אני אעזוב את איגוד, אני אפסיק לקבל את הריבית.

מקובל :)

אבל מדובר בחסרונות זהים בשני המקרים (התחייבות ל- 3 שנים) ו- 1000 לחודש זה סכום שסביר שאוציא בקלות.

תודה לכולם, אפנה לבנק הבינלאומי לתיאום פגישה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2017 20:29
15%