⬅ חזרה לאינדקס

ייעוץ לגבי לימודי מדעי המחשב

🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2017 14:54
היי

בגדול אני מתעניין עבור אחותי , יש לה נתונים מאוד גבוהים כך שהיא יכולה להתקבל כמעט לכל מסלול למעט רפואה.

יש לה ציונים גבוהים בבגרויות ( 5 מתמטיקה 5 אנגלית 5 פיזיקה 10 מחשבים) ופסיכומטרי גבוה.

הצעתי לה ללמוד 3 שנים מדעי המחשב , לקבל שכר גבוה 10-12 שנה , לחסוך אגרסיבית ולהשקיע .

להכין את הקרקע לפרישה בגיל 33-35 או למעבר לאפיק פחות תובעני.

מה שרציתי לשאול זה ככה:

האם בוגר אוניברסיטה יכול להגיע ל20-30 ברוטו אחרי 3-4 שנים נסיון?

האם ניתן לקבל שכר כזה ולא לעבוד עד 8 בערב כל יום? או - האם יש תוכנית ב' למקרה שהעבודה תובענית מידי?
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2017 15:06
בוגר אוניברסיטה עם ציונים מעל 80 יקבל בקלות 20 ברוטו גם בלי ניסיון.

הציפייה מהעובדים ברוב המקומות זה לעבוד משרה מלאה של תשע שעות פלוס קצת פה ושם. לא יותר ולא פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2017 15:40
בדיוק מה ש @David אמר.

אצלינו בחברה מהנדס מתחיל ב-20-21 ברוטו, והשכר עולה בממוצע ב-1500 ש"ח לשנה, תלוי בביצועים.

בערך 9 שעות עבודה ביום. מצופה מהעובדים לעבוד כ-9 שעות ביום, שזה בערך מ-9 בבוקר עד 6 בערב.

לאחר 4 שנות נסיון נדיר להגיע ל-30K, אבל יש מצב בחברות שמשלמות הרבה. אולי מהנדסי חשמל באמזון, גוגל, אפל.

בלי קשר, הייתי ממליץ לה ללכת אחרי נטיות ליבה ולא אחרי הכסף. עדיף שכר נמוך יותר והנאה מהעבודה, מאשר לקום כל בוקר לכלוב של זהב.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2017 15:44
לא צריך להיות מהנדס חשמל בשביל זה, בוגר מדעי המחשב מרוויח דומה אם לא יותר ויש לו בשוק של היום יותר אפשרויות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2017 16:18
היא בכלל מתעניינת בתחום הזה? זה מדבר אליה?

אם רק נושא הכסף רלוונטי כאן, למה צריך תואר? אפשר להגיע לסכומים כאלו גם אחרי קורס פיתוח של שנה, בטח עם מצב השוק הנוכחי.

אגב, לפי מה שאמרת לגביה, היא גם נשמעת די אוטו-דידקטית, היא ניסתה ללמוד לבד בבית איזה קורס חינמי אונליין? זה בהחלט יכול לתת לה מושג במה מדובר...
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2017 18:09
תואר מוסיף המון מבחינה חברתית והוא פותח עוד כמה דלתות ...

קשה לי להאמין שמגיייס לזה במהירות אחרי שנה של קורס.

אני לא יודע מה נטיות ליבה , אני מציע כיוון ובסופו של דבר היא תחליט לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2017 22:11
מהכרותי עם התחום, בהחלט ניתן להגיע לשכר כזה, ולא צריך לקרוע את התחת מבחינת שעות עבודה.

רבים יכולים לעשות זאת באמצעות תואר במדעי המחשב. מעטים יודעים להגיע לזה לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2018 10:27
חסר לה 0.3 לסכם של מדעי המחשב בטכניון... ראיתי שיש שם עוד 2 תארים שנשמעים משיקים לתחום. הנדסת מחשבים והנדסת נתונים.

האם מדובר בתחומים דומים?

מצחיק שהסכם של מדעי המחשב נמצא מעח כל ההנדסות שם ,כולל הנדסת חשמל ... בזמני זה לא היה ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2018 11:05
היצע וביקוש.

זה מעניין כי אני מכיר לא מעט בוגרי הנדסת חשמל שעובדים במשרות של תכנות (שמיועדות לבוגרי מדמח). ההיפך לא הכרתי ובחלק מהתארים בהנדסה זה גם לא אפשרי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2018 12:29
הנדסת חשמל משיק למחשבים, הנדסת נתונים נחשב פחות. חוץ מהטכניון כדאי לבדוק גם ירושליים, תל אביב ובאר שבע. בעקרון מכל המדעים המדויקים אפשר לעבור למחשבים, אם כי חשמל ומחשבים הם ה"טיבעיים" יותר לכך. תואר מאוניברסיטה רצינית נחשב מאד ופותח דלתות, וגם הלימודים עצמם מומלצים בחום. הכל כמובן בהנחה שזה הנטיה האישית שלה, שאז יש סיכוי טוב שהיא "תתמכר" ולא יבער לה לצאת לפנסיה מוקדמת. בהצלחה!