⬅ חזרה לאינדקס

יום הולדת 40 - מתנה

🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2015 08:31
שלום,

לבן זוגי יש יום הולדת 40 וחשבתי על איזו גיחה קצרה לחו"ל בתקציב של כ 5000 ש"ח.

אציין שאנחנו חיים ממש ב"צניעות" יוצאים אולי 3 פעמים בשנה ומשתדלים לחסוך כל שקל ולא לבזבז על מותרות.

רציתי להפתיע אותו אך עדיין מטרידה אותי ההוצאה, 5000 ש"ח כבר אפשר להשקיע אותם או להשתמש להוצאות אחרות שיש במקום חופשה קצרה של שלושה ימים.

מתלבטת
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2015 09:11
תראי - אפשר טיול קמפינג בארץ.

אפשר טיסה לקמפינג/טרק באירופה - היורו נמוך יחסית.

בתור אחד שהיה בחיל הים, היה משפט שיש לפעמים לשחרר את החבל ולא להחזיק אותו מתוח כל הזמן, מצד שני, לשים לב שהחבל לא משתפשף יותר מידי כשמרפים, כי אז הוא יקרע.

אז זה משחק עדין בין 2 קצוות. אם מצאת את נקודת האיזון - אשרייך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2015 09:13
כמה נקודות למחשבה....:

השאלה הראשונה שצריך לשאול - מהם סדרי העדיפויות שלכם? אם אותם 5000 ש"ח לא ישמשו לטיול אז למה הם כן ישמשו? (נניח חסכון, ואז למה החסכון אמור לשמש?) ומהם סדרי העדיפויות? מה יותר חשוב לך? (זו שאלה סובייקטיבית לחלוטין)

בהנחה שתקני תשהו אחר - מה ההפרש בעלויות? (האם אנחנו מדברים על 5000 מול 0 הוצאה? או 5000 מול 1000 וכו')

אם תוציאי את ה5000 ש"ח אבל תתבאסי על זה (נשמע שאת מתבאסת כבר מעכשיו :-) אז לדעתי עדיף לוותר

בכל מקרה.. מזל טוב :-)
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2015 09:15
יומולדת 40 יש פעם אחת בחיים!
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2015 09:32
@HHH יומולדת X יש פעם בחיים.

זה קורה אחת לשנה. לכל אדם.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2015 09:50
תודה על ההסבר!!

ועכשיו ברצינות - לדעתי נחמד לציין יומולדת עגול באירוע מיוחד, גם אם הוא עולה 1200$.

כן יעוץ וכן המלצה!
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2015 09:54
יש דרכים גם להוזיל את עלות הנסיעה וגם להפוך אותה ליותר אנושית ופחות ממוסחרת, למשל couchsurfing. לא חייבים לישון אצל מישהו, אפשר גם סתם לפגוש אנשים מקומיים ולטייל איתם, וכך מקבלים "מדריך תיירים" חינם. חוץ מזה, אנחנו משתדלים שפרקי הזמן שלנו בחו"ל יהיו כמה שיותר ארוכים, כי מה הטעם להוציא 3000 ש"ח על טיסה בשביל חווייה של סופ"ש?
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2015 12:14
הייתי מתייעצת איתו למרות עניין ההפתעה.

אולי בתקציב הזה הוא יעדיף משהו אחר.

ואולי זה בכלל לא יתאים לו.

במיוחד אם אתם מאוד מחושבים כל השנה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2015 10:16
אני מאוד לא סולידית באהבה שלי לחו"ל, אפשר להגיד שאני רודפת חוויות. איפה אתם על הסקלה? האם תתמסרו להנאה שבחוויה/חגיגה ותחזור לשגרה ללא בעיה? או שהתבעסו על ההוצאה? או האם זה יפתח לכם את התאבון? בגדול כל עוד אתם גמישים בזמנים אפשר למצוא כרטיסי טיסה בסביבות ה 200$ לאדם בחברות הלואו קוסט למגוון יעדים באירופה מראש ולא ברגע האחרון מה שמוזיל את הלינה אם אתם לא בקטע של קאוץ סרפינג, אני מומחית בזה ואם תרצי עזרה את יכולה לשלוח הודעה, אנחנו עשינו את רומא לפני שנתיים 5 לילות במלון B&B שווה וחדיש + אטרקציות תירותיות שוות ואוכל טוב/ טוב מאוד וטיולים רגליים בעיר והכל לפי הטעם של בן זוגי (היתה לו יום הולדת) ופשוט החלטנו שאנחנו נהנים והכל יחדיו יצא קצת פחות מ 6,000 ש"ח, זה היה כיף נהדר ואנחנו מתעדפים במודע חוויות על פני חיסכון אגרסיבי ואנחנו שלווים עם הבחירה. אני מתחילה לזמום על חו"ל שוב לשנה הבאה אם כי שנתיים נראה סביר יותר. ובמקביל אנחנו חוסכים ומשקיעים מאוד יפה. כל אחד והבחירות שלו, כל אחד והסקלה שלו... אז איפה אתם על הסקלה? והאם הרגשות שלכם בנושא דומים? או שהטיול יכול ליצור חיכוכים? כמה אתם שלווים עם הבחירה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2015 10:29
לפני 8 שנים יצאתי לשבועיים בבריטניה.

לפני 7 שנים חרשתי אירופה מ-יוון לגרמניה/צרפת וחזרה בחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2015 10:35
סכנה.. ! אהבת טיולים אינה סולידית בכלל ומזיקה לחשבון הבנק.

ובכ"ז פעם בכמה שנים אני מארגנת נסיעה משפחתית בשביל הגיבוש המשפחתי והחוויות המשותפות והלימוד הרב שמתבצע בנסיעות האלה ועוד הרבה יתרונות.

זה תלוי גם היכן את עומדת.

אם את בתוך 10 שנים של חיסכון אגרסיבי ונשארו לך שנתיים לחרות כלכלית - עדיף לחכות...

אישית אני לא רואה טעם בחיסכון אגרסיבי וצמצום מאסיבי שנמשכים כל החיים. אם מדובר בתקופה מוגדרת - סבבה. אחרת, צריך לראות מה נכון לך להוציא כדי להמשיך להגדיל את החיסכון ובכ"ז לא להרגיש @מצומצמת כל החיים..