⬅ חזרה לאינדקס

עוסק פטור - שותפים

🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2018 14:32
אהלן חברים,

אני שכיר ומפריש לקרן השתלמות ...במקביל פתחתי עוסק פטור עם חבר לצורך תוספת הכנסה אך בעיקר כדי לנצל ולהפקיד לקרן השתלמות גם כעצמאי (הפרשות כשכיר + יתרת הפרשות לתקרה כעצמאי = תקרת הפקדה)

כמה תהיות/שאלות:

1. שותפים - איך מתבצעת בפועל ההפקדות לקרן השתלמות?

2. רשימת חריגים - העסק יעסוק בעבודות אדריכלות אשר מופיע ברשימת חריגים (אינם רשאים לפתוח עוסק פטור) ...שמועה גונבה לאוזניי שבקרוב אדריכלים יוצאו מהרשימה ויוכלו לפתוח עוסק פטור....הכצעקתה?

3. ניהול עצמאי - האם אתם נעזרים בייעוץ מקצועי או לומדים את הנושא לבד (אני מעדיף לוותר על ייעוץ אבל השילוב של שותפים בעוסק פטור + שכירים במקביל + פקידי שומה הנלהבים לחגוג על ראשינו גורם לי לחשוב שעדיף להשאיר זאת למומחים) במידה ואתם משלמים עבור זה ...מה העלות הנהוגה והמקובלת?
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2018 09:21
@נולי שלנו אדריכלית (למיטב זכרוני) ואולי תוכל לסייע
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 12:46
תודה רבה @Fitch ......חשבתי כבר שכולם עברו פה לשינת חורף ):

אגב יש למישהו המלצות על רו"ח מקצועי אבל במחיר בסיס/הוגן ?
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 15:33
לא בטוח שהבנתי מה אתה מתכנן אבל עסק שמטרתו העיקרית היא קבלת הטבות מס צריך בעל מקצוע טוב שיידע להגיד לך מה מותר ומה אסור ואם אתה הולך על הגבול בנושא מסויים, מה החשיפה שלך. בעיני אין כאן שאלה בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 17:45
היוש. לא בטוחה שאני יכולה לעזור לך.

אני עוסק מורשה, אני מפקידה את התקרה לקהש כעצמאית.

ההכנסות שלי מינימאליות.

מעמ אני עושה כל חודשיים אונליין. דוח שנתי וכל ההתנהלות מול הרשויות עושה לי בחינם קרובת משפחה.

לא ידעתי שאפשר בכלל לפתוח עוסק מורשה עם שותף. למה שלא כל אחד יפתח לעצמו ותתחשבנו אחד עם השני לפי הצורך?
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 18:32
אני לא הולך על גבולות ....שומר חוק !

המטרה היא בעיקר לצורך הגעה לתקרת הפקדה לקרן השתלמות כעצמאי במקביל לעבודתי העיקרית כשכיר...נראה לי פשוט שכל שנה שאנחנו לא מאביסים את תקרת קרן ההשתלמות זהו פיספוס הטבה פיננסית משמעותית
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 18:43
גם אני צריך קרובי משפחה כאלה (;

אני כאמור עוסק פטור לא מורשה

ואכן אנחנו מתקזזים בינינו כרגע אבל אני מניח שכדי להפריש לקה״ש עבור כל אחד יידרש סוג של תיעוד של שנינו בעסק לא?

כ״כ לגבי הגדרת החוק של אדריכלים כחריגים ואשר ככאלה אינם זכאים לפתוח עוסק פטור אלא רק עוסק מורשה ידוע לך או לעמיתייך משהו על שינוי החוק בקרוב?

דרך אגב אם יש רואה חשבון / יועץ מס בקהל שיכול לכוון אותי בהגדרת החוק העדכנית יותר מאשמח....

ובלי קשר תודה לכל המגיבים (:
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 19:17
התייחסתי לאמירה שלך שהמטרה העיקרית בפתיחת העסק היא הטבת מס. במקרה כזה צריך ייעוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2018 20:29
טוב אחרי שפתחתי תיק עוסק פטור אצל רו״ח...רק מעדכן:

1. אין חיה כזו שותפים בעוסק פטור

2. תמיד יש איזה רו״ח/יועץ מס׳ קרוב משפחה...חפשו אותו

3. אם אתם עובדים עם מערכת ניהול ממוחשבת אפשר לקבל הנחה יפה מול הרו״ח
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2018 20:55
רק למען הדורות הבאים: תיק עוסק פטור פותחים במשרדי מע"מ. ושם היו אומרים לך ודאי שאין דבר כזה שותפים בעוסק פטור, כי זה אינדיווידואלי. רו"ח חשבון יכול לפתוח את זה בשמך, ולייעץ, וזה מן הסתם מה שהוא עשה בשבילך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2018 10:02
אבל היתה לי שותפות כעוסק פטור, עובדה.

השותף שלי היה הנציג העיקרי אבל שנינו היינו רשומים ולא הייתה בעיה כלל ולמען האמת היה מאוד פשוט
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2018 10:09
אפשר להקים שותפות כעוסקים פטורים.

אי אפשר להיות "שותפים" לאותו עוסק פטור.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2018 07:22
אבל זה בדיוק מה שהיה לנו :|
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2018 08:56
על תעודת עוסק הפטור שקיבלתם, השם של כולכם הופיע?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2018 18:38
@Yan - מעניין.

אני רואה שבחוק מס ערך מוסף שמורה הזכות לרשום מספר אנשים כ"עוסק" אחד.

אז אולי זה כן מתאפשר בפועל. מודה שלא נתקלתי בזה בעבר.

אם כך, אולי תתייחס לשאלות ששאל פות"ש - הפרשות לקה"ש וכו'?