⬅ חזרה לאינדקס

קניית אג"ח בתיק מנייתי - בחירת מכשיר

🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2018 19:05
אהלן,

אתחיל ואומר שקראתי הרבה מאוד פוסטים שנכתבו בעבר בנושא אבל בוחר לכתוב מחדש מאחר ו:

א. עבר הרבה זמן מחלקם

ב. ראיתי דעות מועטות ושונות

אני בן 25, בונה תיק השקעות שיהיה מורכב כרגע מאזור 80% מניות ו-20% אג"ח.

אופק ההשקעה - 20+ שנים.

אני כרגע בשלב בחירת האג"ח כאשר מה שאני מחפש שהאג"ח יעשה הוא יהווה קורלציה שלילית לחלק המנייתי (באירוע משבר), כרית ביטחון. את התשואה המרכזית אני כמובן מתכנן שהמניות יעשו.

על מנת שהאג"ח יהוה את מה שאני רוצה שהוא יהוה, אני מתלבט האם להשקיע בקרן או באחזקות ישירות של אג"ח. כמו כך, מתלבט בנוגע למח"מ. האם מה שאני מתאר אמור לבוא מאג"ח בינוני (2-5 שנים) או מאג"ח ארוך (5+ שנים)?

הריבית של אג"ח בינוני היא ממש מזערית.

כמו כן, בעקבות ההלאה של דמי הניהול של הרבה מהקרנות בתחילת השנה (2018) ל0.18% (0.15% דמי ניהול + 0.03% דמי נאמן), אני יוצא מנקודת הנחה שאלו דמי הניהול לכל הקרנות - אם לחלקן לא העלו השנה אז סיכוי טוב שיעלו בשנה הבאה.

תודה רבה על הסבלנות!

*לא מחפש יעוץ, יוצא מנקדות הנחה שכולם לא יועצים במקצועם ולא מבינים שום דבר D:
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2018 20:55
ארוך. אבל אתה צריך ארוך מאוד (12+).

גם של אגח ארוך. אבל אם המטרה שלך זה קורלציה שלילית זה לא צריך להטריד אותך. אתה מצפה שהמחיר של האגח ישתנה בזמן משבר (לטובה) לא הריבית/קופון.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2018 20:59
האם אג"ח ישראלי יפצה על מניות גלובליות?

או מיעוט שלו 1:4?

אני תוקף את הנקודה שבגיל הזה צריך אג"ח, אבל זה רק אני, שכל אחד יעשה מה שטוב עבורו
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2018 22:30
מה בדבר החזקה זל קרן אל מול אחזקה ישירה לטובת המטרה הזאת? (אציין שקראתי את הפוסט של המשקיעה בעניין).
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2018 22:54
בקרן אתה מוגן (יותר) מפני תרחישים של:

עליית ריבית - כי הקרן מחזיקה טווחים שונים לפדיון.

חדלות פרעון - כי (בתקווה) היא מחזיקה אגח של מנפיקים שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2018 23:35
אני מדבר על קרנות שמחזיקות אג"ח ממשלתי בלבד
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 00:27
אם אתה בונה על מתאם שלילי, אז מן הסתם ככל שהמח"מ ארוך יותר כך העוצמה גבוהה יותר, תיאורטית.

מח"מ 3.7 או 5.3 שנים, לא יתנו לך את הקונטרה שאתה מחפש. אם כבר, הייתי פוזל למח"מ 25 ומעלה (לא המלצה, סיכון בהתאם).
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 06:10
היי תודה על התשובה, תוכל להסביר לי למה אג"ח עם מל"מ כל כך ארוך הוא זה שמתאפיין בקורלציה שלילית למניות?

לדוגמה במידה ומחר קורה משבר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 07:56
אם זה אגח ממשלתי ישראלי לא בטוח שתקבל את האפקט הרצוי (פשוט אין מספיק נתונים בבורסה הצעירה שלנו).

המחקר שמצביע על הקונטרה הזו התחשב במניות ואגח אמריקאיות.

ממש לא בטוח שגיור (הגם אם כשר) יספק אותם תוצאות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 08:20
הבנתי אותך.. אז לפי המחקרים, אם תיק ההקשעות שלי בנוי ממניות אמריקאיות וקצת אירופאיות - עלי לקנות אג"ח אמריקאי עם המאפיינים שדיברנו עליהם (מח"מ ארוך)?. על פי המחקר כמובן ;)
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 10:03
זה לא עניין של קורלציה (שמודדת רק את כיוון השינוי) אלא של השונות המשותפת (ממנה מחושבת הקורלציה, אבל בניגוד אליה, מתחשבת גם בעוצמת השינוי).

אג"ח ארוך יותר הוא תנודתי יותר (שווה גם להבין למה). לכן אם תהיה ירידת תשואות באגחים (ריצה לחוף מבטחים) אז המחיר של האגח הארוך ישתנה באחוז גבוה יותר מאשר אגח קצר יותר. כך גם הוא ירד יותר כאשר התשואות ינועו בכיוון ההפוך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 17:51
לא חושב שקרן אגח ממשלתי מגינה יותר מאגח בודד מעליית ריבית. היא אמנם מחזיקה טווחים שונים, אבל בסוף הם מתכנסים למחמ סינטטי אחד.

למעשה, בקרן עליית ריבית מעבר למצופה תגרום לאבדן ערך תמידי, כי אגחים ימכרו בהפסד לצורך קניית חדשים, שהציפייה היא שעם הזמן הריבית הגבוהה יותר תפצה את המשקיע.

לעומת זאת, אגח בודד מחירו ייפול זמנית, אך עם הזמן יתכנס לפארי- הקרן מובטחת (ממשלתי).

היתרון של קרן זה בעיקר נוחות- מחליט על מחמ, קונה ושוכח. אגחים צריך לתחזק אחרת המחמ באופן טבעי מתקצר. גם דחיית מס אבל שולי בממשלתי. חיסרון (אולי)- מס 25% צמוד ולא 15% נומינלי על לא צמוד, וכמובן דמי ניהול. סהכ אין הבדלים עצומים/ עניין של טעם ונוחות.

גנ- מחזיק ממשלתי ישירות, תיק בגלריה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 18:48
לא.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 19:08
אכן לא

@Mamaof לתשומת ליבך
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2018 11:06
רות, תודה.

האם במקרה של רצון בקניה של אגרות חוב אמריקאיות (ארוכות), יש יתרון להחזקה של קרנות ישראליות לעומת אמריקאיות/איריות?
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2018 12:33
יש בכלל קרנות ישראליות לזה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2018 12:46
יש קרנות של אג"ח אמריקאי קונצרני (דוגמת 5118179) אבל ממשלתי אמריקאי כנראה אפשר לקנות רק דרך קרנות אמריקאיות..