⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות כשמחליפים מעסיק

🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 13:12
האם כאשר התחלתי לעבוד אצל מעסיק חדש ניתן להמשיך להפקיד לקרן השתלמות קיימת?

אני שואל כיוון שיש לי כבר 2 קרנות השתלמות והותיקה מביניהן עוד מעט מגיעה עוד שנה ל 6 שנים (כלומר תהיה זמינה למשיכה). לכן אני רוצה להמשיך להפקיד לקרן ה"צעירה" יותר, כך אוכל לבצע השלכת ותק עליה ולמשוך את כל הכספים.

סוכן הביטוח שמייעץ לי מטעם המעסיק החדש טוען שאי אפשר להמשיך בהפקדות אלא שצריך לפתוח קופה חדשה. אבל כיוון שהשלכת ותק אפשרית רק על קופה אחת, משמעות הדבר היא שלא אוכל למשוך כספים מהקופה החדשה שהוא פותח.

האם באמת אי אפשר להמשיך הפקדות לקרן השתלמות קיימת? או שאולי לסוכן יש אינטרס לגרום לי לפתוח קרן חדשה?

תודה על העזרה
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 14:42
כן

יש לך מקור לזה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 17:31
אם היית מפקיד לקופה הקיימת (שלא אפשרי) אז היה לה אותו וותק.

אם תפקיד לקופה חדשה (עם ותק אפס) אתה יכול לעשות השלכת ותק מהקופה הישנה לחדשה אם תרצה למשוך, אז דפקטו הותק של כלל הכספים שלך הוא אותו דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2018 19:49
לפי מה שאני מכיר ניתן להחיל וותק על יותר מקופה אחת אם ותחליט למשוך (אני נגיד שואף לא לגעת בקה"ש כמה שאני יוכל)

אין מושג כזה של "קבלת בעלות" ע"י מעסיק חדש בקה"ש/קופת גמל לכן לרוב אם אתה מגיע למעסיק חדש תפתח קופה חדשה. אפשר להסתכל על זה כעוד "תחנות" אם ותממש קרנות וותיקות לפני.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2018 14:22
כנראה שבאמת מעסיק חדש לא יכול להמשיך להפקיד לקופה קיימת. אבל אם רוצים לפדות יותר מקופה אחת (דרך השלכת ותק) אפשר לעשות זאת רק אם מרכזים את כל הקופות תחת אותה קרן השתלמות (אפשרי דרך ניוד).

כמובן שהיה נחמד להשאיר את כל הכסף בקופה, אבל לפעמים צריך את הכסף...
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2018 14:52
מנסיון אפשר להפקיד לאותה קופה

אבל זה תלוי במתפעל, יש כאלה שיכוליים

ויש כאלה שלא או שלא מעוניינים.

זה לא באמת משנה לעובד.

כשמשכתי קרנות השתלמות בצעתי החלת וותק על מספר קופות ללא בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2018 15:33
החלפתי מקום עבודה לפני מספר חודשים והמעסיק החדש ממשיך להפקיד לקה"ש שנפתחה במקום העבודה הקודם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2018 15:43
IRA?
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2018 17:35
השאיפה שלי לא לגעת בקרן השתלמות, כפי שציינו לפני.

אם אתה חושב שכן תצטרך את הכסף מתי שהוא, מציע את הדבר הבא:

למיטב ידיעתי אם תפדה אפילו חלק מהקרן הותיקה אז לא תוכל להשליח ממנה וותק יותר.

בכדי להתמודד עם זה, לפני כמה שנים פתחתי קרן חדשה, הפקדתי אליה פעם אחת, והפסקתי, מצד אחד, בעזרת הקרן הזאת אבצע, אם יהיה צורך, השלכת ותק לכל קרן אחרת שיש לי, ומצד שני, לא אצטרך לגעת בקרן הזאת כי היא קטנה ורב הכסף בקרנות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2018 20:57
אני לא יודע האם מדובר במעמד שכיר/עצמאי אבל חייב לחדד , לא ניתן להחיל וותק כששני החשבונות במעמד עצמאי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2018 21:30
האם שכיר בעל שליטה נכנס להגבלה שציינת?
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2018 21:58
היי

קרנות מהסוג הזה עדיין נמצאות במגזר שכיר לכן לא חושב שיש בעיה, לא מכיר התייחסות ספציפית ככה שלבסוף רואים בה כמעמד שכיר. (אם מישהו מכיר משהו אחר בשמחה)

יש עניין אחר לשכיר בעל שליטה בקה"ש שזה שוני באחוז הפרשה שתוכר לחברה כהוצאה מוכרת.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2018 02:29
לא. ibi מחקה s&p 500.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2018 15:26
שכיר
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2018 16:19
גם לי זה היה, עם 3 מקומות עבודה.

אצל אשתי, פתחו לה חדשה כבר אצל המעסיק השני.

כנראה זה אקראי או תלוי רצון המתפעל.