⬅ חזרה לאינדקס

אג"ח ארה"ב - שינוי מגמה

🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2018 18:32
אג"ח ארה"ב חצה והתייצב הפעם מעל 2.5% (10 שנים כמובן)

אפילו לשנתיים הוא עבר 2%

כל זאת מגיע עם החלשות בלתי נפסקת של הדולר מול יורו מטבעות אחרות.

האם ביל גרוס צדק וסין הפסיקו לקנות ואף התחילו למכור את האג"ח ארה"ב ?

מה הצפי אם כך לעתיד ?

האם שווה להתחיל להוציא את הכספים גם משוק מניות שלהם לאירופה ומדינות אחרות ?

בנתיים המניות ממשיכות לטוס , אך יכול להיות שאחד הגורמים זה היחלשות הדולר
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2018 22:45
הדולר נחלש 9 שנים רצוף?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2018 23:10
9 שנים ?

ביחס לאיזה מטבע ?

ביחס ליורו למשל הדולר נחלש קצת יותר מחצי שנה
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2018 23:13
טענת שהעליות נובעות מהיחלשות הדולר.

העליות קורות כבר 9 שנים (או אפילו 147 שנים אם נסתמך על הנתונים של שילר), אז רציתי להבין אם הדולר נחלש כל התקופה ההיא?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2018 23:43
הבנתי את הקשר.

ברור שלא , אך היחלשות חדה של המטבע בדרך כלל מזניקה את המניות ( כמובן אם לא מדובר בקריסה כלכלית או משהו דומה )

להבנתי זה אחד הגורמים לעליות בשוק המניות אמריקאי בנוסף לנושא של מיסוי וכדומה.

אני מנסה לנחש האם הקורלציה הפוכה באג"ח (בתנאי שהיא עדיין מתקיימת ) תיתן פוש נוסף למניות.

ומתי זה יתפשט לשווקים נוספים
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 00:08
יש לך נתונים שמוכיחים את זה?

כאמור היחלשות המטבע היא רק כחצי שנה, הציפיות לרפורמת מס הם כשנה.

איך אתה מסביר עליות של 9 שנים?

לא הבנתי מה אתה מנסה לנחש.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 08:10
אני הדגמתי מקרים פרטניים של זה (בריטניה בפרט בברקזיט, מקרה קלאסי), וקורלציה ארוכת טווח בין דולר לסנופי. זה לא תמיד ככה, אבל יש תקופות שבהן יש קורלציה הפוכה בין סנופי לאינדקס הדולר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 08:37
שזה בדיוק כמו להגיד שיש תקופות של קורלציה הפוכה בין מדד הסנופי למחיר הביג מק.

תמיד יש תקופות שיכולים להוכיח כמעט כל דבר. זה היופי בסטטיסטיקה
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 08:59
אם כבר נדייק , הציפיות להורדת מס הם מעבר לשנה וחצי ,ועוד לפני שהטראמפ נבחר, גם קלינטון דיברה על זה בצורה קצת שונה.

קורלציות קיימות אך משתנות, יכול להיות חיוביות , שליליות או אפסיות , והתקופה שבה הקורלציה מתקיימת יכולה להיות בין שבוע לשנים.

כל המערכות מסחר אוטומטיות עובדות על עקרונות דומים ומצליחות ממש לא רע , עובדה שבנסד"ק כבר 90% מהמסחר נעשה על ידי מכונות.

החוכמה זה לנסות ולראות קשר בין הדברים בזמן הנכון.

אופרופו אם נקח לדוגמה של סנופי הייתי אומר ש 25% מעליות של 12% בחצי שנה אחרונה נגרמו על ידי החלשות הדולר (סתם מספרים בתור דוגמה)

מעניין לי מה יהיה העתיד , ומתי האג"ח יהפוך להיות אטרקטיבי מספיק על מנת להתמודד עם מניות.

לדעתי יש לנו עוד איזה שנתיים
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 09:06
לא ממש. יש מדדים של statistical significance שזה מה שמפריד נפנופי ידיים לסטטיסטיקה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 09:39
כשהם נכונים חלק מהזמן כמה זה significant?

@Bob_the_Creator מנסה לבנות כאן טקטיקת השקעה מבוססת על ההנחה הזו (שהעליות האחרונות נגרמו מהיחלשות הדולר).
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 11:30
אני חוזר ומדייק

לא העליות האחרונות נגרמו בגלל החלְשות הדולר אלא חלק מהעליות מוסבר על ידי אותה סיבה ולכן העליות היו חזקות יותר
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 12:08
יחסית למה? תקופות דומות שהיו להן רווחים דומים?
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 14:47
מה הבעיה? זה לא עניין של השוואה להיסטוריה, זה עומד בפני עצמו. אם הדולר נחלש ב-10%, ונכס שנקוב בדולר עלה ב-20%, אז ריאלית (מתואם לדולר, לא לאינפלציה), הנכס עלה ב-~10%.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 14:55
צריך להבחין בין שני עניינים שונים:

האחד, מדידת רווח במטבעות שונים. אם הדולר נחלש מול הקרונה ב-10% ומחיר נייר ערך עלה ב-20% דולרית, אז אכן ריאלית השינוי בערך הנכס במונחי קרונה הוא בערך 10%. זה נובע מהגדרת שער חליפין.

השני, שאם הדולר נחלש מול רוב המטבעות בעולם, אז חברות שיש להן הוצאות בדולר ורווחים במטבעות אחרים, הן ריווחיות יותר. הן אמורות להיות שוות יותר בכל סוג של מדידה (כמובן, תלוי בתחרות, מוצרים תחליפיים וכו', אבל נראה לי שהרעיון מספיק ברור).

כל זה כמובן, עד שטרמפ יחליף את המטבע הרשמי לקרונה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 15:03
זה לא מה שהוא טען. הוא טען שהאחד גרר את השני.

כלומר לפי @Bob_the_Creator בגלל שהדולר נחלש זה העלה את הבורסות.

ברור שזה עומד בפני עצמו בכל תקופה שזה קרה. זה לא אומר שהאחד גורר את השני, אחרת כל תקופה של ירידות דולר הייתה מלווה בעליות בורסה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 15:13
@FIYaacov גם אם יש סיבתיות (אחד גורר את השני), זה לא אומר ש

הרי יתכן והערך הריאלי של הנכס עלה הרבה יותר מהירידה במטבע.

בכל אופן, זה לא משנה אם יש סיבתיות או לא, מספיק להבין שאם אינדקס הדולר מייצג נאמנה את שווי הדולר (זה קירוב רחוק ממושלם), אז שכל עליה בשווי של נכס שנקוב בדולר צריכה להיות בקונטקסט של מה קרה לדולר באותו הזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 15:31
לדעתי אתה סותר כאן את כל מה שאתה טוען כנגד גידור מט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 15:52
למה? מה יעזור לך הגידור? השווי האמיתי של הנכס שאתה מחזיק לא משתנה בגלל תנודות ערך המטבע, רק המספרים מיוצגים בבסיס טיפה שונה.

לגדר מוסיף סיכון מטבע שלא היה קיים קודם, גם אם אתה מגדר את הדולר מול סל מטבעות בינלאומי.

הדולר עדיין יכול לפשוט רגל (או לדעוך מאד בערכו) - זה לא אומר שהחברות שנסחרות בבורסה האמריקאית יפשטו רגל (או ידעכו בערכן). גידור מטבע כן יגרום להשקעות שלך להיות צמודות לגורלו של המטבע.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 17:37
דברתי על בורסות אמריקאיות בלבד , וטענתי שחלק מהעליה נתרם על ידי היחלשות של הדולר.

אני טוען גם שהעליות האחרונות בזהב למשל, וחלקית עליות בנפט (יש שם עוד מליון סיבות) נקבעו מאותם סיבות.

השווי "אמיתי" נשאר אותו דבר , המטבע שבו נקוב המחיר נחלש , ולכן המחיר עלה.

לי לא ברור מְשהו אחר - האג"ח יורד, התשואה עולה והאג"ח אמור להיות יותר אטרקטיבי , משהו בתורו אמור למשוך משקיעים לנכסים דולריים ולחזק את הדולר.

אבל ממש לא נראה שזה המצב
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 17:38
אינפלציה..
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 18:35
התשואה לא עולה.

10Y כבר די הרבה זמן נע בין 2.2-2.7 ולא קרה שם יותר מידי. קצת רעשי רקע וכתבות בעיתון.

התשואות על הארוכות באמת דווקא ירדו. כלומר, פחות משתלם להשקיע באג"ח. הקצר מאוד עלה כי הריבית עלתה, אבל זה בערך מגלם את ציפיות האינפלציה, כלומר תשואה 0 ריאלית. העקום מאוד שטוח, זה אומר שהשוק צופה ריבית נמוכה ואינפלציה נמוכה הרבה מאוד (מאוד) זמן, ואפילו שהכסף של היום (שלא שווה יותר מידי) שווה יותר מהכסף של העתיד כי כמעט ואין פרמיה על סיכון המח"מ.

והריבית עלתה בקצר כי הכל טוב, ואם הכל טוב נכסי סיכון כנראה ירוויחו יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 19:51
הוא לא. פשוט המשפט הזה:

לדעתי סותר את ההסבר שלך על גידור.

אבל אז היית מצפה שבכל תקופה כזו של היחלשות הדולר תהיה עלייה בשווקים. האם הנתונים הפונדמנטליים של החברות לא מצדיקות עליות? בקיצור זו טענה יפה, חסר הוכחה (או לפחות קונסיסטנטיות).
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 19:58
ראיתי שדווקא את רף של 2.5 לקחת לא מעט לחצות, אבל יתכן שאתה צודק וזה רק עד מספר.

יחד עם זאת ריבית על משכנתא בארה"ב מתייקרת וייתכן שמשם תבוא בלימה מסויימת לשוק הנדל"ן.

ההטבות במיסים לפרטיים הם מינוריים ולא בטוח שהם יקזזו השפעה המרסנת של משכנתאות יקרות
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 11:34
טוב

עברו קצת מעל שבועיים והיום נראה שגם רף של 2.8% יפרץ

לאחרונה הינו של ב 2014

נראה שעוד מעט נגיע ל 3% של 2013

העניין החשוב מבחינתי שזה לא קורה רק באג"ח ארה"ב כפי ששיערתי (רבית עולה) אלה בכל האג"חים בו זמנית , כולל רוב האירופיות (שבנגיד הצהירו על המשך של מדיניות מרחיבה).

לכן לא ניתן "לברוח" מהמגמה לצערי.

כל זה רק מחזק אותי בדעה שנכון לעכשיו אין מקום לתיקים שונים בהרבה מ- 100% מניות למרות כל הסיכון הטמון בהם
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 12:00
הייתי בוחן שוב את המסקנה הזאת. אם אתה בורח מאג"חים בגלל תנודות זעירות, מה תעשה כשמדדי מניות יצנחו 30%? תמכור בהפסד ותטען שאין מקום לתיקים שונים בהרבה מ 100% מזומן?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 12:02
אין צורך בנתונים, רק שכל ישר, לחברות רב לאומיות עם הכנסות/הוצאות במספר רב של מט"ח אין קשר ישיר למטבע בהם נקוב המניה שלהם.

דוגמא מצוינת לכך אפשר לראות במניות בשוק הבריטי שלאחר הברקזיט.

אתה צודק אבל יש גם השפעה הפוכה:

טרמפ הולך להעמיק את הגירעון הגבוה מאד בצורה משמעותית קרי הנפקה מסיבית של אג"ח ממשלתי נוסף, זוהי השפעה שמחלישה את הדולר ואת האג"ח.

אבל המילה האחרונה עוד לא נאמרה, צפויות עוד 2 העלאות ריבית בארה"ב השנה, הקרובה שבהן במרץ אאל"ט כלומר פער הריביות הולך וקשה לי להאמין שזה לא יחזק את הדולר.

בורחים מאג"ח שהתשואה מהן נמוכה מדי לסיכון, לא בגלל תנודות זעירות.

הפוך! כשמחיר המניות יורד הם יותר אטקרטיביות ולא פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 12:23
אני ממתין להתחזקות הדולר כבר שנה. נפתח פער בין התשואות של ארה"ב ואירופה אך הוא המשיך לפעול.

עכשיו המצב גרוע יותר, למעשה אין פער, כל האג"ח יורד במידה כמעט זהה.

ראשית , אני לא מאמין שלתנועה של 0.5% בתשואה של 10 שנים אפשר לקרוא זעירה.

הרי על מנת להחזיר את ההפסד הון האג"ח חייב לשלם רבית שנתיים (חשבון מאד גס כמובן אבל 0.5*10=5% כלומר שנתיים של תשלום רבית)

שנית באג"ח המגמה ידוע (למטה בגלל העלות רבית צפויות) ובמניות בכל זאת הכל פתוח.

אני מחפש תזמון מתאים לגוון את התיק באג"ח אבל נראה לי שיש עוד לפחות שנה לחשוב על זה.

אתחיל לשקול זאת ברמות רבית של 3.5% או אף יותר
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 12:29
אם היה קונצנזוס שהתשואה תעלה למשל ל 3%, היא היתה עולה ל- 3% כבר היום.

לגיטימי לא להשקיע באג"ח כי התשואה הנוכחית נמוכה. אבל אני הבנתי שפות"ש רצה לברוח מאג"ח רק מעצם העלייה עצמה בתשואה (כלומר אם למשל התשואה היתה יורדת לאותו הערך, אז אולי היה דווקא נכנס כי יש "מגמת ירידה" בתשואות, וזה מבלי להתיחס לערך התשואה הנוכחית כשלעצמה).

ברור. וגם אותו דבר לגבי אג"ח. אם הוא חשש להכנס בתשואה של 2.5%, מוזר שבתשואה יותר גבוהה הוא קובע שעכשיו בכלל אין מה להסתכל על אג"ח - זה אמור להיות הפוך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 12:37
מה אין פער? בריביות? בטח שיש, פער שהולך וגדל.

גם אני חושב ככה.

אני חושב שהוא התכוון שהתשואה עדיין לא מספיק גבוהה. אם זוהי הייתה כוונתו אז אני מסכים איתו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 12:39
להבנתי בכל זאת יש הבדל בין מניות ואג"ח.

במניות השמיים הם הגבול

והאג"ח יש תיקרה שנתונה על יד התשואה.

התיקרה יכולה להיות גבוה יותר או פחות אך זאת עדיין תיקרה ידוע (למרות שחייב להודות שרמות תשואות נמוכות מאד הפתיעו אותי. למשל מכרתי את כל אג"ח ישראלי עד ב 2.5% כחשבתי שזה כבר שיא השיאים , אבל התברר שהכל אפשרי וגם 1.6% זה לא מילה גסה)

כן ולא

השוק אג"ח מווסת מאד על ידי שלטונות ויש שם תופעות לא ברורות ממבט ראשון.

יש מצב שעדיין מחזקים אותם בכוח נמוכים יחסית על מנת לאפשר להמשיך לגייס הון זול לממשלות
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 12:42
בדיוק

זאת הכוונה.

ממשיך לשבת על הגדר , כי ברור שבסופו של יום אצטרך לנהל תיק מאוזן.

הבעיה אין מזומנים להמשיך לעשות רכישות של מניות בזול (עכשיו נראה יש תקופת הנחות קצרה)

הכל כבר שם
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 12:46
אז אם אתה לא נכנס לאג"ח כי התשואה כרגע נמוכה (שכמו שאמרתי זה לגיטימי לראייתי), אתה תכנס גם ב 3.5% כשכל האנליסטים ידברו על צפי להמשך זינוק התשואות ועליית האינפלציה וכו' ?

(זה נשמע קצת כאילו אני מנסה לשכנע לקנות עכשיו אג"ח - אני לא. רק דן על אסטרטגיית הכניסה)

נוטה להסכים. אבל בהנחה והבנקים לא ימכרו את כל האחזקות שלהם בבת אחת ויקפיצו את התשואות באחוזים שלמים בין לילה, אני לא יודע כמה ההשפעה הזאת פוגעת במשקיעי אג"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 12:48
קח אג"ח ארה"ב וגרמניה לדוגמה.

16.12 - 2.35- 0.3 בהתאמה

היום - 2.8 - 0.74

שינוי של 0.45 בארה"ב

ושל 0.44 בגרמניה

ממש ראש בראש

פתאום יש קורלציה מושלמת
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 13:03
יש היסטוריה של הצלחת השקעה בטווח רב שנתי כאשר נתונים cape של מניות ותשואה של אג"ח בנקודת הכניסה.

ברור שמצב הכי טוב זה אג"ח עם תשואה גבוהה ביותר ו cape מינימלי( ברור שזה בהנחה שי בכלל חשיבות בהסטוריה)

הים המצב די גרוע משני הבחינות ולכן מבנה התיק הוא לא סטנדרטי - פשוט מנסה לנחש למעשה.

יחד עם זאת , ראיתי שבשערים היסטורייים של 4% נגיד כבר יש טעם להכנס לאג"ח.

עכשיו השאלה באיזה אחוז מהתיק.

אני מאמין בשערים כאלה שווה להתחיל הצטיידות , ולהמשיך להגדיל את אחוז החשיפה לאג"ח כל עוּד התשואה תמשיך לעלות
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 15:35
אתה מדבר על תשואת האג"ח, אני מדבר (וכותב) על הריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 18:11
עכשיו הבנתי שאנחנו מדברים על מושגים שונים.

לגבי הריבית נראה שזה משהו מאד תיאורתי ומנותקן מאד מהשוק וממשהו המשקיע מין השורה יכול להיחשף , לכן אני התייחסתי לתשואה בלבד.

ריבית נראה כמשהו הצהרתי , אבל ברור שם הפער ישמר לעוד תקופה של שנתיים פלוס לפחות
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 22:26
יכול בקלות להחשף ובעל קשר הדוק מאד לשוק, זוהי בעצם הריבית חסרת הסיכון לטווח קצר מאד, ממנו נגזר הריבית של כל המכשירים הפיננסים הקצרים כמו פק"מ בבנק, הSEC YIELD לטווח קצר, אג"ח ממשלתי קצר ובתורו גם קונצרני קצר, עלות המינוף קצר טווח של הפירמות ושאר הלווים וכו'

ככל שהמח"מ ארוך יותר ככה הקשר לריבית הזו הוא חלש יותר.