⬅ חזרה לאינדקס

סוגי הלוואות - נכס להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 12:03
שלום לכולם,

ברשותי נכס על הנייר שהשלמת בנייתו תהיה באזור סוף אפריל.

שילמתי 25% מערכו ובעת השלמת הבנייה אשלם את ה-75% הנותרים.

מדובר על נכס בנאגליה וישנה אפשרות להלוואת interest only מטעם לווה אנגלי.

הריבית הינה 6% ובשנתיים הראשונות לא ניתן להחזיר חלק מההלוואה.

אפשרות אחרת היא לקיחת הלוואה לכל מטרה בארץ ואז ההחזר החודשי הצפוי הינו 4,500 ש"ח.

ההחזר בפועל יהיה 1,500 ש"ח בהנחה והשוכר של נכס זה ונכס אחר שברשותי משלמים חודש בחודשו.

הדילמה שלי במקרה הנ"ל היא בחירה בין שני סוגי ההלוואות.

על פניו, אין לי בעיה עם תזרים שלילי בגובה של 1,500 ש"ח, שהרי אני צופה שייקטן בכך שאני קונה את הנכס כל חודש (קרן שווה). מצד שני, מדובר על 1,500 ש"ח שיכולים לשמש לחיסכון לקניית הנכס הבא.

האם ישנם שיקולים נוספים בבואי לבחון את סוגי ההלוואות הנ"ל?

תודה למשיבים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 13:49
מה קורה אם השוכר לא משלם או שיש הוצאות לא צפויות אחרות בנכס (שיפוץ פתאומי או משהו)?

האם תצליח לעמוד בתקופה של כמה חודשים שבהם לא מצאת שוכר ותצטרך לשלם 4500 ש"ח החזר הלוואה בחודש?

מה ההבדל בין חסכון של 1500 ש"ח לבין החזר הלוואה של 1500 ש"ח?

הרי בשביל הנכס הבא תוכל לקחת הלואה חדש, או למחזר (ולהגדיל) את הקיימת.

אני הייתי מסתכל גם על עלות ההלואה - 6% על סכומים כאלה זה הרבה מאוד. אם ההלואה בארץ יותר זולה באופן משמעותי זה שיקול.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 14:01
א. מה אתה צופה שיקרה לאחר השנתיים?

ב. האם מדובר על מאות אלפים או מליונים?
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 14:26
@roneng , ארצה בחצי שנה הראשונה ליצור קרן חירום (מבוססת על 6 חודשי שכירות) לצורך בלת"מים (שיפוץ, תיקון, נכס ללא שוכר), כך שאצטרך לשלם 4,500 בחודשים הראשונים (מינוס שכירות מנכס אחר, אצטרך בפועל לשלם סביב 3,300 ש"ח). לא אידיאלי אבל אהיה חייב ליצור קרן כזאת.

@Fitch , בהלוואת interest only, אוכל לאחר שנתיים להתחיל להחזיר חלקים מההלוואה.

מדובר על הלוואה של כ-210k ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 15:13
אי אפשר למצוא הלוואה כזו בארץ? (בלון זמני?). אולי על ידי לקיחת סכום גדול יותר ותשלום הקרן מכספי המלווה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 16:01
@Fitch ,השאלה באילו תנאים, היתרון בהלוואה בחו"ל היא שהיא כנגד הנכס. אני לא בטוח שניתן למצוא הלוואת בלון בארץ עבור נכס זר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 16:15
זה לא בדיוק

אם אתה לקוח טוב, יכולים למצוא לך מה שתרצה עבור על מטרה שתרצה.