⬅ חזרה לאינדקס

פתיחת קרן השתלמות

🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 20:01
שלום,

קיבלתי הטבה מהמעסיק לשנה החדשה - קרן השתלמות. אין לי קרן קיימת. ואני רק בתחילת הדרך של לימוד הנושא.

המעסיק הציע לפתוח דרך הסוכן שלו באחת החברות.

התחלתי לקרוא על הנושא והבנתי שאם פותחים באמצעות סוכן אז כל שינוי צריך להתבצע דרכו

וגם לא מקבלים את ההצעה הכי משתלמת. הבנתי גם שניהול עצמי לא אפשרי ללא הון.

אני רוצה לפתוח לבד אבל לא ברור לי מה הדרך הנכונה לבצע זאת.

ראיתי באתר גמל נט מי מדורג בראש הרשימה של התשואות במסלול מניות.

יש לי עוד כ-22 שנים לפרישה אז אני חושב שהכי משתלם מסלול עם סיכון - מניות.

השאלה אם כאשר פותחים לבד התנאים לא פחות טובים מאשר באמצעות סוכן. האם כדאי לפנות ליועץ פנסיוני?.

הבעיה היא שאני צריך לפתוח את הקרן עוד השבוע על מנת שהמעסיק לא יפתח עבורי.

מה לדעתכם כדאי לעשות?

תודה רבה על העזרה
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 20:31
אתה לא יכול, רק לעשות סקרי שוק, ז"א להתקשר ולקבל הצעות ממגוון חברות

תוכל להגיד למעסיק שלך שיפתח לך קופה במקום שאתה רוצה אחרי שהחלטת איפה

קרן השתלמות הוא כלי השקעה לטווח קצר-בינוני, למרות שאין לו שום בעיה להשאר לתמיד

תוכל כמובן לעבור מגוף לגוף אחרי ההחלטה הראשונית, קצת כאב ראש למעסיק אבל זכותך
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 20:42
תודה על העזרה. המעסיק שלי רוצה להתעסק בזה כמה שפחות בגלל זה מעדיף לפתוח אצל הסוכן שלו.

אם כך - האם אני חייב למצוא סוכן שיבצע זאת או שיכול לסכם עם בית ההשקעות את הפרטים ולהעביר למעסיק רק פרטים להעברת התשלום?

ראיתי שיש מסלול מניות. אני צריך לקבוע את התמהיל או שיש מסלולים מוגדרים בסיכון גבוה?

כדאי לפנות ליועץ פנסיוני לפני הסוכן או שבמקרה כזה אין בכך יתרון?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 21:31
אתה יכול לקבל פרטים / הצעה לבד ולבקש מכוח אדם/ המעסיק להפקיד לקרן שהסוכן שלך פתח עבורך (הוא יתן לך מספר והכל וצריך למלא קצת ניירת כמובן . הכל דרך המיל /טלפון). בסוכן שלך אני מתכוונת סוכן אקראי שענה בדיוק לטלפון באחד ממקודי השירות של החברות הגדולות. מה שכן אותו סוכן ישאר הסוכן שלך אז שווה לשמור את הפרטים שלו וכל מעבר מעסיק / שינויים בקרן אתה עושה מולו.

על מנת לנהל את הקרן בעצמך (מה שנקרא IRA) צריך סכום מסויים שמשתנה מחברה לחברה. עד כמה שידוע לי מינימום 50 אלף (היות ורק פתחת את הקרן אין לך שם כלום אז זו אופציה שלא קיימת עבורך) .

תעשה בירור ותחשוב איזה מסלול הכי מתאים לך ובאיזה חברה משלמים הכי פחות דמי ניהול עבור המסלול הזה.

יש באיביאי מחכה סנופי 500 (לא ממליצה רק אומרת שקיים) .

יכול להיות שיש דרכים אחרות ויותר נוחות מה שאני מתארת זו החוויה שלי היות ולא רציתי את קרן ההשלמות של המעסיק שלי (הראל) והסוכן פנסיה אצלנו חסר תועלת לחלוטין ולא מבין מה זה דמי ניהול הוא סירב להתעסק עם כל דבר שהוא לא הראל. אז התקשרתי עצמאית לכמה מקומות ראיתי איפה זמן ההמתנה הכי נמוך איזה סוכנים טורחים לחזור אלי וכו צימצמתי את האופציות בין 3 בתי השקעות עם מסלולים זהים ודי ניהול די דומים. ובסוף בחרתי במסלול שרציתי עם הכי הרבה שיתוף פעולה מהסוכן.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2018 21:37
קודם כל שיפתח לך איפה שהוא רוצה. קודם תקבל. אחרי זה תעביר לאן שתרצה. שלא תעצבן אותו :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2018 14:03
תודה רבה על העזרה
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2018 12:51
האם אחד או אחת מחברי הפורום יוכלו להמליץ לי בהודעה פרטית על סוכן טוב באיזור חיפה, הקריות או במרכז?

אני מחפש סוכן שעובד עם כל החברות שרואה את הלקוח גם לאחר ההצטרפות.

הסוכן הקודם שלי היה נהדר כל עוד דמי הניהול היו גבוהים ושנתקלתי בבעיות הוא נעלם.

אודה גם המלצה על יועץ פנסיוני טוב (מנסיונכם).

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2018 13:54
מעודכן להיום?
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2018 14:11
אני מסכים. בודאי אצל מעסיק שלא משלם קרן השתלמות לכל העובדים, אלא רק לעובדים נבחרים בתור הטבה.

עוד שנה, אחרי שכבר ברור שהמעסיק משלם לך השתלמות, הוא כבר לא ייקח את זה בחזרה אם תבקש ממנו לעבור לקרן אחרת.

במידה מסויימת, אם אתה לא רוצה להטריח את המעסיק, צריך לבדוק (מבחינת מיסוי וותק לנזילות) אם אפשר לנייד את הצבירה מידי כמה חודשים, כשהמעסיק ממשיך להפקיד דרך הסוכן לקרן שנוחה לו. דווקא בקרן השתלמות זה אמור להיות פחות בעייתי כי: אין דמי ניהול מהפקדה אלא רק מצבירה, ואין כיסויים ביטוחיים שעלולים להשתבש עם ניוד צבירה בלי הפקדות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2018 17:22
תודה רבה.

עכשיו רק נשאר למצוא סוכן שלא עובד רק עם חברה אחת ואוכל לקבל ממנו המלצות.

ועוד כמה שנים אני מקווה להבין בעצמי מה לעשות ואוכל לנהל לבד :-)

אודה מאוד למי שיסכים לתת לי המלצה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2018 22:00
לא. ולכל חברה יש את המינימום שלה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2018 09:36
כנראה לא הבנת.

תפתח כעת אצל הסוכן של המעסיק.

אחרי שהקרן "תרוץ" קצת, תפנה לגוף שאתה רוצה להיות אצלו ותבקש להצטרף, הם כבר ייצרו קשר עם הסוכן וידה ידה ידה
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2018 09:54
תוכל לפנות אליי בנוגע לזה - אשלח לך כמה אופציות