⬅ חזרה לאינדקס

השקעות לבעלי אזרחות אמריקאית

🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2018 12:30
שלום.

אשתי בעלת אזרחות אמריקאית ומתכננים להוציא אזרחות גם ל 2 ילדינו הפעוטים.

תיכננתי במקור לפתוח על שם כל אחד מהילדים קופת גמל להשקעה אבל אני חושש שיש לזה השלכות מיסים כלשהן עם רשויות המס.

מה הם אפשרויות החסכון לילדים בעלי אזרחות אמריקאיות המומלצות?

בכלל, לבעלי אזרחות אמריקאית האם עדיף להמנע בכלל מפתיחת תיק השקעות ולעשות הכל על שמי (אין לי אזרחות)?

מחפש כלי עם התערבות מינימלית מצידי.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2018 15:48
יש אופציות שנקראות UTMA/UGMA וכמעט כל בית השקעות אמריקאי מציע אותם.

אבל היות ואתה בכל מקרה תחויב 25% על הרווחים שלהם מהצד הישראלי, אז עדיף פשוט שזה יהיה על שמך (יתרון נוסף הוא שתשלוט בדיוק מתי ואיך להעביר להם את הכסף גם בקופתגמל להשקעה וגם באופציה האמריקאית, מגיע גיל שהכסף עובר על שמם והם יכולים לעשות בו כרצונם)
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2018 23:25
תודה יעקב.

יש מגבלה של 70000 לשנה על ק גמל להשקעה שכבר מומשה על ידי.

הייתי רוצה (אשתי ליתר דיוק... ) שהחסכון יהיה על שמם אם אפשרי. במידה וזה ממש מזיק אז נתפשר שמה שזה לא יהיה זה יהיה על שמי.

השאלה אם קיים משהו כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2018 23:38
פתח להם חשבון קטין בIB.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2018 23:42
תסביר לה שאף אחד לא מדמיין שהילדים שלו יהיו כפויי טובה או בטלנים, או אפילו סתם לא טובים עם כסף.

על שמם לא חכם לשים קופג להשקעה בגלל הבירוקרטיה האמריקאית (ואופציה למיסוי כאשר התיק גודל משמעותית ללא יכולת לקזז עם מיסים ישראליים).

אם אתה חייב על שמם, אז לאשתך תבדוק אופציה ל-Roth IRA (דורש שתהיה לה הכנסה מעבודה מדווחת של לפחות $5,500 בדוח המס השנתי שלה).

לילדים כמו שציינתי UTMA אבל אין לך דחיית מס בזה.

וחשבון ממוסה רגיל. תבדוק אם מתאים לך החשבונות הללו לדעתי ניתן לפתוח את כולם באיטראקטיב ברוקרס דרך קבוצת הרכישה של דיבידעת.

אם תלך רק על חשבון ממוסה רגיל, אתה יכול גם בבנק/בית השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2018 20:26
תודה רבה!