⬅ חזרה לאינדקס

יתרונות וחסרונות של שני חשבונות בנק בשני בנקים שונים

🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2015 11:49
הי לכולם,

רציתי להתייעץ בנושא פתיחת חשבון בנק נוסף או מעבר בנק. כרגע החשבון שלנו מנוהל בבנק דיסקונט. קיבלנו הטבה של ״חשבון רופא״. ההטבה האקטואלית מבחינתנו היא שאין עמלות על פעולות ישירות כיוון שיש לנו יחסית הרבה פעולות של הפקדות ומשיכות (שנינו עצמאים ומעדיפים לשלם במזומן, אך לא להחזיק כמות גדולה בארנק.

יש גם הטבות של הלוואות שאינן רלוונטיות לנו ושל ניירות ערך. כרגע אין לנו ניירות ערך כי כל הכסף בקרנות השתלמות (בשנים האחרונות הפקדנו גם מעל סכום המינימום להטבה במס כיוון שזו הייתה נראית לי הדרך הנוחה והקלה- השנה מתכננת ברוח הפורום לעבור להשקעה בקרנות מחקות אחרי שאמצה הפקדות להשתלמות).

יש פטור מלא דמי ניהול תיק ניירות בארץ. יש עמלות קנייה ומכירה בסכומים שנעים בין 0.35% עם מינימום 10 ש״ח להפקדה של עד 10000 ועד עמלה של 0.15% עם מינימום של 125 ש״ח להפקדה של מעל 200000.

היום הייתי בפגישה בבנק איגוד על מנת לברר על תנאי החשבון ההפוך. מציעים לשלוש שנים ריבית על הפלוס עד הכנסות של 30000 בחודש, בלי עמלות על עד 50 פעולות ובלי ריבית על המינוס. אחרי שלוש שנים עוד 3 שנים עם תנאים פחות טובים.

לגבי השקעות: דמי משמרת 0.6 לשנה בלי עמלות קנייה ומכירה. היועצת טענה שתוכל להוריד לי ל-0.25 לשנה. לטענתה אם אקנה דרכה קרנות נאמנות אשלם רק על דמי הניהול של הקרן ולא על הקנייה והמכירה.

כשהקראתי לה את התנאים של בנק דיסקונט פתאום אמרה שכן יהיו תשלומי קניה ומכירה אבל בערך בחצי הסכומים.

שאלתי: האם כדאי לפתוח פשוט חשבון נוסף ולנהל במקביל שני חשבונות בנקים? האם מישהו כאן מתנהל כך?

תודה רבה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2015 19:24
אם מטרתך בלפתוח חשבון שני היא להקטין הוצאות של השקעות, אז עדיף לך בהרבה לפתוחחשבון השקעות בבית השקעות. יש פוסט על זה בסולידית ודיונים נרחבים בפורום.

אל תסכים לשלם דמי משמרת לאף אחד. איזה סיבה יש לבנק לקחת ממך אחוז כלשהו מ**כל הכסף שאתה משקיע** כל שנה ?? בייחוד שכקורא סולידי אתה תבצע מעט מאד פעולות מסחר בתיק הפסיבי שלך.

בנושא של שתי חשבונות בנק לצורך שתי חשבונות בנק אני לא רואה יתרונות. היו לי 3 שנה שעברה בגלל מעברים בין בנקים. סגרתי אחד נותרו שניים. השני במוד זומבי עם כמה חיובי אשראי בהוראת קבע שאני לא טורח להעביר עם אפס דמי ניהול למיניהם. אין נזק אבל גם אין תועלת. יותר יעיל לעבוד עם חשבון אחד.

אם יש בנק שמציע לך תנאים יותר טובים פשוט תעבור אליו, זה פחות עבודה משזה נדמה. ויש סיכוי סביר שהבנק הנוכחי שלך ינסה לשמר אותך וישווה תנאים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2015 11:26
אם כבר עברת לאיגוד, שווה לך באותה פגישה לפתוח חשבון השקעות בטרייד וואן (trade one) שמקושר לחשבון בבנק איגוד. אתה יכול לחפש בפורום את כל הדיונים הללו
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2015 09:26
תודה רבה רבה על התגובות. עזרתם לי מאוד!