⬅ חזרה לאינדקס

מיקוח על העברת כל הקופות שלי לבית השקעות אחד

🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2018 18:16
היי חברים,

יש ברשותי קה"ל שכירה ועצמאית, קופ"ג להשקעה וקרן פנסיה שאם מחברים את כולן ביחד יוצא 300k.

כל הנ"ל מפוזר ב-3 בתי השקעות שונים, מלבד קרן הפנסיה, דמי הניהול בכל הקופות הוא בסביבות ה-0.5% מהצבירה.

בפנסיה דמי הניהול די טובים, 1.2% מההפקדה ו-0.1.05% מהצבירה.

אני שוקל לבצע בדיקה רוחבית עם מספר בתי השקעות על העברת כל הסכום לאחד מהם כדי לבל דמי ניהול טובים יותר. עם עדיפות גבוהה לחברות שנותנות מסלולים מחקי מדד (כמו IBI ששם אני כבר נמצא).

האם למישהו יש ניסיון במיקוח שכזה? האם הסכום מצדיק מו"מ כדי לרדת לדמי ניהול נמוכים יותר?

אם זה משנה לצורך הנתונים על המיקוח, אני בן 29 שמפקיד כל חודש 8,300 ש"ח לכלל הקופות
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2018 18:30
פחות מעניין אותם הפקדות עתידיות, אלא צבירה נוכחית. (לרוב, אולי לא גורף, אבל זה הנסיון שלי עד כה).
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2018 18:34
למקרה שלא ברור, מבהיר שמפקיד 8,300 סך הכל שמתחלק בין כל הקופות.

אבסורדי, ונכון. מצד שני הם לא יכולים לדעת מה יהיו ההפקדות האמיתיות אפילו אם מדובר באיש הכי מבטיח
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2018 18:40
נכון שבעיקר מעניין אותם צבירה נוכחית אבל כבר נתקלתי ב2 מקרים שהסכימו לרדת במחיר בגלל ההפקדה החודשית שלי.

אבל זה בעיקר במוצרים בסגנון פנסיה/מנהלים ופחות בגמל/קה"ש. כנראה בגלל שהם מקבלים גם נתח נכבד מעמלה על ההפקדות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2018 18:42
הם יכולים לדעת מה השכר הנוכחי שלך ומזה לגזור מה יהיו ההפקדות.

נכון שכלום לא מובטח ואתה יכול להיות מפוטר מחר או סתם לעבור חברה, אבל הסבירות לזה כנראה נמוכה יחסית (ואם אתה מפוטר ואין הפקדות תקופה תמיד הם יכולים לשנות שוב את התנאים).
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2018 08:28
דווקא מניסיוני לאחרונה ב"הפניקס" (עבור קרן פנסיה), הם התעניינו בעיקר בגובה המשכורת.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2018 09:57
בקרן פנסיה השיקולים קצת משתנים כי צריך להתחשב גם בדמי ניהול מהפקדה, שיכולים לעלות עשרת מונים על דמי הניהול מהצבירה עבור מרוויח גבוה.