⬅ חזרה לאינדקס

יומן הקפטן, גייבראש ת'ריפווד

🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2018 13:35
אם אתם מכירים אותי מהחיים האמיתיים, אנא לא לעשות אאוטינג.

אהלן.

אני הזיפת. אני בן 18, גר בדרום, עובד בהייטק בשכר סבבה (שהולך לעלות בשנים הקרובות), ומתחיל לחסוך בימים אלה.

אני מוציא מעט כסף, ואני אפילו מוריד הוצאות לאחרונה ומבשל בעצמי במקום לקנות בחוץ. מפה לשם יש לי בערך 9000 ש"ח פנויים בחודש.

המטרה שלי לטווח של השנים הקרובות זה לחסוך כסף כדי לקנות מגרש במושב בו גדלתי (בגלל שהוריי גרים במושב, ואני גרתי בו בעבר, אני יכול לקנות מגרש בעלות הפיתוח בלבד, לבנות עליו ואחרי כמה זמן למכור או להשכיר, כך שמדובר בעסקה מאוד רווחית-כבר עשיתי את המתמטיקה).

המטרה שלי לעתיד היותר רחוק היא להגיע למצב בו אני לא צריך לדאוג מדי לחסכונות, ואז אני אוכל לעבוד מעט ולחיות בצורה סבירה. הדברים שגורמים לי הנאה בחיים הם דברים שעולים די מעט כסף אבל עולים זמן. כאיש הייטק אני אוכל לכלכל את עצמי גם אם אעבוד יחסית מעט זמן, ואז את יתר הזמן אוכל להשקיע בדברים שמעניינים אותי.

אני עדיין תוהה לגבי התכנית שלי לעתיד, ואפרט על זה פה בהמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2018 14:34
ברוך הבא לפורום!

ממתין לעדכונים, אפשר לשאול משהו?

אתה בן 18, עובד בהייטק, מרוויח יפה - דילגת על שירות צבאי?
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2018 14:50
וול-זה מסובך.

אענה בפרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2018 11:04
היי, ברוך הבא!

המלצה שלי - לא להנעל בגיל צעיר כל כך על מקום מגורים. לדעתי כדאי לחוות קצת מגורים עצמאיים וחיים במקום אחר לפני.

אמנם זה לא מסתדר עם חסכנות כלכלית, אבל זה כן מפתח כלים לעצמאות שלא תקבל בדרך אחרת.

וגם אם לא, הרבה פעמים הדברים האלה משתנים בעצמם.

בכל אופן, יש לך מזל - פיתחת מודעות כלכלית עכשיו. בערך עשור לפני האדם הממוצע. זה נותן לך המון יתרון. רק תוודא שאתה מנצל אותו.

בהצלחה מפיסטו
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2018 11:08
אם אתה בן 18, איך לעזזל אתה יודע על קיומו של גייבראש ת'ריפווד?
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2018 11:52
מתכנת גיימר?
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2018 13:42
טלטייל עשו חידושים למאנקי איילנד ב 2009. גם הוציאו גרסאות לטלפונים. ככה הורסים יצורים מיתיים...
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2018 13:44
איפה אתה גר בהווה? לבד בשכירות?
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2018 22:01
בהצלחה :)

מאיפה המודעות לנושא בגיל צעיר יחסית?
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2018 09:53
אני חובב משחקי רטרו.

פיכסה חידושים. הדיבוב חביב לפרקים אבל הגרפיקה די חסרת חן.

אני גר עם שותף. די מרוצה מהעסק (הדירה נוחה והתקורות מתחלקות על שנינו).

אני כרגע גר באופן עצמאי, ולא בבית הוריי במושב, ואני די מרוצה מזה.

יכול להיות שבעתיד אעבור למרכז (כי אולי בעתיד אמצא במרכז עבודה שתשלם לי יותר, ואגיע למצב בו הcommute מהדרום לא ישתלם) אבל אני מקווה להישאר בעירי האהובה.

אכן, וזה לא היתרון היחיד שיש לי ביד : )
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2018 22:11
יותר מחצי מדינה מדלגת על שירות צבאי.