⬅ חזרה לאינדקס

עמלת הפצה

🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2018 22:24
שלום,

אני בתהליכי בניית התיק ואשמח להתייעצות והבהרות לגבי סוגיית עמלת ההפצה.

מחפש קרן נאמנות מחקה מדד S&P 500 לא מוגדרת. שתי הקרנות שמצאתי שאינן גובות דמי ניהול, גובות עמלת הפצה של 0.35%. זו נשמעת לי עמלה גבוהה יחסית. מהשיטוטים בפורום הבנתי שזו עמלה שנגבית על ידי הבנקים מהגורם המנפיק.

האם כשאני קונה יחידות בקרן שלא דרך הבנקים, כלומר דרך בית השקעות, אני משלם את עמלת ההפצה? אם כן, מתי ומאיזה סכום היא מחושבת?

במידה וכן - אם אקנה קרן שהונפקה על ידי בית ההשקעות בו אני נמצא (במקרה שלי פסגות), האם אהיה פתור מעמלת ההפצה?

במידה ויש שתי קרנות דומות יחסית, כאשר אחת גובה 0.31% דמי ניהול ואילו האחרת 0.35% עמלת הפצה, מה הדרך הנכונה להשוות ביניהן? ובאופן כללי - מה לדעתכם הדרך היעילה והזולה ביותר להיחשף למדד S&P 500 או MSCI World (בהעדפה לקרנות מחקות ישראליות).

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2018 23:11
לא
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2018 07:35
בנתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2018 09:22
@TunaGolem ו @Osterreicher

תוכלו בבקשה מעט לפרט את תשובותיכם?
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2018 09:59
VOO
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2018 10:19
@d.ariel

הסיבה לכך שהתשובות שלנו קצרות היא שהתשובה לשאלה שלך נמצאת באין ספור שרשורים בפורום. רבע שעה של קריאה בפורום תענה לך על כל מה שברצונך לדעת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2018 10:24
@d.ariel

בקצרה כדי שתדע מה לחפש.

@TunaGolem פשוט ציין שאם אתה מחפש את הדרך היעילה והזולה להיחשף למדדים הללו, אז לא מומלץ לעשות את זה דרך קרנות ישראליות.

למה זה לא מומלץ? תחפש בפורום.

@Osterreicher ציין את התופעה של קרנות ישראליות לצאת בקרן חדשה עם ד.נ. אפסיים ולהעלות אותם לאחר שיש רווחים בקרן. אתה צריך לשאול את עצמך אם זה המודל העסקי שמושך אותך בתור לקוח.

בנימה אישית, אני משתדל להתרחק מכל קרן שיש לה עמלת הנפצה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2018 11:22
אבל..אבל... איך היועץ בבנק ישמע עליה וימכור לנו אותה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2018 13:11
@d.ariel

אני כאן על תקן המעודד - קרנות מחקות ישראליות זו דרך מעולה להשקיע עבור משקיע מתחיל. הן זמינות, זולות, ונותנות ברמה סבירה כמעט את כל מה שאתה מחפש כמשקיע פסיבי.

רוב האנשים כאן בפורום הם משקיעים ותיקים עם הרבה ידע ורקע, שהחסרונות של קרנות מחקות ישראליות* גורמות להם לפנות לאפיקים אחרים (בעיקר ETF-ים בחו"ל). בדר"כ הם נחמדים, באמת. אולי זה הגשם... ;)

בכל מקרה, לשאלתך המקורית - עמלת הפצה, בניגוד לדמי הניהול ודמי הנאמן לא משולמות על ידך.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2018 13:38
FTFY.