⬅ חזרה לאינדקס

האם אין סתירה בין עליות השערים בארה"ב לבין החלשות הדולר ?

🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2018 01:04
אני מנסה למצוא סיבה הגיונית מדוע הדולר נחלש (לא רק יחסית לשקל אלא יחסית לכל שאר המטבעות) ואני מאוד מתקשה.

קראתי בלא מעט אתרים, ואחת הטיעונים היה :

A handful of factors have underpinned the dollar’s poor run this year. Among the most impactful appears to be what has come to be known as the “Trump slump”. In the wake of the new US government’s failure to pass healthcare and tax-cut reforms as initially promised, the dollar’s strength has taken a hit as concerns continue to be raised over the Trump Administration’s ability to fulfil its agenda.

אז סבבה, אני מקבל את זה. לא רוצים להיות מושקעים במדינה שמנוהלת על ידי מטורף.

אבל אם זה באמת המצב, איך יתכן שוול סטריט שוברת שיאים כל יום ?

הייתי מצפה שתהיה קורלציה בין מטבע חזק לכלכלה חזקה (כאשר כלכלה = אוסף החברות שנמצאות בכלכלה הזאת , שבמקרה של ארה"ב הS&P הוא יצוג טוב לעוצמת הכלכלה)
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2018 01:48
חשבתי על זה גם בזמן האחרון השתף ממחשבותי למרות שאני כלכלן קטן מאוד ויכול להיות שזה שטות אחת גדולה אז להתייחס בהתאם:

1.יש שמועות ששחקנים גדולים הפסיקו לקנות אג"ח אמריקאי והתחילו למכור,זה יכול להשפיע גם על הציבור ועל ספקולנטים שמוכרים דולרים=הדולר נחלש מול מטבעות אחרים

2.בטווח המידי מחיר המניות נקבע ע"י ביקוש, יכול להיות שחלק מהכסף של האג"ח עובר למניות.

3.הרבה מהאחזקות בשוק המניות(וגם האחזקות של החברות עצמם) נעשת במטבעות שונים,כשהדולר נחלש,כדי לייצג אותו ערך בסל המטבעות הקרן שלך שנקובה בדולרים צריכה לעלות מספרית(ביחס לכלל המטבעות היא לא שווה באמת יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2018 17:02
שני סנט:

1. הרבה מהחברות במדד הן גלובאליות ורק מתומחרות בדולרים. כשהדולר נחלש הייתי מצפה שהמחיר שלהן בדולרים יעלה.

2. שוק המניות, במידה מסויימת, מגן מפני אינפלציה - כלומר שומר על ערך ריאלי. עוד סיבה שכשהדולר נחלש השוק עולה (דולרית)

3. טראמפ אולי קטסטרופה, אבל התפיסה היא שבטווח הקצר יעשה צעדים שיועילו לחברות (הורדת מס חברות, יאפשר החזרת כספים שנמצאים בחו"ל). וכמו שאומרים - אחרי המבול.