⬅ חזרה לאינדקס

חושב לעזוב את התואר

🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2018 10:05
בספטמבר שנה שעברה נרשמתי לתואר בדקה ה-90,נמאס לי כבר מהעבודות הפיזיות בהן עבדתי,חסכתי כבר המון,רציתי להתקדם,וההורים שיגעו אותי. הבגרות שלי פח-ממוצע 93 ,שלוש יחידות מתמטיקה,ללא פיזיקה,מצאתי במכללה ליד הבית,תואר בשם "ניהול תעשייתי"-BA,משהו בין תעשייה וניהול ללוגיסטיקה\מנהל עסקים. הם דרשו ממני מכינה קצרה ודופק,עזבו את זה שהטייטל לא מופיע בשום מודעת דרושים,גם הרמה ממש ברצפה. לא רוצה ש3 שנים ילכו לפח. עכשיו כשהמבחנים מתחילים אני ממש לא הולך לזלזל,אני עדיין לומד חזק כדי לפחות להוכיח לעצמי שאני יכול לסיים משהו. מישהו עם ניסיון יכול לייעץ? התחלתי לחבב ממש מתמטיקה,תכנות לא התנסיתי-היו לנו כמה פקודות פשוטות בvisual basic וזה היה חביב.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2018 10:21
ניסיון במה?

מה אתה רוצה?
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2018 10:22
אם יש לך חיבה למתמטיקה תכנות ומחשבים בכלל - אין שום צל של ספק שלהשקיע את השנים הקרובות בתלמוד פיתוח תוכנה יתן לך תשואה כלכלית בעשרות מונים גדולה מזו של ניהול תעשייתי.

יש כמה וכמה דיונים בפורום על הסבה לפיתוח ודרכים שונות להכנס לתעשיה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 16:33
נשמע תואר חרטא קלאסי שלא נותן כלום מלבד להעשיר את קופת המכללה.

תעשה לעצמך טובה, זרוק את זה, ותלמד תואר יותר נורמלי(חיבה למתמטיקה זה כבר טוב מבחינת פוטנציאל כלכלי)
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 21:59
בזבוז זמן. תשאף ליותר כי מגיע לך יותר. ואל תפחד, יהיה קשה ככה או ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2018 23:10
אם אתה בחור של למידה עצמית - תחרוש על קורסים לפיתוח תוכנה. לדעתי הכיוון להתחיל היום הוא FRONTEND וספציפית - REACT \ ANGULAR

אם לא, 20K לג'ון ברייס \ האקרייו ודומיהם ויש לך אחלה סקיל. אולי יהיה קשה למצוא עבודה בהתחלה, אבל אם אתה טוב, זה יסתדר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2018 23:24
אני למדתי במכללה. חבל על הזמן, העצבים והכסף.

אם אתה רוצה משהו תכלס מעשי כדאי ללמוד במקומות בסגנון ג'ון ברייס או סלע. קורס קצר.

אם אתה מצליח למצוא עבודה אז מצויין. אם לא הצליח לך לפחות לא שרפת את הזמן שלך והכי חשוב לדעתי... לא רימית את עצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2018 07:16
DBA Master מה אומר על זה? כדאי לקחת את הקורס? ראיתי הרבה מודעות דרושים של זה,חלק מהן דורשות תואר כלשהו(פיננסי או מדעי),חלק רק נסיון או קורס
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2018 09:58
מקצוע מאוד דרוש, קשה יחסית בהשוואה לתכנות ועיצוב מערכות. יכול להיות קרש קפיצה מצויין לביג-דאטה ודורש ידע וראש פתוח לתפיסת "התמונה הגדולה".

גם אם תלמד באקדמיה זה יספיק רק ככרטיס כניסה. הלימוד האמיתי הוא בשטח, להיצמד למנטור או גורו בחברה, ודורש ריענון אין סופי עד לגיל הפרישה.

אם אתה מכוון להיקלט בשוק האפליקציות וכו', זה בזבוז זמן משווע כי אתה יכול פשוט לשלב את מקצוע התיכנות, למשל, עם לימוד עצמי של SQL. ואם אתה רוצה להיות כולבויניק [אחד שיודע הכול] אין טוב מרכישת מחשב שולחני טוב, להתקין עליו מערכת ווב אישית כמו אפאצ'י, MySQL, ג'ווה ואת כול המסביב וכך תוכל לרכוש ידע כללי מרמת המערכת וארגון מסד נתונים ועד פרוטוקולי תקשורת, תמיכה מרחוק, עיצוב גראפי מינימאלי, Q&A, UI, כתיבת סקיפטים ומה לא עוד...

את כול זה כחבילה לא תוכל ללמוד באקדמיה אלא אם תשקיע בכול נושא חודשים ושנים. זה דורש משמעת עצמית בדרגה הגבוהה ביותר אבל התגמול הוא נהדר.

אני התחלתי כך את דרכי בהיי-טק. בנוסף לתואר מהנדס אלקטרוניקה, הצלחתי להתברג לחברות-על בארה"ב. זה הסיפור הארוך.

הדרך הקצרה היא להתחיל באיזה קורס, להתמקצע בו, להיכנס למעגל העבודה ואז לחזור לדרך הארוכה שתיארתי.

אבל, והכי חשוב, אתה צריך מתווה ותוכנית לטווח ארוך. כאן בפורום קשה לנו לייעץ לך, זה משהו שרובנו עברנו בצעירותנו ואני חושב שכל אחד מצא את דרכו בלי ואפילו בניגוד להמלצות - אמא שלי רצתה שאהיה רופא...

ועוד הערה בקשר ל DBA, והיה אם תבחר בזה, תכין עצמך ללילות לבנים בתמיכת לקוחות כי בארגונים גדולים רוב הבעיות המשמעותיות שדורשות"שכל" הן ב back-end של המערכות. אותי הקפיצו מספר פעמים באישון לילה מהמרכז לבאר-שבע כדי לפתור בעיות שרק המאסטר יכול להן...
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2018 01:45
נשמע שאתה אבוד לחלוטין ומבולגן במחשבות.

אני במקומך טס לנקות את הראש במקום רחוק וחושב על זה עם פחות לחץ.