⬅ חזרה לאינדקס

משקיע צעיר - סולידי ויציב .vs קורלציה שלילית למניות

🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2018 17:24
היי חברים,

אשמח להוייעץ בכם. מה צריך, על פי דעתכם, לעשות משקיע צעיר בעל אופן השקעה ארוך בחלקו הלא מנייתי (החלק שלא מצופה ממנו לשאת תשואה): השקעה באפיק סולידי ויציב או באפיק עם קורלציה שלילית למניות (רוב התיק)?

אני לא רוצה לקבל הכוונות למכשירים ספציפים ובכוונה נשאר בגדר היעדים ולא ברמת ה"EDV או אג"ח קצר"..

מבין את התפקיד של נתח יציב ומבין את התפקיד של קורלציה שלילית - ובכל זאת מגרד בראשי מזה זמן מה בנוגע למה צריכים להיות השיקולים בבחירה ומה מתאים יותר לפרופיל של משקיע צעיר ופאסיבי בתחילת דרכו.

האם יש שיקולים נוספים?

אני מבין שחלקכם ירצו לכתוב "תלוי בך", "כל אחד וההעדפות שלו". מחפש הכוונות יותר קונקרטיות. אשמח לשמוע את דעותיכם (השונות).

*מבין שאין כזה דבר "התיק המשולם"*

*מבין שאי אפשר לדעת הכל מראש, יש טריליארד משתנים, העבר לא מעיד על העתיד, בדיעבד הכי חכמים*

*לא מבקש יעוץ*
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2018 17:36
תיאורטית, 100% מניות.

בפועל, משתנה מבן לאדם לבן אדם.

הרוב הגדול של האוכלוסיה ילכו על האופציה של אגח קצר, או מדד אגח ממשלתי כללי כדי למזער תנודתיות ולמקסם שעות שינה.

ג.נ. 100% מניות (טיפה'לה יותר), בן 32, בת זוג בת 30.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2018 17:57
תודה על התגובה! אבל - אני שואל על פרופיל שבהכרח יש בו חלק לא מנייתי, ואני מעדיף שלא להיכנס לדיון על הכלים הספציפים להשגת המטרה - אלא מה היא המטרה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2018 18:07
המטרה של הפלח הלא-מנייתי בתיק היא למתן את התנודתיות שלו על חשבון התשואה. נראה כאילו אתה רק מתייחס לאובדן התשואה ולא לחלק של מיתון הסיכון, אותו אכן יותר קשה לכמת.

אפיקים סולידים ויציבים הם בדרך כלל בעלי קורלציה הפוכה למניות - מכיוון שאליהם המשקיעים בורחים ברגע ששוק המניות חוטף. מנגד, אנחנו נמצאים בסביבה יחסית מוזרה (ריבית אפסית במשך תקופה ארוכה, אג"חים בעלי תשואה שלילית וכו') כך שתיאוריות כלכליות עשויות שלא לעזור לך לקבל החלטה.

השיקול המשמעותי ביותר שאתה צריך לקבל הוא כיצד תתמודד עם ירידה של עשרות אחוזים בשווי הנכסים שלך. העובדה שאתה "משקיע צעיר ופאסיבי" כמעט שקולה לכך שאתה "משקיע פעור וחסר ניסיון" ועל כן המטרה המרכזית שלך היא לא להכנס להיסטריה אם השוק מתחיל לגמגם. המטרה של הפלח הלא מנייתי בתיק היא לגרום לך להמשיך להשקיע בפלח המנייתי, גם כשכל המספרים במערכת אדומים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2018 18:42
תלוי מהי המטרה של החלק שהוא לא מניות בתיק. משתנה מאדם לאדם.

האם ריכוך תנודתיות, האם כרית נזילות ראשונית לצורך שעשוי להגיע. האם המשקיע מתכוון לאזן. נכס שכמעט בטוח לא יפול בזמן שהמניות קורסות? משהו שיניב תשואה פנימית חיובית לאורך זמן? משהו עם פוטנציאל טוב לטוס כשהשוק מתרסק?

תלוי גם במשקיע, אי אפשר כמעט לברוח מזה, רוב האנשים יש להם דעה מסוימת על הדולר, על הזהב, על הקריפטו, על השקעה בנדל"ן, על מירי רגב, ועל האם כדאי להשקיע גם היום באג"חים, וארוכות בפרט.

אז כן, לדעתי תלוי בך.

בתיק שלי שמתי את הכסף על אג"ח ארוכות מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2018 19:05
רק שזה מאד לא:

לפות"ש: תמיד אפשר מזומן או משהו קרוב לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2018 19:22
זה לא נכון ב-100%.

האגחים כעיקרון בקורלציה הפוכה למניות, אבל לא כולם סולידיים.

יש כאלה שבמקום 100% מניות חושבים שתיק 75-25/80-20/90-10 כאשר האחוז האגחי הוא אגח מאוד ארוך (מחמ 20+).

בזמנים מסוימים בהיסטוריה התיק הזה היכה את תיק 100% מניות.

מאידך, אגח קצר יוריד את התשואה כמעט בוודאות ביחס לתיק 100% מניות. עם זאת, יהיה פחות תנודתי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2018 20:34
זאת בהכרח המטרה היחידה? אני לא בטוח בכלל.

האפיקים בעלי הקורלציה השלילית הגבוהה ביותר (אזור 0.50-) הם מאוד תנודתיית ולא יציבים.

אז בוא אני אאתגר את זה - מה אם תאורתית אני ישן בלילה כמו תינוק גם אם המניות קורסות ב70%.. לרגע בוא לא נאתגר את התאוריה הזאת. מה אז המטרה של הפלח הלא מנייתי? אני חושב שאולי כסף לשעת חירום. ואז אולי באפיק צריך להיות כסף מזומן, או נכס שהיסטורית (אם כל ההסתייגויות שבדבר) הציג קורלציה שלילית חזקה למניות ובזמן קריסה - יעלה בהתאם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2018 20:43
בוא נוסיף לדוגמה "המניות קורסות ב- 70%... ולא עולות יותר אף פעם" . עכשיו ברור מה תפקיד הפלח הלא מנייתי.

אתה יכול להחליף "אף פעם" ב- "עד הזמן שאצטרך את הכסף".
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2018 21:02
אם אתה לא יודע להגיד לעצמך למה אתה צריך את זה בתיק או מה המטרה, אז למה אתה צריך את זה בתיק?

תענה על, מה אתה רוצה\צריך שיהיה בתיק שלך ואז תשאל איך ניתן לממש זאת

אל תנסה להכניס חלקי פאזל בכוח
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2018 21:09
לפי רוב התאוריות עדיף שיהיה סכום\מקורות מימון לשעת חרום מחוץ לתיק.אז להוציא מקרה חרום תרחישי קיצון(שלא ברור איזה השקעה כן תעזור לך בהם) ומיתון ירידות אין מקום לפלח כזה.

יש מקום אולי לפלחים אחרים שנחשבים ליותר אקזוטים בהנחה שאתה חושב שיש סבירות שישיגו יותר תשואה ממניות במקרים מסויימים(נדל"ן,הלוואות מסוימות וכו)וכמובן מוכן לקחת את הסיכון הנלווה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2018 23:28
נדל''ן (למרות שזה נורא קשה בתיקים לא גדולים)

או כרית ביטחון ניטרלית

תשקול גם סחורות , אבל הקורלציה שם משתנה עם הזמן בטירוף